Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mircea Cărtărescu, despre bodyguarzii lui Dragnea: Mă uitam în paralel la serialul Narcos, mi s-a părut același film

Liviu Dragnea la ICCJ

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Imaginea bodyguarzilor care l-au însoțit acum o săptămână pe Liviu Dragnea, la ieșirea de la procesul de corupție în care e judecat la Înalta Curte, i-a amintit scriitorului Mircea Cărtărescu de serialul polițist american Narcos, a cărui acțiune se petrece în Columbia.  

„Am văzut poze de acolo. Atunci mă uitam cu un ochi pe Facebook și cu celălalt la Narcos. Mi s-a părut același film în ambele părți, aceleași figuri, aceleași tipologii, aceleași tatuaje. Senzația că, de fapt, România e o țară latino-americană rătăcită în Europa”, a spus luni seara Mircea Cărtărescu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Bărbații care l-au protejat pe Liviu Dragnea erau însoțiți Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD. Întrebat dacă e vorba despre interlopi, Ștefănescu a declarat pentru News.ro că „sunt pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei (...) Am aflat de la televizor despre acest proces. Am luat câțiva colegi şi am venit aici”, a afirmat secretarul general adjunct al PSD. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Totusi stie cineva ce e cu astia, chiar sunt interlopi? Sau doar speculam dupa cum arata?
    • Like 1
    • @
      mai degraba niste ex-culturisti, actualmente fripturisti.
      • Like 0
    • @
      Razvan check icon
      Ah, nu Marius. Asa arata doar profesorii de filosofie si contabilii de la alimentara din colt. Astia din poza sigur nu sunt interlopi. De altfel nici ala de il pazesc nu este infractor, asa cum in Romania nu e coruptie.
      • Like 3
    • @ Razvan
      check icon
      Mai, e clar o greseala de imagine, politic nu poti sa te afisezi langa oameni care arata asa, dar pana la urma stim doar ca arata asa, si nimic altceva concret. Mi se pare amuzant ca toata presa, toata lumea zice ca sunt interlopi doar pentru ca un individ a tipat asta, fara nimic altceva care sa sustina asta. Cartarescu acum ca seamana cu Narcos, e putin ridicol. Pana la urma ce facem, revenim la "roachere, partidul te vrea tuns"?
      • Like 0
  • Ii dorim lui Codrin si "colegilor lui, eroi", aceasi soarta pe care au avut-o cei din serialul Narcos.
    Vrem o Romanie curatata si vindecata de coruptie, o Romanie in care astfel de personaje sa fie la marginea societatii si nu la conducerea ei. Hai ca se poate!
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult