Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mircea Geoană, despre întâlnirile de la vilele SRI: Am fost de câteva ori. Acolo se juca tenis. Nu e nimic ocult acolo

Mircea Geoană, În fața ta

(Foto: captură video)

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, susține că sunt indicii care arată că „a existat înainte un stat paralel”, dar spune că apreciază la actualul șef al statului faptul că, spre deosebire de Traian Băsescu, a avut tăria „să încerce să reziste preluării domniei sale de către acest stat paralel.”

„Dacă președintele, dacă e un lucru pe care îl apreciez la el, restul e politic, cred că președintele, spre deosebire de precendentul, a avut tăria măcar să încerce să reziste preluării domniei sale de către acest stat paralel și faptul că a avut răbdare, faptul că nu a apelat la instrumentele pe care le-ar fi avut la dispoziție, să-l debarce pe Ponta a doua zi după 2014, când a câștigat alegerile prezidențiale, faptul că nu se grăbește și că are totuși o anumită metodă în a încerca să restabilească controlul democratic și controlul reciproc între puterile statului este un lucru lăudabil”, a afirmat joi seara Mircea Geoană la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Fostul lider al PSD consideră că președintele Klaus Iohannis „nu a răspuns astăzi dacă a existat înainte un stat paralel, eu cred că sunt indicii că a existat”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că în România „nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și cu certitudine nu există în România un stat paralel”, răspunzând astfel unor acuzații lansate recent de președintele Senatului potrivit cărora președintele statului este „beneficiar” al „statului paralel”.

Într-un comunicat de presă transmis recent, Călin Popescu Tăriceanu spunea că în spatele aşa-numitului „stat paralel”, care susţine abuzurile instituţiilor de forţă, stă preşedintele Klaus Iohannis.

Fostul lider al PSD a relatat că a participat la întâlniri în vilele SRI, unde l-a întâlnit pe George Maior, în urmă cu zece ani. Geoană a povestit că la una din vile „se juca tenis”. „Nu de nimic ocult acolo”, a adăugat el.

Moderator : L-ați cunoscut pe Coldea?

Mircea Geoană: Absolut social, l-am văzut o dată și jumătate în viața mea.

Moderator: Existau acele întâlniri la tot felul de sedii de instituții cu litere și cifre? Ați fost?

Mircea Geoană:  La vila K1 am fost de câteva ori, la întâlniri de natură protocolară.

Moderator: De ce îi zice K1?

Mircea Geoană: Cred că se numea bulevardul Kalinin înainte, e o denumire a vilei comuniste, era făcută pentru Gheorghiu Dej, a refuzat-o, a intrat în protocol. SRI a reușit să o obțină. E o vilă oficială a dânșilor.

Moderator: Acolo invită politicieni, presă?

Mircea Geoană: Posibil și presa, dar sunt chestiuni. Am fost de 2-3 ori. Chestiuni sociale. Înainte de ziua națională, dar să ai discuții de genul invocate în spațiul public, nu. Nu e nimic ocult acolo. Celălalt spațiu l-am văzut cinci minute, T cu ceva, acolo erau niște activități. Cred că am trecut o dată cinci minute prin 2007, nu mai țin minte, o întâlnire cu George Maior.

Moderator: Alte activități acolo?

Mircea Geoană: Acolo se pare că se juca tenis. Dacă era ceva mai tovărășesc decât la K1 nu știu, nu pot să spun.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat a spus că la alegerile prezidențiale din 2009 nu s-a permis renumărarea voturilor, deși  „noi am dus probe la CCR cu mii și mii de buletine de vot în care cifrele erau inversate”.

Moderator: Spuneți că a existat stat paralel, o fraudă. Cum au făcut?

Mircea Geoană: Asta este obligația comisiei.

Moderator: Dumneavoastră înțelegeți cum au făcut?

Mircea Geoană: Oooo, da. În primul rând vă spun modul în care nu ni s-a permis renumărarea voturilor, pentru că buletinele sunt buletine. Noi am dus probe la CCR cu mii și mii de buletine de vot în care cifrele erau inversate.

Moderator: La numărătoare s-a inversat rezultatul?

Mircea Geoană: Am avut mii de buletine în care într-un loc Geoană câștigase 800 de voturi în comuna x și Băsescu 350 și la raportarea la București era invers. Cineva are cheia aici.

Moderator: La BEC s-a făcut asta?

Mircea Geoană: În secțiile de votare și apoi undeva când s-a închis.

Moderator: Nu ați avut observatori în secții?

Mircea Geoană: Au fost observatori destul de mulți, dar se pare că exista un mecanism. Șefii de secții erau numiți de guvern. Sper că sacii cu voturi sunt încă la CCR, trebuie să fie probe care să le poți vizita. Spun asta nu cu mânia și dezgustul pentru aceste practici, dar măcar să nu se mai întâmple.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mda .. Caci adevar graia batranul comunist Iliescu: Mircea Geoana - un prostalau.
  • Like 0
 • Domnu” Geoană, mai ridicol ca Dvs, nu cred că există politician.
  Și ulterior, când v-au debarcat proprii tovarăși, numai că nu plângeați ca un Mihael, că vă întoarceți „la oameni” și-așa mai departe.
  Că de stat paralel și-oculta...să fim serioși, ...mai ziceți și de „camarilă”...păi mai camarilă ca PSDul cred că n-a avut România nici pe vremea legionarilor.
  Eu zic să vă liniștiți, mai ajutați-i pe oamenii ăia de vă votară să respire aer mai curat, măcar atât.
  • Like 0
 • florin check icon
  Deci presedintele putea sa-l indeparteze pe Ponta de la bun inceput. Nu a vrut sa apeleze la servicii ca sa nu ramana dator. Atunci au intervenit ''sustinatorii'' din afara si au facut-o intr-un mod diabolic, ca la revolutie cu morti si raniti.
  Se pare ca tot din randul poporului se plateste pretul schimbarii, cu sange si suferinta. Si eu care credeam ca in locul unui mitocan va veni un domn.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult