Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Revolta lui Rababoc Benone, primar în Talpa Teleorman, care nu și-a plătit angajații de 2 luni, după majorarea lefurilor: „Dăm drumul la becurile de pe drum doar 2-3 ore pe noapte”

Rababoc Benone

(Foto: Facebook/ Benone Rababoc)

„Ne-au dat autonomie doamnă, dar fără bani! De șase ani eu asta gestionez: sărăcia”.

Benone Rababoc nu își ascunde nemulțumirea. Este primar de 21 de ani în comuna Talpa din județul Teleorman. Prietenii îi spun Beni.

Aici se filmează acum Moromeții 2. În urmă cu 30 de ani tot în Talpa s-a filmat prima ecranizare a romanului lui Marin Preda.

Însă niciodată nu a fost ca acum. Au ajuns la fundul sacului. Imediat se fac două luni de când angajații primăriei nu și-au mai primit salariile. Lefuri frumoase, mărite în vară.

Talpa e numai una dintre primăriile care au cerut ajutor de la Guvern pentru că salariile au fost crescute atât de mult, încât bugetul local a fost deja epuizat.

„Nu am auzit de asta”, se eschivează președintele PSD Liviu Dragnea, întrebat de reporteri despre situația de la primăria din Talpa. 

Angajații căminului de lux pentru bătrâni, mândria edilului, „biserica sufletului” său, sunt și ei neplătiți de câteva luni.

„Orice primărie este autonomă, are libertatea, prin hotărâri de consiliu local, să aprobe organigrama și bugetul. Ei decid câți bani alocă pentru salarii sau pentru dezvoltare. Au această autonomie, pentru că au cerut-o, dar și această responsabilitate a deciziilor pe care le iau”, recită ca din cărți liderul PSD.

Benone Rababoc îi dă dreptate. Așa spune și legea. Și comuna Talpa are autonomie. Sau ar putea avea, dacă ar încasa suficienți bani din taxe și impozite. „Nu ar trebui să stea cu mâna întinsă la nimeni”.

Însă vaca a cam fost scăpată de primari în lucernă...

„În țara asta, pentru tot ce se întâmplă rău cine e de vină? Ăla mai micu'. Adică primarul”

Dintr-o poză mai veche de pe un cont al unei rețele de socializare Benone Rababoc zâmbește din colțul gurii. Altele erau vremurile... În față, pe birou, un suport de sticlă cu litere de-o șchioapă: „Governor Arnold Schwarzenegger”. Pe pereți, mai multe tablouri. În unele, eroul din „The Terminator”.

Nu e de acord că primarii și-au umflat lefurile și acum dau din colț în colț.

De fapt, nu ei le-au mărit, ci Guvernul.

„Mărirea salariilor nu a fost făcută .. este impropriu spus că am făcut-o noi. Guvernul a stabilit salariul primarului, guvernul a stabilit salariul viceprimarului. Eu de exemplu am 4.000 de lei. Contabilul, după noua salarizare, ia mai puțin cu 100 de lei. O fată care îi spală pe bătrâni la fund are 1.280 de lei”, spune fanul celui de-al 38 lea Guvernator al statului California.

Vede lucrurile duse în derizoriu.

„În țara asta, pentru tot ce se întâmplă rău cine e de vină? Ăla mai micu'. Adică primarul. De ce deputații, senatorii au bani să își ia salariile? Ei de ce au? Au încasări?”

Nu vrea să mânie Divinitatea. Cu ochii către București, de unde speră că va să vină, la un moment dat, Rectificarea, îi mulțumește lui Dumnezeu: „Mi-a dat putere și minte ca să pot să gestionez chiar și sărăcia”. „Sunt o buturugă mică, nu pot să răstorn un car așa de mare cum este acolo la București”.

(Foto: Facebook / Rababoc Benone)

Redăm discuția cu primarul Benone Rababoc:

„Este impropriu spus că ne-am mărit salariile în primărie. Guvernul a stabilit salariul primarului, guvernul a stabilit salariul viceprimarului”

Puteți să­ ne confirmați că Primăria Talpa din Teleorman nu mai are bani de salarii? E adevărat că nici angajații căminului de bătrâni din localitate nu și-au luat lefurile?

Așa este. În principiu cu situația asta eu mă confrunt de vreo cinci ani. Nu e o noutate. Localitatea mea are 1.880 de locuitori, taxele și impozitele ne ajung undeva până în iunie, iulie. Aceștia sunt banii pe care îi putem încasa, restul sunt în debite, pentru că oamenii sunt bătrâni, nu mai au potență financiară, vin cu datorii din urmă, s-au acumulat de ani de zile, neputând să le plătească. Acum suntem în a doua lună de când nu ne-am luat salariile în primărie. Nu are nicio legătură cu vehicularea că ne-am mărit lefurile și de asta nu mai avem bani să ne luăm salariile. Pentru că mărirea salariilor nu a fost făcută .. este impropriu spus că am făcut-o noi. Guvernul a stabilit salariul primarului, guvernul a stabilit salariul viceprimarului. La mine în primărie influența per angajat este undeva, față de vechea salarizare, cu 100-220 de lei, la salariați care mai au doi-trei ani până ies la pensie. Asta însemnând doi-trei salariați. Asta se întâmplă la primărie.

La centrul de bătrâni noi am avut un parteneriat, o colaborare cu Consiliul Județean Teleorman până în aprilie anul acesta. Din aprilie anul acesta Consiliul Județean nu a mai încheiat această colaborare și se tot amână, urmând ca în noiembrie să așteptăm rectificarea de buget și să reluăm din nou colaborarea cu Consiliul Județean.

(Foto Infotr.ro)

Neavând colaborarea cu CJ, Consiliul local Talpa nu poate să susțină singur centrul de bătrâni. Așa a și fost creat, inventat, în 2009. Ce să vă spun, așteptăm și noi rectificarea de buget, dacă va fi, dacă nu va fi va trebui să regândim, să închidem centrul de bătrâni, nu știu, chiar nu știu ce sa vă spun acum. Rămâne să facem o analiză. Dar, ca o concluzie, situația nu are legătură cu mărirea salariilor, și repet, cu această situație mă confrunt de 5-6 ani. Până când guvernele României nu vor gândi pentru localitățile mici un alt sistem de finanțare, ci doar așa, hai că om vedea noi ce om mai face, în august, septembrie, octombrie, cam așa stau lucrurile. 

Când s-a aprobat în consiliul local Talpa Teleorman majorarea indemnizațiilor ?

S-a aprobat cu 1 iulie, ca în toată țara. Eram obligați ca de la 1 iulie să facem modificarea asta, conform legii, altfel nu mai aveam baza legală să dăm salariile.

Am vrut să precizez că l-am auzit pe dl prim-ministru la televizor că a spus, în mod eronat, că primarii și-au mărit salariile și așa că să se descurce. Asta am vrut să spun, că nu e în regulă această informație. Informația e cu totul și cu totul alta. Suntem localități mici, localități care nu avem nicio potență financiară, nu avem privatizați, nu avem firme mari, trăim doar din impozitele din agricultură și teren și construcții. Atât. Impozite care sunt foarte mici.

„Eu de exemplu am 4.000 de lei. Contabilul, după noua salarizare, ia mai puțin cu 100 de lei. O fată care îi spală pe bătrâni la fund are 1.280 de lei”

Ce salariu aveți în calitate de primar?

Conform legii, salariile primarilor sunt în funcție de localități, de numărul de locuitori. Eu de exemplu am 4.000 de lei.

Salariul pentru viceprimar tot guvernul l-a stabilit. Are 3.800 de lei. De exemplu la mine la primărie contabilul, după noua salarizare, ia mai puțin cu 100 de lei, față de cât lua înainte. Directorul de la centrul de bătrâni primește mai puțin cu vreo 1.200 de lei ca înainte, când prin legea salarizarii funcția se asimila cu cea de director de spital.

La consilierii locali a rămas 5 la sută din cât ia primarul. S-a mărit salariul primarului, s-au mărit și indemnizațiile consilierilor.

Lucrurile luate așa, analiză pe text, nu sunt reale. A, or fi și cazuri, că am văzut și eu la televizor, că nu știu ce secretară sau nu știu ce sofer are nu știu cât. Adică o fată care îi spală pe bătrâni la fund are 1.280 de lei. Înainte avea 1.150 lei.

Nu am facut nici abuzuri, în a cheltui pe nu știu ce, să cheltuim pe fântâni arteziene. Dăm drumul la curentul electric, la becurile de pe drum, două - trei ore pe noapte. Cât umblă lumea. Și încercăm să facem tot felul de economii. De ani de zile nu lucrez cu nicio firmă din țara asta. Primăria are o firmă, cu capital deținut majoritar de consiliul local, și oamenii de acolo văruiesc școlile, dau cu bidineaua la centrul de bătrâni. Am făcut toate economiile care se pot face. Asta este. Și așteptăm și noi rectificarea. Acum avem și o teamă că nu s-ar mai face. Nu știe nimeni ce să spună, suntem așa, într-o așteptare. Și e o problemă. Cineva mă întreba dacă oamenii vin la serviciu dacă nu și-au luat salariile. În comunitățile mici noi nu suntem așa, ca la orașe, noi ne cunoaștem unii cu alții, ne respectăm, încercăm să ținem lucrurile, pentru că bătrânul ăla din centrul de bătrâni nu așteaptă să îi dau eu salariul Monicăi sau lui Georgicăi, lui săracu' trebuie să îi dai să mănânce, să îl speli. Ce să vă spun? E o problemă pe care încercăm să o ducem, cât om putea să o ducem. Ce să faci, să strigi în gura mare în mijlocul străzii? Probabil că așa sunt obișnuiți să reacționeze în țara asta.

(Foto Infotr.ro)

Îți recomandăm

„Mai aud: «Ce mă, tu te vaiți, care ești din Teleorman?» Nu are nicio treabă una cu alta”

Un primar spunea recent că va pune lacătul pe primărie și va trimite salariaţii acasă dacă nu va obţine fonduri pentru plata salariilor şi a cheltuielilor curente. Credeți că veți ajunge în aceeași situație? 

Cineva de la o televiziune zicea zilele trecute că vrea să vină să filmeze ala noi. Eu nu vreau să fac valuri de maniera asta, pentru că lucrurile se duc în altă zonă. Nu mai știm în țara asta să separăm realitatea de cancan. Adică vorbim la modul general. Nu vreau să fac nici cancan, nici.., dar totuși e o realitate cu care se confruntă țara asta. Nu am nicio problema că eu sunt în județul Teleorman și Liviu Dragnea e președintele Camerei Deputaților. Mai aud: „Ce mă, tu te vaiți, care ești din Teleorman?”Nu are nicio treabă una cu alta. Aici vorbim de legistația pe care o aruncăm de la an la an, de la guvern la guvern. Aici trebuie să fie regândit sistemul de finanțare. Sunt lucruri pe care trebuie cineva să le asculte, dacă vrea să le asculte, dacă nu, nu e o problemă. Se spune că e de vină-i primarul, că nu știe să gestioneze. Nu e chiar așa. Dă-l în ma'sa de primar că îl dăm afară, aducem altul. Dar rezolvăm problema? Dacă e de vină primarul îl dăm afară, e OK, nu trebuie o comunitate să sufere din cauza unui om. Dar eu cred că ne ascundem în spatele altui lucru, al altei neputințe, sau al altei gândiri pe care nu vor să o aibă pe termen lung. M-am răcorit puțin așa, îmi cer scuze.

Nu mai vorbim că în administrație nu sunt oameni, că sunt salarii mici. Adică pe de o parte se spune dați salarii la oameni ca să rămână, pe de altă parte ni se spune de ce ați mărit salariile. Încă o dată vă spun că pe procedura lor nu e o mărire semnificativă, e vorba de o influență foarte mică, care nu putea duce la situația în care în august să nu putem să luăm salariile, nu putea să se întâmple lucrul asta. Nu luai pe o lună, poftim, ultima lună.

Îți recomandăm

„Nu vreau să leg problema aceasta nici de Liviu Dragnea, nici de partid. E o problemă care e perpetuă, de 5-6 ani”

Pe linie de partid nu ați cerut ajutorul?

Asta voiam să vă spun, că nu vreau să leg problema aceasta nici de Liviu Dragnea, nici de partid, e o problemă care e perpetuă, de 5-6 ani. Eu sunt primar din 1996. De 5-6 ani am această problemă cu veniturile reduse la bugetul local. În anul 1996 comuna mea avea 2.750 de locuitori. Astăzi are 1880. În 20 de ani au murit aproape 1000 de locuitori. Unii au plecat, dar în general au murit, că de plecat cine să plece? Nu suntem o localitate care pleacă în străinătate. Sunt foarte puțini care au plecat la muncă în străinătate.

În comună sunt mulți beneficiari de ajutoare sociale?

Am în jur de 70-80 de dosare, dar sunt persoane bolnave, nu sunt .. Deja vreau să vă spun că în vremurile în care trăim vin în comună microbuze de la București și cine vrea să muncească a fost luat și angajat. Faptul că suntem la o oră de București e bine. Dar nu prea mai au pe cine să ia.

Dragnea vorbește de autonomia locală. Primarul din Talpa: „Adică autonomie la ce am, la sărăcie? Ce să împart, sărăcia?”

Liviu Dragnea a fost întrebat miercuri de reporteri dacă știe despre problema lipsei banilor pentru plata salariilor la centrul de bătrâni și la primăria Talpa Teleorman. Răspunsul lui a fost: „Nu am auzit de asta. Orice primărie este autonomă, are libertatea, prin hotărâri de consiliu local, să aprobe organigrama și bugetul. Ei decid câți bani alocă pentru salarii sau pentru dezvoltare. Au această autonomie, pentru că au cerut-o, dar și această responsabilitate a deciziilor pe care le iau”.

Așa este. A spus conform legii, a citit legea. E corect, dar tot atât de bine orice părinte are datoria să își ajute copilul? Și dacă are 5 copii și unul e bolnav, e pe moarte, ce face? Nu intervine statul? Îi ajută? Dânsul a citit din lege, e adevărat. Dar ce v-am spus eu mai devreme v-am spus dintr-o realitate. Eu vă spun că și comuna Talpa are autonomie, și comuna Talpa, dacă ar putea să încaseze taxe și impozite, ar avea bani de salarii și nu ar trebui să stea cu mâna întinsă la nimeni. Nu numai Talpa e în situația asta în țară, cred că sunt vreo 700-800 de localități rurale în aceeași situație. Adică autonomie la ce am, la sărăcie? Ce să împart, sărăcia? Îmi pare rău...

Sunt voci care spun că primarii au cam scăpat vaca în lucernă...

Da, așa e, sunt de acord cu dvs, pot să o spună și au dreptate, sunt cazuri, poate. Dar eu am curaj să fac o analiză a încasărilor mele și unde s-au dus, de s-a ajuns în situația acesta. Nu sunt numai eu în situația aceasta.

Mai cunoașteți în Teleorman primari cu probleme la plata salariilor?

Sunt destui. Poate nu în aceeași situație ca mine, dar începând de luna asta foarte multe localități nu vor mai putea să își dea salariile. Vă spun asta din discuțiile pe care le am cu ei. 

„Lucrurile sunt duse în derizoriu, în țara asta, pentru tot ce se întâmplă rău cine e de vină? Ăla mai micu'. Adică primarul. De ce deputatii, senatorii au bani pentru ca să își ia salariile?”

Cât aveați salariul înainte de majorarea din 1 iulie?

Era în jur de 3200 de lei. Acum este cu vreo 700 și ceva de lei mai mult ca înainte. Și eu pot să spun, dacă ar fi să mă compar cu un director de deconcentrate, că am puțin față de responsabilitatea pe care o am, dar nu mă ține nimeni să fiu primar, e o decizie a mea personală și dacă nu îmi convine mă duc în altă parte. Deci nu discut de salariul meu că e mic sau mare, deși pot să spun că dacă mâine de exemplu, după 20 și ceva de ani de primărie, mă duc acasă, aș lua o pensie de 1400 -1500 de lei. Lucrurile sunt duse în derizoriu, în țara asta, pentru tot ce se întâmplă rău cine e de vină? Ăla mai micu'. Adică primarul. De ce deputații, senatorii au bani să își ia salariile? Au încasări? Au încasări. Dar de unde au încasările alea? 

De ce noi am fost bârfiți în toată țara asta că vom lua pensii speciale sau că vrem pensii speciale? La ei s-a putut să aibă pensii speciale. Poate cel mai oropsit om politic, administrativ, este primarul pentru că rămâne în muncă acolo, cu omul de jos. Deci dl deputat sau dl senator sau dl ministru se duc la treburile dânșilor și îți fac treaba, care conștientizează, dacă nu, a trecut timpul și și-au văzut de treabă. Iar noi rămânem cu problemele oamenilor. Pentru mine nu e ușor să vă spun că nu ne-am luat salariile și nici nu pot să spun cu atâta nonșalanță că am autonomie și ar fi trebuit să fi rezolvat lucrul ăsta. Păi rezolv când am bani. Dar dacă nu am încasări?! E logic, e atât de simplu! Trebuie să ai încasări. Vreau să vă spun că mi-am făcut temele chiar și la încasări, că și aici ni se poate spune că nu suntem în stare să încasăm. Am peste 400 de dosare duse în Camera notarilor publici pentru succesiuni. Oamenii sunt bătrâni și nu și-au făcut succesiunile și nu vor să și le facă. Am peste 300 de dosare în instanță cu amenzi, instanța le-a dat muncă în folosul comunității. Adică mi-am făcut temele exact cum spune la carte, ca să încasez venituri. Dar dacă nu am de unde? Ce să fac? Să iau de la mama de acasă? De unde să iau?

Legal e corect, a spus foarte bine ce a spus (Dragnea - n.n.) dar legea nu e bine făcută. În țara asta din 2800 de localități sunt convins că 1.000 pot trăi pe finanțarea lor. Dar sunt cel puțin 700 de localități la fel ca Talpa, care pot trăi 30-40 la sută din an din taxe și impozite. Cine pune restul banilor?

L-ați anunțat pe Liviu Dragnea despre situația comunei? Președintele PSD spunea că nu a auzit de așa ceva.

Acum vă dați seama că eu nu am ajuns la dl Dragnea să îi spun lucrul ăsta. Am comunicat la consiliul județean, am comunicat la direcția de finanțe, am o relație foarte bună cu președintele ei, dar și dânsul așteaptă rectificarea de buget. Pe scară ierarhică am dus-o.. Nu am mers mai departe, că nu e de datoria mea. Dacă mă duc eu la dl Dragnea mi se pare că sar pe niște etaje și nu e în regulă. Eu o să mă duc și la dl Dragnea dacă dânsul asta a declarat (că nu știe situația din Talpa – n.n.), și o să mă audă și dânsul. Dar eu cred că nu era de datoria mea să mă duc să bat eu la ușă la dl Dragnea. Datoria mea, că așa m-a învățat mama, e să o iau de jos în sus. Am șapte ani de acasă și o iau încet, așa.

„Sunt o buturugă mică, nu pot să răstorn un car așa de mare cum este acolo la București”

Cât mai rezistă angajații? Sunteți în a doua lună fără salarii.

Așteptăm și noi rectificarea de buget. Toata lumea ne uităm spre București. Și așteptam rectificarea de buget. Se știe foarte bine ce sume ne trebuie, sunt raportate, așteptăm. Deși nu sunt semnale că se va face și când se va face. E o chestiune de vorbe doar. Nu știe nimeni când și cum. În definitiv nu sunt problemele mele, pentru că eu și azi pot să plec de la primărie. Sunt problemele comunității din țara asta. Și ele trebuie rezolvate nu cu un primar sau cu 2, sau cu 10. Trebuie o legislație permisivă și bine stabilită. Nu gri, să fie albă sau neagră, nu gri. Ne-au dat autonomie, doamnă, dar fără bani! De șase ani eu asta gestionez: sărăcia. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat putere și minte ca să pot să o gestionez și pe asta. Și daca e atâta lume care stă lângă mine, înseamnă că au încredere în mine, că altfel mă reclamau, altfel ieșeau în stradă, altfel plecau. Dar au încredere în mine că nu i-am lăsat și ne vom bate până la capăt. Sunt o buturugă mică, nu pot să răstorn un car așa de mare cum e acolo la București. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În general discursul primarului e incoerent, dar furnizează la un moment dat o informație-cheie: „Am peste 400 de dosare duse în Camera notarilor publici pentru succesiuni.” Realitatea e că de la morți nu poți primi impozite și că, pe de altă parte, în România nu există legi care să-l oblige pe om să se îngrijească de proprietatea sa. În mod normal orice om ar trebui decăzut din dreptul de proprietate dacă nu-și îngrijește proprietatea, dacă nu-și plătește impozitele etc. Or, lipsa succesiunii într-un termen rezonabil de timp (3 ani, să zicem) ar trebui să instituie de drept pierderea proprietății și confiscarea ei în favoarea statului, fiindcă înseamnă că urmașii sunt complet dezinteresați (mai ales că în primele luni succesiunea se poate face gratuit). Noi, românii, vrem capitalism, adică relații economice bazate pe proprietate privată, dar fără obligațiile care decurg din deținerea unei proprietăți private (cam așa cum vroia taica Ilici democrație, da' una un pic mai „originală”). Primarul ăla, dacă ar putea confisca proprietățile abandonate, le-ar putea repune în circulație și banii rezultați din vânzarea lor s-ar constitui ca venituri la buget. Sau ar putea pune terenuri la dispoziția investitorilor, și ar atrage investiții și ar avea de unde să încaseze impozite în plus. S-ar putea face o mulțime de lucruri. Din păcate situația, așa cum e redată de acest primar, e cam la fel în tot Bărăganul și chiar și în orașe începe să fie așa. Nu știu ce altceva s-ar putea face, decât să aibă cineva curaj și să ia taurul de coarne.
  • Like 0
 • Poate cea mai mare problema a administratiei locale este ca in ultimii 20-25 ani s-au facut o gramada de comune si orase, in conditiile in care depopularea Romaniei s-a facut in mod preponderent la sate si in orase mici. Asa s-a ajuns la comune cu 700-800 de locuitori, sau orase cu 4000 de locuitori, care practic sunt condamnate sa stea tot timpul cu mana intinsa. In multe dintre comunele Romaniei, sansele de dezvoltare economica in urmatorii 20 de ani sunt nule, pentru ca si daca ai avea mega-infrastructura, nu mai este populatie tanara, pe care sa o poti angaja (populatia tanara a plecat in strainatate sau in orasele mari ale tarii). Unde mai pui ca populatia scolara din foarte multe comune si chiar orase mici, a ajuns cvasi-inexistenta.
  In primul rand, trebuie o noua organizare administrativ-teritoriala a Romaniei, care sa corespunda realitatilor demografice actuale si viitoare.
  • Like 0
 • Lipsa de infrastructura si investitii isi spune cuvantul. Daca nu au drumuri si gaz, ce sa caute un investitor serios pe acolo? Nici o ferma de gaini nu poti deschide, pentru ca nu este gaz pentru incalzire iarna, drum sa duci productia la abator , si angajatii de la paznic la director te fura , pentru ca "de la locul de munca toti traim ", mentalitatea nenorocita care ne tine in loc de 30 de ani. Isi pun oare unii intrebarea, de ce spaniolii, portughezii, olandezii, britanicii , nemtii etc au putut sa se dezvolte, sa colonizeze si sa administreze teritorii de cateva ori mai mari decat propria tara? de ce unele natii au ambitie, si altele se complac in lene si nepasare? de ce unii nu asteapta ci iau ce le trebuie, in timp ce altii stau cu mana intinsa sa "li se dea "?
  • Like 4
 • catalin check icon
  Beni dragule,tu nu esti de meserie primar esti un obidient de partid. De 21 de ani trebuia sa incerci sa dezvolti infrastructura ,sa cauti investitori privati oameni sa aiba de lucru sa iti poata plati impozite si taxe.Dar primaria pe care o conduci este un fel de asistat social care prefera sa supravietuiasca astfel.Daca tot ai avut sansa sa fii primar poate trebuia sa faci ceva cursuri,sa te dezvoltii si tu,la fel si oamenii de laga tine.Probabil electoratul se asemana cu tine,lenes,fara viziune de dezvoltare. Tu trebuia sa ii aduci in starea, in care sa le arati alta cale de urmat.
  • Like 4
  • @ catalin
   bluenavy check icon
   La Partid regula este sa nu te obosesti prea tare, iar Beni e vulpoi de partid. Imaginati-va cum ar fi sa nu mai primeasca bani pentru caminul de batrani... cum ar da pata asta antipensionari-romani-dependenti de ingrijire pe mustata Fiului Poporului? Am senzatia ca se vor gasi solutii la Talpa, cu salarii marite cu tot.
   • Like 2
 • cox check icon
  Vai !!! Sărăcuții de voi ! Primari peste comune cu 1500 - 1800 de locuitori ... Nu v-as ține nici măcar o zi. V-as obliga sa va unificati și sa aveți minim 3500 - 4000 de locuitori. Dar interesele politrucilor nu permit. Adică pentru 1500 de locuitori se plătesc salarii pentru primar, viceprimar, secretar, referenți, paznici, funcționari. Bașca indemnizații de ședințe pentru consilierii locali. Investiții zero barat. De atragerea de fonduri și investitori nici nu m vorbesc. La 90% dintre primari, dacă la dai o dictare, ca la școală, sunt puși în dificultate. Semianalfabeți !!!! Au sărit dintr-un partid în altul ca sa nu -și piardă postul iar acum se dau loviți. De fapt voi nu sunteți în stare sa conduceți nicio echipa de 3 zidari, dar aveți pretenții de mari manageri și salarii pe măsură. V-ați mărit salariile bezmetic iar acum dați din colt în colt ...V-a obligat cineva !?
  • Like 6


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult