Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Modelul oficial al declarației pe proprie raspundere pentru ieșirea din localitate în starea de alertă


Romania intră în stare de alertă începând de vineri, 15 mai. Grupul de comunicare strategică a publicat, înainte de publicarea în Monitorul Oficial, declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate, sau zona metropolitană. 

Puteți vedea și lista măsurilor luate începând de pe 15 mai în starea de alertă. Consultă aici hotărârea și anexele oficiale care detaliză măsurile

Aveți mai jos modelul oficial al declarației pe proprie răspundere:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Solicit o definire EXACTA a ZONEI METROPOLITANA.....in speta a orasului BUCURESTI, respectiv si raportat judetului ILFOV.....informatiile cercetate si gasite sunt suficient de neclare, neactualizate si controversate...... responsabilitatea se asuma pe DATE certe si corecte.... Multumesc.
  • Like 0
 • Guvernul meu lovește din nou !
  Deși nu are dreptul legal să reducă dreptul la deplasare a emis un model de declarație prin care a stabilit motivele pentru care avem voie să ne deplasăm între localități. O mulțime de oameni nu au voie să se deplaseze în altă localitate pe motiv de a-și asigura traiul său și al animalelor din gospodărie ( achiziționare de hrană, combustibil și alte materiale de strictă necesitate, inclusiv extragere de bani de la cel mai apropiat bancomat ). În schimb avem voie să ne deplasăm între localități pentru o plimbare cu bicicleta dar nu mai mult de trei persoane.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Haha, nu conteaza nicio declaratie si nicio masura, ati pierdut timpul degeaba sa va uitati la vela si arafat. Nu exista nici sanctiune pana luni, asadar orice decizie e apa de ploaie.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult