Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Modelul oficial al declarației pe proprie raspundere pentru ieșirea din localitate în starea de alertă


Romania intră în stare de alertă începând de vineri, 15 mai. Grupul de comunicare strategică a publicat, înainte de publicarea în Monitorul Oficial, declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate, sau zona metropolitană. 

Puteți vedea și lista măsurilor luate începând de pe 15 mai în starea de alertă. Consultă aici hotărârea și anexele oficiale care detaliză măsurile

Aveți mai jos modelul oficial al declarației pe proprie răspundere:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Solicit o definire EXACTA a ZONEI METROPOLITANA.....in speta a orasului BUCURESTI, respectiv si raportat judetului ILFOV.....informatiile cercetate si gasite sunt suficient de neclare, neactualizate si controversate...... responsabilitatea se asuma pe DATE certe si corecte.... Multumesc.
  • Like 0
 • Guvernul meu lovește din nou !
  Deși nu are dreptul legal să reducă dreptul la deplasare a emis un model de declarație prin care a stabilit motivele pentru care avem voie să ne deplasăm între localități. O mulțime de oameni nu au voie să se deplaseze în altă localitate pe motiv de a-și asigura traiul său și al animalelor din gospodărie ( achiziționare de hrană, combustibil și alte materiale de strictă necesitate, inclusiv extragere de bani de la cel mai apropiat bancomat ). În schimb avem voie să ne deplasăm între localități pentru o plimbare cu bicicleta dar nu mai mult de trei persoane.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Haha, nu conteaza nicio declaratie si nicio masura, ati pierdut timpul degeaba sa va uitati la vela si arafat. Nu exista nici sanctiune pana luni, asadar orice decizie e apa de ploaie.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult