Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Laura Codruța Kovesi: Dosarul Belina a fost deschis în mai 2017

Jurnalistul Moise Guran a discutat, în cadrul unei emisiuni Europa FM, cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar în biroul acesteia de la Direcția Anticorupție. Emisiunea poate fi urmărită aici:

- „Simțim de un an jumate că este un atac pe justiție. Mai nou ne confruntăm cu un fenomen nou. Se trimit mailuri false care conțin numele noastre, creându-se aparența că sunt din DNA. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară”. 

- Laura Codruța Kovesi a vorbit despre dosarul Belina și a spus că acesta nu datează din 2014, ci că a fost deschis în luna mai 2017, atunci când pe Hotnews a apărut o investigație în acest sens. Jurnalistul Moise Guran a replicat însă că subiectul apăruse în presă încă din 2013, când un articol din Gândul prezenta pe larg datele afacerii. „Noi ne sesizăm atunci când avem indicii că s-a petrecut o faptă penală”, a răspuns Kovesi. „Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de Guvern nu constituie o faptă penală”, a spus procurorul șef al DNA, susținând că primele detalii că la Belina s-au comis ilegalități au apărut în mai 2017.

- Procurorul șef al DNA s-a plâns că volumul dosarelor a crescut și că DNA se confruntă cu o lipsă de oameni, mai ales în condițiile în care expiră detașările unor polițiști care îi ajută pe procurori. Kovesi a spus că Ministerul de Interne nu a răspuns cererii DNA de a detașa noi polițiști la DNA.

- Aceasta a spus că concluziile Inspecției efectuate la DNA urmează să fie prezentată în CSM pe 6 octombrie, dar că, până acum DNA nu a primit niciun fel de informare legată de concluziile trase în timpul acesteia. „Nu cred că DNA este în conflict cu o instituție se încearcă inflamarea artificială a unui conflict”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ei, în sfârșit, în cap de articol o poză cu LCK zâmbind... O fi de bine, o fi de rău?...
  • Like 1
  • @
   Pai, scuzat sa imi fie - dar cu cat este zambetul mai larg, cu atat cuiva i se contracta sfincterul mai abitir... Ori poate se relaxeaza indecent de mult, ca nu am habar cum functioneaza in cazuri dragnesti.
   • Like 1


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult