Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Laura Codruța Kovesi: Dosarul Belina a fost deschis în mai 2017

Jurnalistul Moise Guran a discutat, în cadrul unei emisiuni Europa FM, cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar în biroul acesteia de la Direcția Anticorupție. Emisiunea poate fi urmărită aici:

- „Simțim de un an jumate că este un atac pe justiție. Mai nou ne confruntăm cu un fenomen nou. Se trimit mailuri false care conțin numele noastre, creându-se aparența că sunt din DNA. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară”. 

- Laura Codruța Kovesi a vorbit despre dosarul Belina și a spus că acesta nu datează din 2014, ci că a fost deschis în luna mai 2017, atunci când pe Hotnews a apărut o investigație în acest sens. Jurnalistul Moise Guran a replicat însă că subiectul apăruse în presă încă din 2013, când un articol din Gândul prezenta pe larg datele afacerii. „Noi ne sesizăm atunci când avem indicii că s-a petrecut o faptă penală”, a răspuns Kovesi. „Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de Guvern nu constituie o faptă penală”, a spus procurorul șef al DNA, susținând că primele detalii că la Belina s-au comis ilegalități au apărut în mai 2017.

- Procurorul șef al DNA s-a plâns că volumul dosarelor a crescut și că DNA se confruntă cu o lipsă de oameni, mai ales în condițiile în care expiră detașările unor polițiști care îi ajută pe procurori. Kovesi a spus că Ministerul de Interne nu a răspuns cererii DNA de a detașa noi polițiști la DNA.

- Aceasta a spus că concluziile Inspecției efectuate la DNA urmează să fie prezentată în CSM pe 6 octombrie, dar că, până acum DNA nu a primit niciun fel de informare legată de concluziile trase în timpul acesteia. „Nu cred că DNA este în conflict cu o instituție se încearcă inflamarea artificială a unui conflict”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, în sfârșit, în cap de articol o poză cu LCK zâmbind... O fi de bine, o fi de rău?...
    • Like 1
    • @
      Pai, scuzat sa imi fie - dar cu cat este zambetul mai larg, cu atat cuiva i se contracta sfincterul mai abitir... Ori poate se relaxeaza indecent de mult, ca nu am habar cum functioneaza in cazuri dragnesti.
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult