Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Laura Codruța Kovesi: Dosarul Belina a fost deschis în mai 2017

Jurnalistul Moise Guran a discutat, în cadrul unei emisiuni Europa FM, cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar în biroul acesteia de la Direcția Anticorupție. Emisiunea poate fi urmărită aici:

- „Simțim de un an jumate că este un atac pe justiție. Mai nou ne confruntăm cu un fenomen nou. Se trimit mailuri false care conțin numele noastre, creându-se aparența că sunt din DNA. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară”. 

- Laura Codruța Kovesi a vorbit despre dosarul Belina și a spus că acesta nu datează din 2014, ci că a fost deschis în luna mai 2017, atunci când pe Hotnews a apărut o investigație în acest sens. Jurnalistul Moise Guran a replicat însă că subiectul apăruse în presă încă din 2013, când un articol din Gândul prezenta pe larg datele afacerii. „Noi ne sesizăm atunci când avem indicii că s-a petrecut o faptă penală”, a răspuns Kovesi. „Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de Guvern nu constituie o faptă penală”, a spus procurorul șef al DNA, susținând că primele detalii că la Belina s-au comis ilegalități au apărut în mai 2017.

- Procurorul șef al DNA s-a plâns că volumul dosarelor a crescut și că DNA se confruntă cu o lipsă de oameni, mai ales în condițiile în care expiră detașările unor polițiști care îi ajută pe procurori. Kovesi a spus că Ministerul de Interne nu a răspuns cererii DNA de a detașa noi polițiști la DNA.

- Aceasta a spus că concluziile Inspecției efectuate la DNA urmează să fie prezentată în CSM pe 6 octombrie, dar că, până acum DNA nu a primit niciun fel de informare legată de concluziile trase în timpul acesteia. „Nu cred că DNA este în conflict cu o instituție se încearcă inflamarea artificială a unui conflict”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ei, în sfârșit, în cap de articol o poză cu LCK zâmbind... O fi de bine, o fi de rău?...
  • Like 1
  • @
   Pai, scuzat sa imi fie - dar cu cat este zambetul mai larg, cu atat cuiva i se contracta sfincterul mai abitir... Ori poate se relaxeaza indecent de mult, ca nu am habar cum functioneaza in cazuri dragnesti.
   • Like 1


Îți recomandăm

Tășuleasa Social

„Este o uriașă sală de clasă și o formă de protest. S-au înscris foarte mulți adolescenți și tineri. Generația noastră le lasă lor o datorie. Și uneori le lăsăm conștient datoria asta, iar ei vor trebui să repare toate problemele care decurg din ea”, spune Alin Ușeriu. (Foto: Facebook Tășuleasa Social)

Citește mai mult

Carmen Avram, BEC - Inquam Photos / Octav Ganea

„Erau fericiți că ajunseseră acolo, doreau să facă ceva. Și din față erau ăia, ca la Hollywood, cu ventilatoare, cu...să îi oprească din a avansa”. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult