Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Laura Codruța Kovesi: Dosarul Belina a fost deschis în mai 2017

Jurnalistul Moise Guran a discutat, în cadrul unei emisiuni Europa FM, cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar în biroul acesteia de la Direcția Anticorupție. Emisiunea poate fi urmărită aici:

- „Simțim de un an jumate că este un atac pe justiție. Mai nou ne confruntăm cu un fenomen nou. Se trimit mailuri false care conțin numele noastre, creându-se aparența că sunt din DNA. Se fac sesizări false la Inspecția Judiciară”. 

- Laura Codruța Kovesi a vorbit despre dosarul Belina și a spus că acesta nu datează din 2014, ci că a fost deschis în luna mai 2017, atunci când pe Hotnews a apărut o investigație în acest sens. Jurnalistul Moise Guran a replicat însă că subiectul apăruse în presă încă din 2013, când un articol din Gândul prezenta pe larg datele afacerii. „Noi ne sesizăm atunci când avem indicii că s-a petrecut o faptă penală”, a răspuns Kovesi. „Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de Guvern nu constituie o faptă penală”, a spus procurorul șef al DNA, susținând că primele detalii că la Belina s-au comis ilegalități au apărut în mai 2017.

- Procurorul șef al DNA s-a plâns că volumul dosarelor a crescut și că DNA se confruntă cu o lipsă de oameni, mai ales în condițiile în care expiră detașările unor polițiști care îi ajută pe procurori. Kovesi a spus că Ministerul de Interne nu a răspuns cererii DNA de a detașa noi polițiști la DNA.

- Aceasta a spus că concluziile Inspecției efectuate la DNA urmează să fie prezentată în CSM pe 6 octombrie, dar că, până acum DNA nu a primit niciun fel de informare legată de concluziile trase în timpul acesteia. „Nu cred că DNA este în conflict cu o instituție se încearcă inflamarea artificială a unui conflict”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ei, în sfârșit, în cap de articol o poză cu LCK zâmbind... O fi de bine, o fi de rău?...
  • Like 1
  • @
   Pai, scuzat sa imi fie - dar cu cat este zambetul mai larg, cu atat cuiva i se contracta sfincterul mai abitir... Ori poate se relaxeaza indecent de mult, ca nu am habar cum functioneaza in cazuri dragnesti.
   • Like 1


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult