Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Momentul în care „afganii noștri” ajung în țară. FOTO

Cetățeni afgani evacuați

Foto: Inquam Photos/ George Călin

139 din cei 156 de cetățeni afgani evacuați de celula de criză română au ajuns joi seară în țară, la Baza 90 Transport Aerian, din Otopeni.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Printre acești, se află colaboratori ai forțelor române, studenți cu bursă în România, jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membrii de familie ai acestora.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

„Astăzi tocmai au ajuns în România cea mai mare parte a cetăţenilor afgani, a afganilor 'noştri', aşa cum le-am spus, care au fost evacuaţi de România din Afganistan (...). Am reuşit aducerea în siguranţă la Bucureşti a 139 de cetăţeni afgani aflaţi sub protecţia României”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că primirea lor în țară reprezintă un moment „foarte emoționant”.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Potrivit ministrului, alţi 17 cetăţeni afgani care au fost sprijiniţi de către autorităţile române să părăsească în siguranţă teritoriul Afganistanului şi care au primit asistenţă din partea României au optat să continue călătoria prin alte mijloace către destinaţia lor finală iar o parte dintre ei vor ajunge în perioada următoare în România.

"Le-am spus că autorităţile române vor face tot ceea ce le stă în putinţă pentru a le oferi acestor prieteni ai României greu încercaţi de soartă condiţii decente de trai şi şansa de a o lua de la capăt", a afirmat Aurescu, care a adăugat că "Afganistanul este scena unor drame umane greu de imaginat".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult