Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Muie PSD!, în mai multe limbi

1. Când un oficial străin, venit la București, a spus: „Sunt foarte fericit să fiu aici, în Budapesta!”, ce i-ați transmis, în gând, sau în gura mare?

Mai rău, dacă respectivul zice: „Vin pentru prima dată, aici, în capitala Ținutului Secuiesc, Marosvásárhely!”, ce ar merita din partea Bucureștiului?

Dar dnei premier Dăncilă, aflată în premieră, în capul domniei sale, la Pristina, Kosovo, ce credeți că i-au transmis muntenegrenii din Podgorica?

2. Șansa noastră de a nu crea până la urmă un conflict diplomatic grav stă în faptul că străinii o iau cu blândețe pe dna Dăncilă ca reprezentantă a prostiei românești?

3. Zisa prostie îi provoacă dnei Dăncilă vreo usturime, mâncărime sau balonare în intimitate?

4. Asemănarea cu Auschwitzul a incinerării porcilor din pricina epidemiei de pestă, de către dl ministru Petre Daea, poate fi considerată o jignire la adresa boului?

5. Oare cum sună în muntenegreană și ivrit „muie PSD!”?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult