Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Muie PSD!, în mai multe limbi

1. Când un oficial străin, venit la București, a spus: „Sunt foarte fericit să fiu aici, în Budapesta!”, ce i-ați transmis, în gând, sau în gura mare?

Mai rău, dacă respectivul zice: „Vin pentru prima dată, aici, în capitala Ținutului Secuiesc, Marosvásárhely!”, ce ar merita din partea Bucureștiului?

Dar dnei premier Dăncilă, aflată în premieră, în capul domniei sale, la Pristina, Kosovo, ce credeți că i-au transmis muntenegrenii din Podgorica?

2. Șansa noastră de a nu crea până la urmă un conflict diplomatic grav stă în faptul că străinii o iau cu blândețe pe dna Dăncilă ca reprezentantă a prostiei românești?

3. Zisa prostie îi provoacă dnei Dăncilă vreo usturime, mâncărime sau balonare în intimitate?

4. Asemănarea cu Auschwitzul a incinerării porcilor din pricina epidemiei de pestă, de către dl ministru Petre Daea, poate fi considerată o jignire la adresa boului?

5. Oare cum sună în muntenegreană și ivrit „muie PSD!”?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult