Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Murielle Lorilloux a fost desemnată CEO al Vodafone România

Murielle Lorilloux

Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), a fost desemnată CEO al Vodafone România, începând cu 1 septembrie 2017, poziție din care îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster, potrivit unui comunicat al Vodafone România. Ea îl va înlocui pe Ravinder Takkar, care va prelua funcția de președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India și de dezvoltarea business-ului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific (AMAP).

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodacom RDC în 2013, în poziția de Chief Commercial Officer și a fost numită CEO în 2014. Din acest rol, ea a transformat business-ul și a contribuit la creșterea puternică a cotei de piață, devansând competitorii cu peste 15 puncte. De asemenea, a coordonat recenta transformare a identității de brand a Vodacom și a contribuit la clasarea companiei pe primul loc în studiile privind experiența clienților. Ea a coordonat inițiative pentru angajați datorită cărora Vodafone a fost desemnat cel mai bun angajator din RDC în 2016.

Înainte de a lucra pentru Vodafone, Lorilloux a deținut mai multe poziții de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate și Capgemini.

Murielle Lorilloux este cetățean francez, a absolvit Ecole Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin și are o diplomă de master în economie obținută la Universitatea Paris Nanterre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Te umflă râsul-plânsul, o ditectoare din Congo , a" avansat "şi a venit în România ...confirmă astfel nivelul la care suntem priviți de toată lumea--lumea a treia, neimportanți---asta ca să ne mai iasă fumurile din cap.
  • Like 1
  • @
   check icon
   Se poate face business OK în Congo. De altfel, doamna este cetățean francez, bântuie mulți francezi prin zonă și vor mai bântui. Tot de altfel, este un evident advertorial, cum se zice acum, convertit în articol de informare.Oameni suntem, și eu am abonament la firma cu pricina etc.
   • Like 0
 • check icon
  Pfuui, ce subiect magnific, plin de actualitate și de suspans.... A venit doamna Murielle din Congo..... Ei și? Cui îi pasă? Ați primit cumva abonamente gratis de la Vodafone?
  • Like 1
 • Arata bine tipa , insa nu se mai gasesc oameni capabili in RO sa fie CEO? in fine , politica firmei , nu ma intereseaza , doar intrebam ca fapt divers. Totodata felicitari pentru dansa.
  • Like 0
  • @ Adrian Tomescu
   Tu ai vazut rezultatele la bac din ultimii 4-5 ani ? Cine e capabil sa fie CEO la nivelul asta in RO sigur nu mai e in RO :) Or, Vodafone, firma privata, isi pune pe cine vrea la conducerea companiei, ma rog daca ar fi dupa PSD , ar pune de la partid CEO la toate companiile astea private, altfel "multinationalele hraparete" ar fi controlate ca la stat..
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult