Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

N-am pierdut urât

Fotbal, România- Germania

Foto: Getty Images

Nemții cu ICE-ul, noi cu accelaratul lung de două vagoane, în care mai regăsești aceleași plase de rafie, pline probabil cu găini congelate, căci vii nu mai ai voie să transporți ca pe vremea Tovarășului. Ce mai cotcodăceau tot drumul, de la Satu Mare la capitală.

Revenind la fotbal.

Și totuși nemții ne-au dat doar o boabă, iar la final au avut noroc când Stanciu a tras alături, ciupind o minge pe pressing. Una peste alta, Germania a făcut o schimbare fix în ultimul minut, trăgând un pic de timp. N-am pierdut urât, e un prim pas.

Restul meciului însă, vreo 80 de minute, a fost o demonstrație de fotbal, din care nu avem decât de învățat.

În fiecare atingere de balon a unui jucător german, se vedea clasa și seriozitatea școlii germane de fotbal, începând de la cele mai mici grupe de juniori, acolo unde se asamblează, cu aceeași migală de un secol, câte o zală la șenilele acestui tanc. Căci, da, Mannschaft-ul este un tanc.

Nici cu Cristiano Ronaldo coechipier cu Toșca al nostru care părea un călător ce pierduse trenul și fugea de la un peron la altul buimăcit, nici cu Messi coleg cu Chiricheș pe care am obosit să-l văd cum driblează înspre poarta noastră ca ultim apărător,...nu-i băteam. Poate cu Dobrin și Hagi la mijloc și cu Răducioiu în față, aveam o șansă.

Keșeru, Chiricheș de ce se insistă încă cu ei?

Niță, portarul nostru, mi-a adus aminte de vecinul din fața blocului care reușea să repare Dacia 1300 cu o furculiță. L-a făcut uitat pe Tătărușanu, iar dăruirea lui dintre buturi i-a inspirat pe ai noștri care în ultimele minute au presat Germania. Dacia 1300 mai pornea cum mai pornea cu furculița, dar să mai țină și la o liniuță cu un bolid nemțesc, asta e deja prea mult.

Să mai avem răbdare un pic, când ultimele două generații de U21 se vor uni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ne-a batut si armenia. dar macar nu am pierdut urat.
  • Like 0
 • Era de asteptat ca Germania o sa ne bata . Ce am uitat odata cu cele doua jumatati de ocazie din ultimele minute, este ca putea fi 4-0 , linistit. Noroc cu Nita.
  La asemenea statistici nu ai cum spune ca ai jucat bine sau ca vezi speranta. Eu am vazut ca de fiecare data in ultimii 20 de ani , o echipa fara tupeu si fara dorinta de a risca .Aici nu vorbesc de Radoi ,dar vorbesc de dorinta individuala a jucatorilor. De multa vreme echipa asta nu mai joaca ca sa castige, ci joaca pentru a nu se face de ras. Majoritatea jucatorilor s-au ferit de dueluri fizice si s-au multumit sa tatoneze jocul in loc sa se implice. Multi ar spune ca daca ne-am fi aruncat la bataie, am fi luat bataie mai rau... Eu nu cred in chestia asta.
  Diferenta majora dintre cele doua echipe nu este facuta de calitatile tehnice sau fizice , este facuta de inteligenta jucatorilor si rigorile tactice pe care trebuie sa le urmeze.
  Un jucator mai inteligent ca tine poate face diferenta mult mai usor cand stai la 2-3 metri de el . Noi asta am facut , ma stat la distanta deci i-am last nestingheriti sa-si faca jocul la care sunt cei mai buni.
  Credeti ca Gundogan daca era in locul lui Stanciu la unica ocazie a Romaniei , ar fi asteptat dupa strigatul lui Puscas ca sa stie ca este acolo ? Nu , pentru ca Gundogan pe langa calitati tehnice are o mare inteligenta in joc, adica se informeaza . Dupa proverbul romanesc: "pestele de la cap se impute..."
  • Like 0
 • Arata bine scorul daca nu ai vazut meciul. Am fost ca o echipa de curtea scolii impotriva uneia care juca fara chef , fara miza.
  • Like 1
 • Nume check icon
  Mie imi plac tease-urile de la ProTV care se doresc motivationale si pline de elan patriotic. Mai ales ultima cu Germania in care spuneau ca ii invatam pe nemti gustul infrangerii sau cam asa ceva. Intr-adevar am putea sa ii invatam pentru ca noi numai la infrangeri ne pricepem. Apropo, uitati de U21. Am avut avem vreo 2-3 ani un U21 care ajuns in semifinale parca, dar cand au ajuns la nationala nu au facut nimic.
  Fotbalul romanesc este pe butuci si asa va fi pentru multi ani. Cu o floare, respectiv Hagi, nu se va relansa. Uitati ce patroni de cluburi avem, ce impresari, ce galerii, ce ultrasi, ce transferuri de renume mondial in India, China, Arabia Saudita, Emirate si mai noi in SUA. Cat despre media romaneasca de sport, numai de bine.
  • Like 0
 • am pierdut frumos, mirobolant. avem si locul 3 in grupa asigurat, ce sa ne mai facem probleme?
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult