Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nelu Tătaru: Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri

Nelu Tataru - masca - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi că numărul mare de cazuri de Covid-19 din ultimele zile are legătură cu consumarea bolii la cele aproximativ 4.000 de persoane care au refuzat internarea sau au cerut să fie externate, în perioada în care autoritățile nu au avut pârghii de gestionare a epidemiei.

Pentru următoarele două săptămâni, oficialul de la Sănătate avertizează că va urma o creştere progresivă a numărului de cazuri.

Citiți și:

„În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni. Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca minister, ca Guvern, să adaptăm posibilităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura la numărul pe care în fiecare zi îl vedem la terapie intensivă, ca şi adresabilitate la unităţile de primire urgenţe”, a declarat Nelu Tătaru, scrie News.ro.

Ministrul a reiterat faptul că dacă populaţia şi agenţii economici respectă regulile şi anume purtarea măştii, spălatul pe mâini, distanţarea socială, atunci am putea avea o aplatizare şi o scădere a numărului infectărilor cu noul coronavirus. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2 înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei - 1.356, dintre care 223 doar în București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Ne meritam soarta. Fiecare este acum pe cont propriu si se descurca cum poate.
  • Like 1
  • @ Nume
   Servus!

   Ne merităm!
   ... și ne protejăm personalul cont precum și pe cel al apropiaților!
   Și duce-mă-n ispită!
   Imaginați-vă un Dumnezeu falit, investiția lui prăbușită!
   Contul tău în contul lui, fără valoare:
   = doare!
   În pace, ... ace!
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult