Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Număr record de îmbolnăviri: 1.356 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate într-o singură zi. 35 de oameni au murit și 402 sunt la terapie intensivă

Ambulanță boli infecțioase

Foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2 înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei - 1.356, dintre care 223 doar în București.

Extrem de îngrijorător că jumătate din locurile de la terapie intensivă sunt deja ocupate: 402 pacienți în stare gravă cu COVID-19 sunt internați acum la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 23.346 de teste - 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.780 la cerere.

35 de oameni și-au pierdut viața de ieri până astăzi din cauza coronavirusului.

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Pe teritoriul României, 3.155 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.223 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.244 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Traim intr-o tara de idioti. Dar nu-mi mai pasa: am o casuta de vacanta in mijlocul a 7 hectare de padure, traiesc ca in urma cu 200 de ani, intr-un colt de Rai. Nu mai plec de aici pana nu se tremina pandemia sau se sfarseste lumea! Romani, faceti fix ce vreti, ca si pana acum!
    • Like 2
    • @ Cezar Paiangan
      Valentin check icon
      S-ar putea să nu se termine niciodată. Există aşa numiţii viruşi bifazici, care rămân în organism nedetectaţi toată viaţa şi care recidivează în anumite condiţii (ex. virusul varicelei, care provacă boala numită Zona Zoster). E o teorie momentan, dar una nu foarte plăcută.
      https://www.redstate.com/elizabeth-vaughn/2020/02/27/coronavirus-infects-woman-for-the-second-time/
      • Like 1
    • @ Cezar Paiangan
      Bună ziua!

      permiteți, în registrul parodic, să fac niscaiva însemnări?
      da/nu, ciberneticul mi-o transmis: da
      - Ce măsuri de protecție ați adoptat pentru contracararea dispariției pandemice, a hectarelor de - s-o numim - pădure!? - ci - o sî faci fărî pădure, arzi tizic toată era glaciară- firesc următoare?!
      - Dinspre rezervele de oxigen? , ceva regenerabil?

      Cu nu nebune!
      purice nebun
      • Like 0
    • @ Purice Narcis-Teofil
      Valentin check icon
      .
      • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult