Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Număr record de îmbolnăviri: 1.356 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate într-o singură zi. 35 de oameni au murit și 402 sunt la terapie intensivă

Ambulanță boli infecțioase

Foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2 înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei - 1.356, dintre care 223 doar în București.

Extrem de îngrijorător că jumătate din locurile de la terapie intensivă sunt deja ocupate: 402 pacienți în stare gravă cu COVID-19 sunt internați acum la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 23.346 de teste - 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.780 la cerere.

35 de oameni și-au pierdut viața de ieri până astăzi din cauza coronavirusului.

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Pe teritoriul României, 3.155 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.223 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.244 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Traim intr-o tara de idioti. Dar nu-mi mai pasa: am o casuta de vacanta in mijlocul a 7 hectare de padure, traiesc ca in urma cu 200 de ani, intr-un colt de Rai. Nu mai plec de aici pana nu se tremina pandemia sau se sfarseste lumea! Romani, faceti fix ce vreti, ca si pana acum!
  • Like 2
  • @ Cezar Paiangan
   Valentin check icon
   S-ar putea să nu se termine niciodată. Există aşa numiţii viruşi bifazici, care rămân în organism nedetectaţi toată viaţa şi care recidivează în anumite condiţii (ex. virusul varicelei, care provacă boala numită Zona Zoster). E o teorie momentan, dar una nu foarte plăcută.
   https://www.redstate.com/elizabeth-vaughn/2020/02/27/coronavirus-infects-woman-for-the-second-time/
   • Like 1
  • @ Cezar Paiangan
   Bună ziua!

   permiteți, în registrul parodic, să fac niscaiva însemnări?
   da/nu, ciberneticul mi-o transmis: da
   - Ce măsuri de protecție ați adoptat pentru contracararea dispariției pandemice, a hectarelor de - s-o numim - pădure!? - ci - o sî faci fărî pădure, arzi tizic toată era glaciară- firesc următoare?!
   - Dinspre rezervele de oxigen? , ceva regenerabil?

   Cu nu nebune!
   purice nebun
   • Like 0
  • @ Purice Narcis-Teofil
   Valentin check icon
   .
   • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult