Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Număr record de îmbolnăviri: 1.356 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate într-o singură zi. 35 de oameni au murit și 402 sunt la terapie intensivă

Ambulanță boli infecțioase

Foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV2 înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei - 1.356, dintre care 223 doar în București.

Extrem de îngrijorător că jumătate din locurile de la terapie intensivă sunt deja ocupate: 402 pacienți în stare gravă cu COVID-19 sunt internați acum la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 23.346 de teste - 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.780 la cerere.

35 de oameni și-au pierdut viața de ieri până astăzi din cauza coronavirusului.

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Pe teritoriul României, 3.155 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.223 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.244 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Traim intr-o tara de idioti. Dar nu-mi mai pasa: am o casuta de vacanta in mijlocul a 7 hectare de padure, traiesc ca in urma cu 200 de ani, intr-un colt de Rai. Nu mai plec de aici pana nu se tremina pandemia sau se sfarseste lumea! Romani, faceti fix ce vreti, ca si pana acum!
    • Like 2
    • @ Cezar Paiangan
      Valentin check icon
      S-ar putea să nu se termine niciodată. Există aşa numiţii viruşi bifazici, care rămân în organism nedetectaţi toată viaţa şi care recidivează în anumite condiţii (ex. virusul varicelei, care provacă boala numită Zona Zoster). E o teorie momentan, dar una nu foarte plăcută.
      https://www.redstate.com/elizabeth-vaughn/2020/02/27/coronavirus-infects-woman-for-the-second-time/
      • Like 1
    • @ Cezar Paiangan
      Bună ziua!

      permiteți, în registrul parodic, să fac niscaiva însemnări?
      da/nu, ciberneticul mi-o transmis: da
      - Ce măsuri de protecție ați adoptat pentru contracararea dispariției pandemice, a hectarelor de - s-o numim - pădure!? - ci - o sî faci fărî pădure, arzi tizic toată era glaciară- firesc următoare?!
      - Dinspre rezervele de oxigen? , ceva regenerabil?

      Cu nu nebune!
      purice nebun
      • Like 0
    • @ Purice Narcis-Teofil
      Valentin check icon
      .
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult