Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Neurochirurgul Leon Dănăilă, după interviul în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii”: „A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze”

Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a cerut scuze după interviul pentru News.ro în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi". 

„A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a scris pe Facebook neurochirurgul Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă, senator PNL, a spus că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. 

„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

Neurochirurgul Dănăilă a fost reclamat, vineri, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile făcute despre homosexuali.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Sigur nefericită, dar exprimă părerea majorității societății românești, sătulă de dictatura minorităților în alte domenii decât cel sexual.
  • Like 0
 • Un " liberal " adevărat , tataie Dănăilă ista . Cred ca trebuie impusă o limita de vârsta ,un test psihologic și de inteligenta ăstora de candidează la funcții de stat .
  • Like 1
 • Mai bine il chema Leon Naftanaila sau mai bine Naftalaina. Oameni buni, inteligenta din Botosani s-a consumat demult. Au luat-o Eminescu, Iorga, Enescu si altii. Pentru urmasi nu a mai ramas mare lucru. Asta e! S-a scremut muntele liberal si a scos in fata pe Marian Munteanu, Cristi Busoi si mos Naftalina Leon care ne-a reamintit cum e cu gandirea medievala. Tot din Botosani vine si Elisabeta Lipa ,care zicea ca bataia metodica si regulata incasata de la antrenor te face om.
  • Like 3
  • @ Dragos Bogdan
   Chiar ma intreb cum s-ar fi exprimat Eminescu in aceasta problema. Banuiesc ca l-ar fi pus cu totul in umbra pe bietul Danaila. Oricum a fost amuzant. Asa izbucnire de ura la niste adepti declarati ai tolerantei rar ti-e dat sa savurezi.
   • Like 0
  • @ Dragos Bogdan
   check icon
   Amintindu-mi publicistica lui Eminescu, sunt convins că El ar fi avut altceva de spus, mai subtil și sigur mult mai dur la adresa acestei minorități:
   „Voi sunteți urmașii Romei? Nişte răi şi niște „fameni”!
   I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!”
   Știm ce înseamnă fameni, nu-i așa?
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult