Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Neurochirurgul Leon Dănăilă, după interviul în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii”: „A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze”

Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a cerut scuze după interviul pentru News.ro în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi". 

„A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a scris pe Facebook neurochirurgul Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă, senator PNL, a spus că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. 

„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

Neurochirurgul Dănăilă a fost reclamat, vineri, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile făcute despre homosexuali.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Sigur nefericită, dar exprimă părerea majorității societății românești, sătulă de dictatura minorităților în alte domenii decât cel sexual.
  • Like 0
 • Un " liberal " adevărat , tataie Dănăilă ista . Cred ca trebuie impusă o limita de vârsta ,un test psihologic și de inteligenta ăstora de candidează la funcții de stat .
  • Like 1
 • Mai bine il chema Leon Naftanaila sau mai bine Naftalaina. Oameni buni, inteligenta din Botosani s-a consumat demult. Au luat-o Eminescu, Iorga, Enescu si altii. Pentru urmasi nu a mai ramas mare lucru. Asta e! S-a scremut muntele liberal si a scos in fata pe Marian Munteanu, Cristi Busoi si mos Naftalina Leon care ne-a reamintit cum e cu gandirea medievala. Tot din Botosani vine si Elisabeta Lipa ,care zicea ca bataia metodica si regulata incasata de la antrenor te face om.
  • Like 3
  • @ Dragos Bogdan
   Chiar ma intreb cum s-ar fi exprimat Eminescu in aceasta problema. Banuiesc ca l-ar fi pus cu totul in umbra pe bietul Danaila. Oricum a fost amuzant. Asa izbucnire de ura la niste adepti declarati ai tolerantei rar ti-e dat sa savurezi.
   • Like 0
  • @ Dragos Bogdan
   check icon
   Amintindu-mi publicistica lui Eminescu, sunt convins că El ar fi avut altceva de spus, mai subtil și sigur mult mai dur la adresa acestei minorități:
   „Voi sunteți urmașii Romei? Nişte răi şi niște „fameni”!
   I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!”
   Știm ce înseamnă fameni, nu-i așa?
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult