Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Neurochirurgul Leon Dănăilă, după interviul în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii”: „A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze”

Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a cerut scuze după interviul pentru News.ro în care a spus că „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziționeze pe alte căi". 

„A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a scris pe Facebook neurochirurgul Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă, senator PNL, a spus că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. 

„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

Neurochirurgul Dănăilă a fost reclamat, vineri, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile făcute despre homosexuali.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Sigur nefericită, dar exprimă părerea majorității societății românești, sătulă de dictatura minorităților în alte domenii decât cel sexual.
  • Like 0
 • Un " liberal " adevărat , tataie Dănăilă ista . Cred ca trebuie impusă o limita de vârsta ,un test psihologic și de inteligenta ăstora de candidează la funcții de stat .
  • Like 1
 • Mai bine il chema Leon Naftanaila sau mai bine Naftalaina. Oameni buni, inteligenta din Botosani s-a consumat demult. Au luat-o Eminescu, Iorga, Enescu si altii. Pentru urmasi nu a mai ramas mare lucru. Asta e! S-a scremut muntele liberal si a scos in fata pe Marian Munteanu, Cristi Busoi si mos Naftalina Leon care ne-a reamintit cum e cu gandirea medievala. Tot din Botosani vine si Elisabeta Lipa ,care zicea ca bataia metodica si regulata incasata de la antrenor te face om.
  • Like 3
  • @ Dragos Bogdan
   Chiar ma intreb cum s-ar fi exprimat Eminescu in aceasta problema. Banuiesc ca l-ar fi pus cu totul in umbra pe bietul Danaila. Oricum a fost amuzant. Asa izbucnire de ura la niste adepti declarati ai tolerantei rar ti-e dat sa savurezi.
   • Like 0
  • @ Dragos Bogdan
   check icon
   Amintindu-mi publicistica lui Eminescu, sunt convins că El ar fi avut altceva de spus, mai subtil și sigur mult mai dur la adresa acestei minorități:
   „Voi sunteți urmașii Romei? Nişte răi şi niște „fameni”!
   I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!”
   Știm ce înseamnă fameni, nu-i așa?
   • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult