O familie cu număr mediu de persoane şi cu venituri medii va cheltui în acest an cel puţin 500 de lei pentru a sărbători cum se cuvine Paştele, în condiţiile în care o parte importantă din buget va fi folosită pentru a cumpăra carne de porc, de miel sau de pui, arată o analiză a News.ro, pe baza preţurilor actuale din retailul modern, dar şi din comerţul tradiţional.
Comercianţii din pieţe vând pulpa întreagă de miel cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară. Retailerii vând acest produs tot cu circa 24 de lei pe kilogram.
„Din cauza lipsei banilor tradiţia începe să dispară. Adică omul îşi ia puţină carne de miel pentru ziua de Paşte şi îşi face o ciorbă şi o pulpă la cuptor şi a terminat cu consumul de carne de miel. Şi se îndreaptă mai mult către carne de pasăre deoarece este ceva mai ieftină ”, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.