Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Nicholas Ionel – primăvară în septembrie?

Nicholas David Ionel

 În sfârșit, o flăcăruie în întunericul tenisului băieților din România. Meci extraordinar, câștigat în Cupa Davis, în deplasare, de tânărul Nicholas David Ionel, 19 ani, antrenat de Andrei Pavel, în fața experimentatului și mult mai bine clasatului (aproape 200 de locuri diferență) slovac Norbert Gombos (32 ani).

Nicholas a luptat cu o dăruire și dârzenie cum n-am mai văzut de mult pe la noi într-o confruntare crâncenă, de peste 3 ore. Cu luciditate, în ciuda multelor momente critice, a știut să joace pe ce nu-i convenea puternicului Gombos, forțându-i greșeala, dar și atacând curajos când a avut ocazia.

Victoria lui Ionel asupra lui Borna Coric, în iulie, la Iași, se arată că n-a fost o întâmplare.

S-o face, oare, primăvară în septembrie cu o floare?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult