Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Nicușor Dan anunță începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu: În doi ani parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare

Nicusor Dan - parc Cismigiu

Foto Facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan, a anunțat începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu. Un număr de 40 de muncitori de la ALPAB au la dispoziție o săptămână să facă curățenie și să tundă iarba, iar în funcție de modul în care aceștia vor lucra, Primăria va decide dacă va externaliza serviciul de curățenie și întreținere a parcurilor sau va lucra în continuare cu ALPAB.

„După cum am promis, 40 angajați ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București sunt din această dimineață în Parcul Cișmigiu și vor lucra toată săptămâna pentru a face curățenie în parc. Ei fac ceea ce n-a făcut Compania Municipală Parcuri și Grădini, cei care aveau obligația contractuală de a întreține parcurile bucureștene”, a spus Nicușor Dan. 

Primarul a spus că miercuri, în ședința CGMB, va fi decisă scăderea tarifelor pentru curățenia în parcuri și eliminarea exclusivității privind acest serviciu. „Nu dăm exclusivitate pentru mizerie”, a spus Nicușor Dan. 

„Și tot miercuri, în ședința CGMB, se va supune la vot dizolvarea și lichidarea Companiei Municipale Parcuri și Grădini, precum și a Companiei de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde. Aceste companii au arătat că nu sunt în stare să se ocupe de curățenia și întreținerea parcurilor bucureștene la standardele necesare.

Pe termen mai lung, nu e vorba doar de curățenie, ci și de modernizarea parcurilor. Acum ne ocupăm de curățenie, dar modernizarea parcurilor nu se poate face rapid, de azi pe mâine. Promit însă bucureștenilor că, în doi ani de zile, parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare”, a scris primarul general într-o postare pe Facebook.

Reacțiile utilizatorilor rețelei sociale la postarea lui Nicușor Dan nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei își arată nemulțumirea:

  • „Și mâine? În loc sa aduci 40 astăzi, nu era mai ok sa spui cum te vei asigura ca niciun parc nu o sa mai ajungă așa? ... și ce vei face sa avem parcuri iluminate și în condiții decente”.
  • „...jobul tau era sa urmaresti cum își îndeplinește obligațiile contractuale Compania Municipală. Aveai obligația sa nu lași Bucureștiul sa colcăie de șobolani. Aveai obligația sa afli ca peste drum de primăria unde ti-ai găsit si tu un loc de munca exista un parc istoric, denumit Cișmigiu”.
  • „Dacă 40 de oameni curăță un parc în 7 zile, de câți oameni este nevoie pentru a curăța 10 parcuri în 28 de zile. - preluată din manualul de clasa a IV-a, editura nimănui, 2021”.
  • „Of, am sperat la un primar care sa faca lucrurile altfel. Un primar vizionar si capabil. Bucurestiul se degradeaza mai rapid ca niciodata. Mi-e sila de el. E mizerabil, imbacsit, aglomerat. Nu vad nicio stire despre noi spatii verzi, parcuri, despre proiecte care sa puna nevoile cetateanului pe primul loc”.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca va apuca sa-si duca mandatul la bun sfarsit!? Si dupa acest mandat ce se va intampla? Caci sigur nu va mai fi ales. Au grija psd si "aur" de asta. Plus cretinii lor votanti.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult