Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Nicușor Dan anunță începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu: În doi ani parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare

Nicusor Dan - parc Cismigiu

Foto Facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan, a anunțat începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu. Un număr de 40 de muncitori de la ALPAB au la dispoziție o săptămână să facă curățenie și să tundă iarba, iar în funcție de modul în care aceștia vor lucra, Primăria va decide dacă va externaliza serviciul de curățenie și întreținere a parcurilor sau va lucra în continuare cu ALPAB.

„După cum am promis, 40 angajați ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București sunt din această dimineață în Parcul Cișmigiu și vor lucra toată săptămâna pentru a face curățenie în parc. Ei fac ceea ce n-a făcut Compania Municipală Parcuri și Grădini, cei care aveau obligația contractuală de a întreține parcurile bucureștene”, a spus Nicușor Dan. 

Primarul a spus că miercuri, în ședința CGMB, va fi decisă scăderea tarifelor pentru curățenia în parcuri și eliminarea exclusivității privind acest serviciu. „Nu dăm exclusivitate pentru mizerie”, a spus Nicușor Dan. 

„Și tot miercuri, în ședința CGMB, se va supune la vot dizolvarea și lichidarea Companiei Municipale Parcuri și Grădini, precum și a Companiei de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde. Aceste companii au arătat că nu sunt în stare să se ocupe de curățenia și întreținerea parcurilor bucureștene la standardele necesare.

Pe termen mai lung, nu e vorba doar de curățenie, ci și de modernizarea parcurilor. Acum ne ocupăm de curățenie, dar modernizarea parcurilor nu se poate face rapid, de azi pe mâine. Promit însă bucureștenilor că, în doi ani de zile, parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare”, a scris primarul general într-o postare pe Facebook.

Reacțiile utilizatorilor rețelei sociale la postarea lui Nicușor Dan nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei își arată nemulțumirea:

  • „Și mâine? În loc sa aduci 40 astăzi, nu era mai ok sa spui cum te vei asigura ca niciun parc nu o sa mai ajungă așa? ... și ce vei face sa avem parcuri iluminate și în condiții decente”.
  • „...jobul tau era sa urmaresti cum își îndeplinește obligațiile contractuale Compania Municipală. Aveai obligația sa nu lași Bucureștiul sa colcăie de șobolani. Aveai obligația sa afli ca peste drum de primăria unde ti-ai găsit si tu un loc de munca exista un parc istoric, denumit Cișmigiu”.
  • „Dacă 40 de oameni curăță un parc în 7 zile, de câți oameni este nevoie pentru a curăța 10 parcuri în 28 de zile. - preluată din manualul de clasa a IV-a, editura nimănui, 2021”.
  • „Of, am sperat la un primar care sa faca lucrurile altfel. Un primar vizionar si capabil. Bucurestiul se degradeaza mai rapid ca niciodata. Mi-e sila de el. E mizerabil, imbacsit, aglomerat. Nu vad nicio stire despre noi spatii verzi, parcuri, despre proiecte care sa puna nevoile cetateanului pe primul loc”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca va apuca sa-si duca mandatul la bun sfarsit!? Si dupa acest mandat ce se va intampla? Caci sigur nu va mai fi ales. Au grija psd si "aur" de asta. Plus cretinii lor votanti.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult