Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nicușor Dan anunță începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu: În doi ani parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare

Nicusor Dan - parc Cismigiu

Foto Facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan, a anunțat începerea curățeniei în Parcul Cișmigiu. Un număr de 40 de muncitori de la ALPAB au la dispoziție o săptămână să facă curățenie și să tundă iarba, iar în funcție de modul în care aceștia vor lucra, Primăria va decide dacă va externaliza serviciul de curățenie și întreținere a parcurilor sau va lucra în continuare cu ALPAB.

„După cum am promis, 40 angajați ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București sunt din această dimineață în Parcul Cișmigiu și vor lucra toată săptămâna pentru a face curățenie în parc. Ei fac ceea ce n-a făcut Compania Municipală Parcuri și Grădini, cei care aveau obligația contractuală de a întreține parcurile bucureștene”, a spus Nicușor Dan. 

Primarul a spus că miercuri, în ședința CGMB, va fi decisă scăderea tarifelor pentru curățenia în parcuri și eliminarea exclusivității privind acest serviciu. „Nu dăm exclusivitate pentru mizerie”, a spus Nicușor Dan. 

„Și tot miercuri, în ședința CGMB, se va supune la vot dizolvarea și lichidarea Companiei Municipale Parcuri și Grădini, precum și a Companiei de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde. Aceste companii au arătat că nu sunt în stare să se ocupe de curățenia și întreținerea parcurilor bucureștene la standardele necesare.

Pe termen mai lung, nu e vorba doar de curățenie, ci și de modernizarea parcurilor. Acum ne ocupăm de curățenie, dar modernizarea parcurilor nu se poate face rapid, de azi pe mâine. Promit însă bucureștenilor că, în doi ani de zile, parcurile bucureștene vor arăta mult mai bine, fiindcă vor beneficia de investiții și lucrări de modernizare”, a scris primarul general într-o postare pe Facebook.

Reacțiile utilizatorilor rețelei sociale la postarea lui Nicușor Dan nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei își arată nemulțumirea:

  • „Și mâine? În loc sa aduci 40 astăzi, nu era mai ok sa spui cum te vei asigura ca niciun parc nu o sa mai ajungă așa? ... și ce vei face sa avem parcuri iluminate și în condiții decente”.
  • „...jobul tau era sa urmaresti cum își îndeplinește obligațiile contractuale Compania Municipală. Aveai obligația sa nu lași Bucureștiul sa colcăie de șobolani. Aveai obligația sa afli ca peste drum de primăria unde ti-ai găsit si tu un loc de munca exista un parc istoric, denumit Cișmigiu”.
  • „Dacă 40 de oameni curăță un parc în 7 zile, de câți oameni este nevoie pentru a curăța 10 parcuri în 28 de zile. - preluată din manualul de clasa a IV-a, editura nimănui, 2021”.
  • „Of, am sperat la un primar care sa faca lucrurile altfel. Un primar vizionar si capabil. Bucurestiul se degradeaza mai rapid ca niciodata. Mi-e sila de el. E mizerabil, imbacsit, aglomerat. Nu vad nicio stire despre noi spatii verzi, parcuri, despre proiecte care sa puna nevoile cetateanului pe primul loc”.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca va apuca sa-si duca mandatul la bun sfarsit!? Si dupa acest mandat ce se va intampla? Caci sigur nu va mai fi ales. Au grija psd si "aur" de asta. Plus cretinii lor votanti.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult