Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Nicușor Dan, despre apa caldă: „O să urmeze o iarnă foarte grea. Sunt conducte de 40-50 de ani vechime”

Nicusor Dan - septembrie 2020

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, spune că, din punct de vedere al termoficării, Bucureștiul stă mai prost decât în urmă cu 3-4 ani. 

„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară. Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat, potrivit DigiFM, Nicușor Dan, la RTV.

Acesta crede că din primăvară s-ar putea trece la înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare.

„La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (...) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimbat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a spus Nicușor Dan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • poate ca ar trebui sa comenteze numai cei care isi platesc apa calda (in integralitate) !
  • Like 0
 • Poate daca se inlocuiesc atat de multe conducte se gandeste cineva si la un sistem automat de detectare a avariilor folosind senzori si aplicatii care sa detecteze segmentele de retea pe care se produc avariile - ca tot sunt la moda acum proiectele IoT. Ar fi ceva chiar foarte util. Ceva de genul: http://presentations-berlin-summit-2017.s3-website.eu-central-1.amazonaws.com/NGA2-1_Grohe_IOT_Solution_by_Storm_Reply.pdf
  • Like 0
 • profun check icon
  _______
  / 12 \
  | | |
  |9 | 3|
  | \ |
  | |
  \___6___/
  Mare minune cât de inteligenți sunt cei din majoritatea ieșită din ... tabletele STS-ului care cred că apa se încălzește doar trecând-o printr-o țeavă și ... deși totul ar fi fost atât de simplu, Firea nu a vrut să câștige la scor, preferând să enerveze populația, închizând ... robinetele.

  E „normal” ca inteligenții să creadă că Elcenul, din subordinea guvernului se ocupă doar cu ... oxigenarea văzduhului de deasupra bucureștiului, arzând cu voioșie noaptea, reziduuri care mai de care mai frumos mirositoare spre satisfacția tuturor, nu doar a astmaticilor.

  Spre bucuria dăștepților de mai sus, se aude din gura târgului o nouă veste minunată și anume că scorurile alesului lor, Plicușor au sărit până la cer la ... negocierile cu diferiții dezvoltatori imobiliari care nu mai au de acum la masă un simplu oengist ...
  • Like 0
 • Sa speram ca nu am scapat de „doamna care nu ne-a dat apa calda” si sa fi dat peste „dl care nu ne da apa calda”! Greaua mostenire sau vechimea conductelor nu vor fi acceptate ca scuze, astea au fost scuzele tuturor politicienilor fara solutii/incompetenti (inclusiv a nefericitei firea). Vrem politicieni, in mod special edili, gospodari, cu solutii, nu cu scuze!
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Nu am înțeles "avem bani pana în 2020". Era vorba de accesarea banilor din fonduri europene și în contextul asta spune ca are bani pana în 202o. Pai suntem în 2020.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult