Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nicușor Dan, despre apa caldă: „O să urmeze o iarnă foarte grea. Sunt conducte de 40-50 de ani vechime”

Nicusor Dan - septembrie 2020

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, spune că, din punct de vedere al termoficării, Bucureștiul stă mai prost decât în urmă cu 3-4 ani. 

„O să urmeze o iarnă foarte grea, în care sistemul nostru este mult mai prost decât sistemul pe care l-am avut acum 3 sau 4 ani, în sensul că numărul de avarii e mult mai mare și fiecare bucureștean a văzut pe propria piele încă din această vară. Și atunci suntem nevoiți, pentru că nu avem timp, de la preluarea mandatului până la începutul iernii avem cam o lună, tot ce putem face e să facem un management de avarie, astfel încât să avem un stoc de materiale cu care să putem interveni, să avem echipe cu care să putem interveni și aici nu sunt suficienți oamenii de la Termoenergetica și va trebui să facem niște contracte în regim de urgență cu companii private care să fie capabile și ele să intervină”, a declarat, potrivit DigiFM, Nicușor Dan, la RTV.

Acesta crede că din primăvară s-ar putea trece la înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare.

„La termoficare trebuie să accesăm acești bani europeni care sunt disponibili pentru București, pentru reabilitarea infrastructurii, pentru schimbarea cu tehnologii moderne a conductelor de pe inelul principal și să începem din primăvara asta să le schimbăm. Avem bani până în 2020. (...) Sunt conducte de 40-50 de ani vechime. Conducta nouă, din 1000 de kilometri cât trebuie să schimbăm, s-a schimbat un kilometru în acești 4 ani de mandat”, a spus Nicușor Dan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • poate ca ar trebui sa comenteze numai cei care isi platesc apa calda (in integralitate) !
    • Like 0
  • Poate daca se inlocuiesc atat de multe conducte se gandeste cineva si la un sistem automat de detectare a avariilor folosind senzori si aplicatii care sa detecteze segmentele de retea pe care se produc avariile - ca tot sunt la moda acum proiectele IoT. Ar fi ceva chiar foarte util. Ceva de genul: http://presentations-berlin-summit-2017.s3-website.eu-central-1.amazonaws.com/NGA2-1_Grohe_IOT_Solution_by_Storm_Reply.pdf
    • Like 0
  • profun check icon
    _______
    / 12 \
    | | |
    |9 | 3|
    | \ |
    | |
    \___6___/
    Mare minune cât de inteligenți sunt cei din majoritatea ieșită din ... tabletele STS-ului care cred că apa se încălzește doar trecând-o printr-o țeavă și ... deși totul ar fi fost atât de simplu, Firea nu a vrut să câștige la scor, preferând să enerveze populația, închizând ... robinetele.

    E „normal” ca inteligenții să creadă că Elcenul, din subordinea guvernului se ocupă doar cu ... oxigenarea văzduhului de deasupra bucureștiului, arzând cu voioșie noaptea, reziduuri care mai de care mai frumos mirositoare spre satisfacția tuturor, nu doar a astmaticilor.

    Spre bucuria dăștepților de mai sus, se aude din gura târgului o nouă veste minunată și anume că scorurile alesului lor, Plicușor au sărit până la cer la ... negocierile cu diferiții dezvoltatori imobiliari care nu mai au de acum la masă un simplu oengist ...
    • Like 0
  • Sa speram ca nu am scapat de „doamna care nu ne-a dat apa calda” si sa fi dat peste „dl care nu ne da apa calda”! Greaua mostenire sau vechimea conductelor nu vor fi acceptate ca scuze, astea au fost scuzele tuturor politicienilor fara solutii/incompetenti (inclusiv a nefericitei firea). Vrem politicieni, in mod special edili, gospodari, cu solutii, nu cu scuze!
    • Like 0
  • Gecaba Gecaba check icon
    Nu am înțeles "avem bani pana în 2020". Era vorba de accesarea banilor din fonduri europene și în contextul asta spune ca are bani pana în 202o. Pai suntem în 2020.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult