Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nicușor Dan s-a înscris în competiția din USR pentru Primăria Capitalei

Nicusor Dan - FB

Foto: Facebook/Nicușor Dan

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a anunțat luni că s-a înscris în competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. 

„În urmă cu câteva luni am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de Primar General al Capitalei, ca independent. Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că se bucură de susținerea membrilor din partidele de opoziție și că s-a înscris în cursa internă din USR București.

„Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principiile după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul”, a spus Nicușor Dan.

Surse din USR au declarat pentru Digi24.ro că Niculor Dan nu își poate depune candidatura, pentru că nu mai este membru al partidului.

„Conform statutului, nu poate să își depună candidatura dacă nu este membru”, au declarat surse din conducerea USR.

La începutul lunii august PLUS şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei. Acesta este fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Neicusorule vezi ca orasul asta pute a caca. Vorbesc serios in nici un caz la figurativ. Cum intrii te loveste un danf, apoi nu se mai simte, probabil ne obisnuim cu mirosul.
    • Like 0
  • Faptul că nu mai este membru USR nu ar fi un impediment de netrecut. S-ar putea reînscrie, așa cum a mai făcut în primăvară pentru a facilita participarea USR la europarlamentare. Dacă Organizația USR a mun. București poate valida candidatura fără a fi necesar acordul conducerii centrale, problema devine simplă. Dacă problema se pune la nivelul Alianței USR PLUS, atunci chestiunea se complică.
    • Like 0
  • Dintre toți posibilii candidați de pe întreaga scenă politică, cred că cel mai competent este de departe Nicușor Dan. Cred însă că este o greșeală că cere sprijinul USR, știind bine că acolo Barna dictează și că nu va obține altceva decât un refuz. La fel de greșit este și faptul că face publică solicitarea adresată USR, pentru că inevitabil răspunsul va deveni și el public.
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult