Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nicușor Dan s-a înscris în competiția din USR pentru Primăria Capitalei

Nicusor Dan - FB

Foto: Facebook/Nicușor Dan

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a anunțat luni că s-a înscris în competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. 

„În urmă cu câteva luni am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de Primar General al Capitalei, ca independent. Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că se bucură de susținerea membrilor din partidele de opoziție și că s-a înscris în cursa internă din USR București.

„Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principiile după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul”, a spus Nicușor Dan.

Surse din USR au declarat pentru Digi24.ro că Niculor Dan nu își poate depune candidatura, pentru că nu mai este membru al partidului.

„Conform statutului, nu poate să își depună candidatura dacă nu este membru”, au declarat surse din conducerea USR.

La începutul lunii august PLUS şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei. Acesta este fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Neicusorule vezi ca orasul asta pute a caca. Vorbesc serios in nici un caz la figurativ. Cum intrii te loveste un danf, apoi nu se mai simte, probabil ne obisnuim cu mirosul.
  • Like 0
 • Faptul că nu mai este membru USR nu ar fi un impediment de netrecut. S-ar putea reînscrie, așa cum a mai făcut în primăvară pentru a facilita participarea USR la europarlamentare. Dacă Organizația USR a mun. București poate valida candidatura fără a fi necesar acordul conducerii centrale, problema devine simplă. Dacă problema se pune la nivelul Alianței USR PLUS, atunci chestiunea se complică.
  • Like 0
 • Dintre toți posibilii candidați de pe întreaga scenă politică, cred că cel mai competent este de departe Nicușor Dan. Cred însă că este o greșeală că cere sprijinul USR, știind bine că acolo Barna dictează și că nu va obține altceva decât un refuz. La fel de greșit este și faptul că face publică solicitarea adresată USR, pentru că inevitabil răspunsul va deveni și el public.
  • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult