Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nicușor Dan s-a înscris în competiția din USR pentru Primăria Capitalei

Nicusor Dan - FB

Foto: Facebook/Nicușor Dan

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a anunțat luni că s-a înscris în competiția internă din partid pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. 

„În urmă cu câteva luni am anunțat public decizia de a candida pentru funcția de Primar General al Capitalei, ca independent. Cred că sunt cel mai în măsură să scot Bucureștiul din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD, și să-l transform alături de oameni competenți și integri, într-o capitală europeană, așa cum merităm. Nu este doar credința mea. Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor”, spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că se bucură de susținerea membrilor din partidele de opoziție și că s-a înscris în cursa internă din USR București.

„Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principiile după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susține candidatura mea și că împreună cu toate forțele de bună credință vom putea reda Bucureștiul bucureștenilor, acolo unde îi e locul”, a spus Nicușor Dan.

Surse din USR au declarat pentru Digi24.ro că Niculor Dan nu își poate depune candidatura, pentru că nu mai este membru al partidului.

„Conform statutului, nu poate să își depună candidatura dacă nu este membru”, au declarat surse din conducerea USR.

La începutul lunii august PLUS şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei. Acesta este fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Neicusorule vezi ca orasul asta pute a caca. Vorbesc serios in nici un caz la figurativ. Cum intrii te loveste un danf, apoi nu se mai simte, probabil ne obisnuim cu mirosul.
  • Like 0
 • Faptul că nu mai este membru USR nu ar fi un impediment de netrecut. S-ar putea reînscrie, așa cum a mai făcut în primăvară pentru a facilita participarea USR la europarlamentare. Dacă Organizația USR a mun. București poate valida candidatura fără a fi necesar acordul conducerii centrale, problema devine simplă. Dacă problema se pune la nivelul Alianței USR PLUS, atunci chestiunea se complică.
  • Like 0
 • Dintre toți posibilii candidați de pe întreaga scenă politică, cred că cel mai competent este de departe Nicușor Dan. Cred însă că este o greșeală că cere sprijinul USR, știind bine că acolo Barna dictează și că nu va obține altceva decât un refuz. La fel de greșit este și faptul că face publică solicitarea adresată USR, pentru că inevitabil răspunsul va deveni și el public.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult