Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nicușor Dan și-a făcut propriul partid - surse

Nicușor Dan - FB

Foto Facebook/Nicușor Dan

Nicușor Dan, susținut de USR București în cursa pentru Primăria Capitalei, a confirmat, luni seară, că și-a făcut partid, răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR, scrie G4Media.ro, citând surse politice. Potrivit surselor, noul partid al lui Nicușor Dan este Uniunea Forțelor Locale (UFL).

UPDATE: Nicușor Dan a explicat marți că partidul Uniunea Forțelor Locale este constituit de trei persoane apropiate care i-au spus că poate folosi partidul, dacă are nevoie. El spune că a discutat cu președintele PLUS, Dacian Cioloș, o eventuală fuziune a Alianței USR-PLUS cu UFL.

„Informația apărută astăzi nu are de-a face cu situația politică pe care o știm cu toții. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale și care a obtinut deja sprijinul USR-ului.

Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, se arată într-un comunicat transmis de Nicușor Dan. Candidatul independent la Primăria Capitalei susține că a avut o discuție, săptămâna trecută, cu Dacian Cioloș despre soluțiile tehnice prin care numele lui ar putea apărea pe buletinul de vot în dreptul Alianței USR-PLUS.

STIREA INITIALA

„Nicușor Dan a spus aseară (luni – n. red.) în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București”, a explicat pentru G4Media.ro un membru al conducerii USR București. Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică. Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Uniunea Forțelor Locale a fost înființat în iulie anul trecut de Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu și Alina Dimache, potrivit registrului partidelor politice.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Sunt mari orgoliile si la #rezist...
  Pana la urma nici o diferenta fata de partidele traditionale. Se pare ca ciolanu' este mai mult sau mai putin la fel.
  Si uite asa mai avem patru formatiuni de "dreapta" ca oricum nu era suficient de divizata opozitia.
  Daca nu trece legea cu alegeri in doua ture, vor mai avea inca patru ani de pomeni si festivitati marca psd.
  Pacat...mare pacat
  • Like 0
 • ma uit la poza ..si constat cu groaza cine se inghesuie sa-mi decida viitorul..! woow
  • Like 0
  • @ Iulian Dita
   Parerist check icon
   Nasol, ar trebui sa dea si el un photoshop pe fata aia, ca Tariceanu, sau sa-si puna niste silicoane, ceva, ca sa atraga si categoria ta de electorat...
   • Like 1
  • @ Parerist
   cu fatza aia ar atrage doar LGBT-isti... daca te incadrezi, e problema ta..!
   eu unul mai bine as prefera s-o vad pe Bianca Dragusanu presedinte si pe Gutza ori Salam prim ministru.. cred ca ar fi acelasi rahat, doar mai amuzant de vazut la stiri
   • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult