Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie: În birouri cu cel mult 5 persoane, masca nu va mai fi obligatorie. Se reiau petrecerile private, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise

masuri. -

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru persoanele vaccinate care lucrează în spații închise în care sunt cel mult 5 persoane vaccinate, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Dacă în birou este o singură persoană care nu e vaccinată, atunci toți cei cinci vor purta mască”, a explicat Raed Arafat.

Florin Cîţu a anunţat joi noile măsuri de relaxare a restricțiilor, care intră în vigoare de la 1 iunie. Astfel crește la 1.000 numărul de participanţi la evenimentele în aer liber culturale sau artistice, cu condiţia ca aceste persoane să fie vaccinate, trecute prin boală sau cu test COVID negativ.

Nunțile și botezurile vor putea fi organizate cu 50 de persoane în spatii închise și cu 70 de persoane în spatii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate. Se reiau petrecerile private, iar competițiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori și în spații închise. La intrarea la evenimentele sportive vor exista centre de vaccinare.

Întrebat cine va verifica persoanele vaccinate la un eveniment, Raed Arafat a declarat că personalul de la intrare trebuie să se asigure că participanții au adeverința de vaccinare fie pe hârtie, fie pe telefon.

„Vaccinarea ajută și merită. Ne îndreptăm spre normalitate rapid”, a spus premierul Florin Cîțu.

Noile măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iunie. 

Citiți și:

Mai jos, hotărârea CNSU:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Maximum 5 persoane intr-un birou...hmmm...Daca avem,sa zicem,un birou de 10/10/3m,adica 300 mc,cu 6 persoane in interior,care ar fi problema? Nu era mai realista interdictia dca se corela nr de persoane cu volumul incaperii? Zic si eu asa...
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult