Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Noi proteste anunţate împotriva PSD-ALDE şi pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Protestatarii anunţă un lanţ uman de la Universitate la sediul DNA

Pe Facebook au fost anunţate mai multe proteste, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Organizatorii anunță că vor face o noapte albă, pregătind corturi şi saci de dormit.

În același timp e anunțată intenția de a se realiza un lanţ uman de la Universitate până la sediul DNA, un gest care vrea să arate sprijinul popular pentru Laura Codruţa Kovesi.

Pe una dintre paginile care anunță manifestațiile apare următoarea explicație: ”Ne strângem în Piaţa Universităţii şi nu mai plecăm până ce coaliţia PSD-ALDE nu pleacă! Aducem în Piaţă tot ce e nevoie pentru o campare mai lungă: saci de dormit, corturi, steaguri, instrumente muzicale”.

Aceştia îşi explică decizia de a protesta prin ”pericolul iminent de OUG pe Codul Penal, pericolul iminent de OUG pe Codul de Procedură Penală, pericolul iminent de OUG pe Completurile de 5 judecători, punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA - drept măsură de intimidare şi reducere a notorietăţii pentru a se opri numirea acesteia în funcţia de procuror-şef european la Parchetul European”.

Un alt eveniment, postat pe rețeaua socială, anunță un protest îndreptat împotriva liderului partidului de guvernământ: ”Liviu Dragnea, şeful Camerei Deputaţilor, este un infractor dovedit. Nu mai poate fi la conducerea acestei instituţii unde se modifică legi pe bandă rulantă. Este inadmisibil ca un infractor să poată modifica legile Justiţiei şi Codurile Penale”.

Organizatorii protestelor anunță că se vor începe manifestațiile din Piaţa Universităţii la ora 18.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dac[ nu acum, când suntem în ceasul al 12-lea cu democrația în pericol, atunci când să protestăm ? Pe fondul alcalmiei protestelor din ultimele luni, cauzate de cele 100-200 de lei date pensionarilor - între timp erodate de inflație - și mii de lei date oligarhiei bugetare, se observă din ce în ce mai pregnant tendința spre instaurarea unei diktaturi de sorginte teleormăneană. Căci ce este aceast Gestapo de tip SS, decât un mijloc de anchetare și de anihilare a magistraților care vor să ancheteze pe hoții și corupții din politica indigenă ! Cel mai notoriu exemplu este hărțuirea - asemenea fostei securități ! - a fostei șefe a DNA, propusă pentru șefia Parchetului General al UE. De ce le e frică pesedisto-aldiștilor ? Pentru că furăciunile lui Dragnea - cele 21 milioane de Euro - sunt numai vârful aisbergului... De aici spaima ce ia cuprins ! Protestele trebuie să continue până la demisia infractorului dovedit Dragnea, de la șefia camerei deputaților, și până desființarea SS-ului dâmbovitzean !!!
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  Bravo ! o sustin din inima pe Codruta Kovesi !
  • Like 1
 • Sustinem protestele. Este vorba de PSD vs. Societatea Civila. Unde este opozitia 'calificata'?!
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult