Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Peste 7.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. Manifestanții au cântat „Dragnea, mulți ani primească!”

Peste 7.000 de persoane au fost joi seara în Piața Victoriei. Proteste au fost și la Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași, Brașov. Oamenii și-au exprimat nemulţumirea față de modificările aduse de parlamentari luni seara Codului de Procedură Penală. 

Vestea condamnării la închisoare cu executare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinată cu aplauze de cei din Piață.

Manifestanţii au adus joi seara în fața clădirii Guvernului o instalaţie de sunet de unde se aud „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990.

UPDATE: Oamenii au început să plece de la protest. În Piața Victoriei din București mai sunt circa 2.000 de manifestanți.

UPDATE: În Cluj la protest participă în jur de 1.500 de oameni (sursa Hotnews.ro)

UPDATE: Protestatarii din Sibiu au ajuns în fața sediului PSD. Sunt circa 1.000 de persoane care au ieșit în stradă la Sibiu.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni protestează în Capitală. Manifestanții cântă: „Dragnea, mulți ani primească!”

UPDATE: La Timișoara sunt în stradă 1.000 de persoane, la Constanța - 300 de persoane, Brașov - 400, Iași - 500, potrivit Digi24.

UPDATE: La ora 21.00 în Piața Victoriei manifestanții au intonat „Deșteaptă-te, române!”

UPDATE: Câțiva protestatari transmit mesaje la portavoce. Se strigă: „Fără violență”.

UPDATE. Peste 3.000 de persoane sunt în Piața Victoriei în a doua zi consecutivă de proteste, după modificările la Codul de procedură penală. 

Peste 4.500 de persoane au protestat miercuri seară în Piața Victoriei și în mai multe orașe din țară față de modificarea codurilor penale, între participanți numărându-se și filosoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mike mike check icon
    Fotografia alb-negru este superba.
    • Like 3
  • Și cântecele Pieței Universității or fi bune, dar Odă Bucuriei m-a uns la inimă.
    • Like 5

Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult