Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Peste 7.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. Manifestanții au cântat „Dragnea, mulți ani primească!”

Peste 7.000 de persoane au fost joi seara în Piața Victoriei. Proteste au fost și la Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași, Brașov. Oamenii și-au exprimat nemulţumirea față de modificările aduse de parlamentari luni seara Codului de Procedură Penală. 

Vestea condamnării la închisoare cu executare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinată cu aplauze de cei din Piață.

Manifestanţii au adus joi seara în fața clădirii Guvernului o instalaţie de sunet de unde se aud „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990.

UPDATE: Oamenii au început să plece de la protest. În Piața Victoriei din București mai sunt circa 2.000 de manifestanți.

UPDATE: În Cluj la protest participă în jur de 1.500 de oameni (sursa Hotnews.ro)

UPDATE: Protestatarii din Sibiu au ajuns în fața sediului PSD. Sunt circa 1.000 de persoane care au ieșit în stradă la Sibiu.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni protestează în Capitală. Manifestanții cântă: „Dragnea, mulți ani primească!”

UPDATE: La Timișoara sunt în stradă 1.000 de persoane, la Constanța - 300 de persoane, Brașov - 400, Iași - 500, potrivit Digi24.

UPDATE: La ora 21.00 în Piața Victoriei manifestanții au intonat „Deșteaptă-te, române!”

UPDATE: Câțiva protestatari transmit mesaje la portavoce. Se strigă: „Fără violență”.

UPDATE. Peste 3.000 de persoane sunt în Piața Victoriei în a doua zi consecutivă de proteste, după modificările la Codul de procedură penală. 

Peste 4.500 de persoane au protestat miercuri seară în Piața Victoriei și în mai multe orașe din țară față de modificarea codurilor penale, între participanți numărându-se și filosoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mike mike check icon
    Fotografia alb-negru este superba.
    • Like 3
  • Și cântecele Pieței Universității or fi bune, dar Odă Bucuriei m-a uns la inimă.
    • Like 5

Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult