Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Peste 7.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. Manifestanții au cântat „Dragnea, mulți ani primească!”

Peste 7.000 de persoane au fost joi seara în Piața Victoriei. Proteste au fost și la Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași, Brașov. Oamenii și-au exprimat nemulţumirea față de modificările aduse de parlamentari luni seara Codului de Procedură Penală. 

Vestea condamnării la închisoare cu executare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinată cu aplauze de cei din Piață.

Manifestanţii au adus joi seara în fața clădirii Guvernului o instalaţie de sunet de unde se aud „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990.

UPDATE: Oamenii au început să plece de la protest. În Piața Victoriei din București mai sunt circa 2.000 de manifestanți.

UPDATE: În Cluj la protest participă în jur de 1.500 de oameni (sursa Hotnews.ro)

UPDATE: Protestatarii din Sibiu au ajuns în fața sediului PSD. Sunt circa 1.000 de persoane care au ieșit în stradă la Sibiu.

UPDATE: Peste 5.000 de oameni protestează în Capitală. Manifestanții cântă: „Dragnea, mulți ani primească!”

UPDATE: La Timișoara sunt în stradă 1.000 de persoane, la Constanța - 300 de persoane, Brașov - 400, Iași - 500, potrivit Digi24.

UPDATE: La ora 21.00 în Piața Victoriei manifestanții au intonat „Deșteaptă-te, române!”

UPDATE: Câțiva protestatari transmit mesaje la portavoce. Se strigă: „Fără violență”.

UPDATE. Peste 3.000 de persoane sunt în Piața Victoriei în a doua zi consecutivă de proteste, după modificările la Codul de procedură penală. 

Peste 4.500 de persoane au protestat miercuri seară în Piața Victoriei și în mai multe orașe din țară față de modificarea codurilor penale, între participanți numărându-se și filosoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și cântecele Pieței Universității or fi bune, dar Odă Bucuriei m-a uns la inimă.
    • Like 5

Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult