Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Noi reguli pentru măsurile de izolare sau carantină în cazul persoanelor care sosesc în România

Femeie în aeroport

Foto: Guliver/Getty Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit un nou criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare sau carantină pentru persoanele care sosesc în România.

Astfel, persoanele care vin din ţări membre ale UE şi ale Spaţiului Economic European în care numărul cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportate la 100.000 de locuitori este mai mic sau egal cu cel din România în perioada similară sunt exceptate de la carantină sau izolare.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publică pe site-ul www.insp.gov.ro.

Citiți și:

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Art.1 (1) Începând cu data prezentei hotărâri, criteriul pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară. (2) Pe baza criteriului prevăzut la alin. (1) Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență. (3) Lista prevăzută la alin. (2) se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro. (4) Zborurile suspendate către și din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European se reiau de la data includerii în lista prevăzută la alin. (2), a țării respective.

Art.2 (1) Lista țărilor terțe exceptate de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România din acestea se aprobă de către Comitetului Național pentru Situații de Urgență la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică în concordanță cu recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE). (2) Lista va fi actualizată/revizuită săptămânal, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea/revizuirea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

Art.3 Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Daca in Am,erica ,,tara cu cea mai mare democratie , virusul blestemat face ravagii si nu-l pot stapani , dar politicienii lasa pe specialisti in domeniu sa-si faca meseria !! OARE DE CE ,PE LA ,,NOI ,, ACEST LIMBRIC ,,ccr=psd, SE BAGA ,UNDE ,UNDE PRICEPEREA LOR , ESTE ZEROOOOO,,??
  CONCLUZIE ,ccr ,NE VREA MORTI PE TOTI ? SAU NUMAI PE ,,UNII ??
  • Like 3
 • Adica daca Romania e in rahat pana la gat, iar tara din care se intoarce cetateanul e in rahat doar pana la umeri e bine, nu-i nevoie de carantina. E perfect.
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Delia MC Delia MC check icon
   Nici o țară nu mai e într-un asemenea rahat, DUPĂ ce a reușit deja oarecum să facă față. Ne-am înecat ca țiganul la mal, pardon, ca cetățeanul de etnie rromă...
   Rectific: cu excepția Bulgariei.
   • Like 2
  • @ Delia MC
   Parerist check icon
   Sau a americanilor...
   • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult