Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

A patra zi cu peste 400 de noi cazuri covid-19. Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov: „Terapia intensivă este plină”

oameni pe strada - coronavirus - Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

420 de noi cazuri de covid-19 în ultimele 24 de ore în România. E a patra zi cu peste 400 de cazuri. În ultimele trei săptămâni s-a înregistrat un trend de creștere a numărului de infecții cu coronavirus.

224 de pacienți sunt internați la ATI, iar 21 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, arată datele de la Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Până astăzi, 1.708 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Multe spitale deja nu mai au locuri în terapie intensivă. În București mai sunt azi doar 6 paturi libere la ATI, potrivit ministrului Sănătății. 

Citiți și:


Dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, a declarat vineri la Digi24 că „terapia intensivă este plină”.

„La spitalele cu pacienți confirmați cu covid e un rulaj mare, e o încărcare mare a acestora cu pacienți astfel încât majoritatea spitalelor intră în gardă cu puține locuri disponibile sau fără locuri disponibile, ceea ce e tragic, pentru că din păcate pacienții vin în continuare. Terapia intensivă este plină. Săptămâna trecută în weekend a fost necesară direcționarea pacienților care necesitau suport ventilator și supraveghere de terapie intensivă în județele limitrofe, Harghita și Covasna”, a spus la Digi24 dr. Andreea Moldovan, medic primar la Spitalul de boli infecțioase din Brașov.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat vineri că dacă numărul de cazuri de covid va continua să crească, starea de alertă poate fi prelungită.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult