Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ambasada SUA critică măsurile Secției Speciale împotriva Laurei Codruța Kovesi: Aceste acțiuni par să aibă forma unei hărțuiri judiciare

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, a transmis ambasada SUA la București, potrivit HotNews.ro.

Reamintim că secția pentru anchetarea magistraților a anunțat oficial, vineri, că a început urmărirea penală împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă, iar fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Fosta șefă a DNA, candidată pentru postul de Procuror General european, nu are voie să părăsească țara fără aprobarea procurorului de caz și are interdicția de a activa ca procuror la Parchetul General, în plus, nu are voie să vorbească cu presa despre acest dosar.

Kovesi a contestat controlul judiciar la instanța supremă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pana urma de ce o fost acuzata LCK ? Ca Ghita ia dat bani ca sa aduca un condamnat din strainatate . Deci Codruta ia folosit in scop national , deci nu se numeste mita mai , ci donatie . Ghita a facut o donatie. Daca LCK ii folosea in scop personal era mita. Contractele stat-privat se numesc mite daca is folosite pt binele comun? Nu. 2 . Neregulile de la Ploiesti si Brasov. Daca ar fi fost trans la raspundere orice ministru din guvernare pt neregulile care sunt in sistem ar face fiecare inchisoare pe viata. Ii devina ministrul ca X doctor ia mita , sau ca X politist face abuz in serviciu? Nu . Deci nici LCK nu poate fi trasa la raspundere , asta daca nu avea cunostinta de cauza. Ghita a dat " mita" dar el poate vb cu presa , Portocala a facut abuz in serviciu dar poate vb cu presa , dar Kovesii nu poate vb cu presa si nu poate parasii tara . Iar Ghita , Udrea , Bica nu au nici o restrictie desi au dovedit ca sunt in stare sa fuga din tara ca sa scape de actul judiciar. Ghita , Udrea , Bica , fosti ministrii au scapat cu basma curata , nu ca ar fi nevinovati ci pt. ca Tudorel impreuna cu Dragnea au gasit o ghighita in sistemul judiciar , o portita . O greseala in procedura judiciara . Dar faptele raman ce au facut ,numa trb reluate procesele de la zero si se intinde pana faptele de coruptie se prescriu. Todorel si Dragnea se comporta ca niste adevarti avocati care lucreaza in numele infractorilor. Doi ani sau chinut pana sa gaseasca ceva ca sa ii scape. Acum sa stim pt ce sunt folosite taxele noatre. Mai au doi ani sa lucreze ,ca sa ii apere si pe viitori infractori.
    • Like 2
    • @ Silviu Pop Sese
      E nevinovata saraca ! Ambasadele straine stiu cel mai bine ? De ce oare intervin anumite ambasade in treburile interne ale Romaniei , au cumva un ceva interes ? Turcii au o vorba : INTERESUL POARTA FESUL ! Hai sa lasam JUSTITIA sa lucreze , nu sa faca proteste in strada ! Unde in lume s-a mai vazut ca procurorii sa protesteze ? Cred ca doar la noi . Romania a devenit astfel tara tuturor posibilitatilor . Ma si mir , de ce oare mai emigreaza tinerii , mai ales cei cu multa inteligenta si cei cu pregatire superioara ? V-ati intrebat ce s-a intamplat cu contractul cu marea firma americana BECHTEL ? Cati Km de autostrada s-au facut cu acele miliarde de dolari ? Ne-a dat raspunsul "SLUJIREA " ? Inca mai asteptam si rezultatul cercetarilor de la COLECTIV, de la Mineriada , de la Revolutie , de la multe alte evenimente . Si draga dle , cum a ajuns dna Codruta ditamai procurorul sef DNA , fara sa aibe avizul pozitiv al CSM ? CINE a inventat-o , si pentru CE ? Sunt f. multe intrebari care isi asteapta raspunsul , poate vom trai si vom afla cate ceva !
      • Like 0
  • Ambasadele au si asemenea atributii? Poate in Papua Noua Guinee!!
    • Like 1
  • d-l Florian cred ca aveati putini ani inainte de 89, ce daca castiga astia (psa-alde) alegerile , e o masa de alegatori care sunt acum majoritari poate , in perioada urmatoare s-ar putea sa se diminuieze aceasta masa .Acum daca vor castiga inseamna ca inca sunt de acord cu tot ce se intampla pe moment ,poate gandesc pe undeva corect aspectele sociale complexe.In decembrie 89 a fost un simulacru minciunos , asa au vrut unele cozi de topor sa se faca acea asa zisa revolutie.Ma intreb daca erau la guvernare PDL si erai de partea cealalta ( PSD) probabil tot aceeasi fraza o afisa-i. Eu m-am convins de unele lucruri meschine de la actualii si de la vechii, cu care sa mergem?.
    • Like 0
  • Încet dar sigur ne întoarcem înainte de 1989. Dacă pe 26 mai PSD-ALDE câștigă alegerile, înseamnă că asta și vrem. Rămâne doar inutilitatea morților din decembrie '89.
    • Like 5


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult