Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nu vreți să vedem filme bune? Eu am descoperit unul senzațional

Ce ești dispus să faci pentru succes? E o întrebare la care primim răspunsuri zilnic, chiar și dacă urmărim știrile tv. Indivizi de toate felurile, tot soiul de pierduți moral, care admiră pereții închisorilor. Grozăvii nemaivăzute, averi inimaginabile strânse prin metode care ar oripila orice om cu bun-simț.

Specialiști din toate științele, care se ocupă cu înțelegerea firii umane, s-au întrebat de când e lumea cum ajunge un om, monstru. Eu, chiar neavând pretenții de expert, nu cred că cineva se naște definitiv rău, fiară fără limite. 

Răul din mintea cuiva e mai degrabă o prăpastie ce se cască treptat, un hău de negru ce se lărgește cu fiecare experiență, moment, în care alege să nu îi pese, să rănească ce e în jur, să calce în picioare. Unii reușesc să spună stop, alții pe măsură ce coboară în hăul ăsta din mintea lor, câte o treaptă în jos și încă una, ajung ca degeaba să mai ridice capul, nu mai văd niciodată lumina. Rămân prinși în negura infernului.

Ce m-a apucat? o să vă întrebați. M-am luat de la un film! Am avut bucuria să văd seria Bun venit la Chippendales, ce va fi disponibilă pe platforma de streaming Disney+ începând cu 11 ianuarie. Vă mărturisesc că inițial am fost sceptic, mi-am adus aminte cum prin anii 2000 România fremăta, ajungea și pe meleaguri dâmbovițene un fenomen apus în vest, dar nou aici, în griul democrației firave, într-o societate în care bărbații aveau controlul. 

Și cam atât, atât știam despre fenomen. Nu aveam nici cea mai vagă idee ce poveste incredibilă e spatele afișelor. Iar seria Bun venit la Chippendales, inspirată din aceste fapte reale, o spune minunat cinematografic.

Ca să ne înțelegem, este o saga polițistă, presărată cu momente de umor autentic, culori din Los Angeles-ul anilor ’70, ce redă povestea scandaloasă a lui Somen „Steve” Banerjee, un imigrant indian care a fondat cel mai mare imperiu de dans masculin din lume.

Sunt scene magistrale în această serie în care Kumail Nanjiani, cel care îl joacă pe „Steve” Banerjee, sau Murray Bartlett, interpretându-l pe Nick De Noia. Sunt momente în care ne este arătată o lume a banilor făcuți fără scrupule, a pașilor care transformă un imigrant simpatic într-un criminal. Și, repet, vorbim despre o producție cinematografică ce e inspirată din evenimente reale.

Încerc să îmi stăpânesc pornirea de a vă povesti secvențe, nu pot decât să vă invit să îl urmăriți pe Disney +. Vă asigur că nu e timp pierdut, merită - pentru modul excelent în care e pusă pe ecran această poveste incredibilă.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De fapt, la bombardamentul zilnic cu vesti proaste si cu frustrari provocate de indecizia si balmajeala simularii de guvernare pe care o avem, ca tara duplicitara pe arena internationala, ce putem face mai bun decat sa ne afundam in vizionare de filme? Iar monsieur Pandaru e cel mai in masura sa ne sfatuiasca sa facem asta, el fiind genul calm care nu suporta incrancenarea si nici agitatia isterica...In acelasi timp, stratificarea interesului publicului pe mai multe nivele e, oarecum, salvarea noastra. De s-ar sfarsi pamantul, chiar nu stim daca merita sa stam toti pe branci sa urmarim si sa chibitam conflictul Rusia-Ucraina...Sper ca stau pe branci suficienti oameni destepti care stiu mai bine cu ce se mananca o asemenea confruntare....
  • Like 3
  • @ Adriana Negruti
   Va multumesc pentru acest comentariu, dna Adriana Negruti. Mi-a mers la inima.
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   Cuvînt cheie: SPER. Aș zice că istoria, mai ales cea recentă, ne-a făcut ceva mai paranoici, pe noi românii, decît pe alte neamuri.... Îți poți permite, ca individ trăitor la o aruncătură de rachetă, doar să stai pe margine cu *speranța* că alții cu mai multă putere decît tine vor fi suficient de înțelepți și etici ca să oprească o nenorocire care a durat deja prea mult? Că dacă ne referim la cealaltă nenorocire, din propria noastră ogradă, e cam clar deja că nu (mai) avem pe cine conta în sensul revenirii la o viață normală.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Comentasem astfel oarecum pentru a glumi pe seama sfatului domnului Pandaru , autoironizandu-ma din cauza reactiei mele sincere de a ma simti oripilata de asa un sfat, cand eu mi-am pierdut interesul pentru multe lucruri de acest gen(chiar nici nu am Netflix) de grija sa nu pierd vreo informatie legata de razboi....Dar, ma gandesc, cat de zadarnic ar putea fi,devreme ce duplicitarii nostri lideri deja ne pregatesc soarta pe care o concep ei pentru noi...Suntem un popor manipulat in mare masura de rusi prin agentii lor zelosi din Romania...efectiv, nu stii ce sa crezi si ce sa faci. Eu as sfatui pe toti sa nu-si faca iluzii, sa nu creada in acesti lideri pana nu vor dovedi cu adevarat ca vor un viitor brav al acestei tari si nu doar confortul lor personal si vremelnic!!!!
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult