Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Număr record de cazuri nou confirmate de Covid-19 în România: 555 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Secție de terapie intensivă în Catania

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat în 24 de ore de la începutul pandemiei în România: 555 de cazuri confirmate din 13.147‬ de teste procesate. 

237 de pacienți se află în stare gravă la terapie intensivă, iar 18 oameni au murit din cauza bolii.

Precedentul record a fost înregistrat în plină stare de urgență, pe 11 aprilie, când au fost înregistrate 523 de noi cazuri.

„La acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să îi respecte pe cei care le respectă, riscul ca numărul îmbolnăvirilor să continue să crească este destul de serios”, a avertizat șeful DSU, Raed Arafat la Digi24.

„Ce s-a întâmplat este o consecință a campaniilor negaționste sau a campaniilor care susțin că fiecare om are dreptul să nu respecte regulile”, a spus oficialul. „Sunt oameni care au plecat de la spitale simptomatici și nimeni nu știe cum se comportă în comunitate. Această situație agravează lucrurile”, a continuat Arafat. Acesta a explicat că unele zone ar putea fi carantinate pentru a preveni răspândirea bolii, însă este nevoie de o legislație clară în acest sens.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oamenii sunt im mare parte iresponsabili, din pacate nu numai ei platesc pentru iresponsabilitatea personala, ci si altii. M-as bucura daca cei care debiteaza tampenii precum ca masca e o bataie de joc, e, conform limbajului, "la misto" (am auzit asta in metrou de la o persoana care dupa figura nu parea prea inteligenta.....) ar lua numai ei leapsa, sa ajunga la spital implorand pe medici sa ii ajute sa respire, si sa primeasca raspunsul meritat: "a, taci, domnule, ca e la misto!". Daca s-ar intampla asta, nu as avea nici o problema de constiinta, disparitia prostilor e intotdeauna imbucuratoare. Dar se mai imbolnavesc si altii, care nu au nici o vina, asta e cu adevarat trist. Ei sunt victimele prostilor si iresponsabililor, nu ai virusului, pana la urma.
    • Like 0
  • Cri check icon
    Daca un bolnav de COVID are o stare generala satisfacatoare ( asimptomatic sau cu simptome minime, fara alte boli grave asociate ) poata sta acasa pana se vindeca, exact precum bolnavii de gripa sau de rujeola sau de varicela.
    Insa daca vrem ca de acum incolo sa internam ORICE bolnav cu viroza doar pentru ca este contagios, sistemul spitalicesc trebuie re-gandit si construite locatii speciale doar pentru astfel de cazuri. Nu e in regula sa internam in spitalele destinate pacientilor cu afectiuni non-infectioase bolnavi cu viroze respiratorii sau cu alte boli infectioase.
    Convertirea a numeroase spitale in "spitale-suport COVID " a lipsit sute de mii de bolnavi cronici cu afectiuni cu potential letal ( cancer, diabet, boli cardio-vasculare ) de dreptul de a beneficia de tratament si investigatii.
    In cifre reale si in statistica, epidemia actuala a fost de amploare medie, asa cum au mai fost trei-patru epidemii de boli virale in ultimii 30 de ani.
    Masurile politico-sanitare luate de guvernanti au aratat pe de-o parte, incapacitatea diriguitorilor sanitari si politici de a elabora strategii rationale si eficiente pentru atenuarea efectelor virozei, iar pe de alta parte au dezvaluit apetitul multor guverne pentru masuri ne-democratice, care au limitat grav unele drepturi si libertati consfintite in Constitutie.
    Consecinta majora a fost declansarea unei crize economice artificiale, cu consecinte dramatice pentru milioane de oameni.

    • Like 1
    • @ Cri
      Delia MC Delia MC check icon
      Un amalgam din care să înțelegem ce? Că-i internează cu o viroză banală? Că se internează de-a valma covid și non-covid? Foarte bine că nu se mai internează asimptomaticii și cei cu forme ușoare. În schimb umblă incognito, e naiv să se creadă că stau toți acasă.
      Că degeaba există spitale suport covid? Păi să fie desființate. Când vine valul 2,3 unde mai duci bolnavii? Că le vom fi desființat că nu ne mai trebuie (ptiu, ptiu, să nu fim de deochi, ce bine ne-am descurcat! ). De unde să fie înființate acele spitale că cele vechi nu se pot întinde ca o gumă? Asta e, nu sunt destule.
      Că bolnavii cronici n-au avut unde se duce? Au intrebat măcar medicii de familie? Da, au fost semnificativ mai puține astfel de secții, din motivul enunțat mai sus, dar au fost. Inclusiv clinici private unde trebuie doar bilet de trimitere.
      • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Pe lângă faptul că probabil secțiile de terapie intensivă vor fi pline ( spre "bucuria" asimptomaticilor, chiar dacă s-ar vrea, n-ar mai fi unde ) problema e că multe țări ne vor închide ușa în nas. Iar o ușă închisă greu se mai deschide.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Problema nu este neaparat numarul in sine ci capacitatea sistemului medical national. Iar daca vom ajunge in situatia Italiei sau a Spaniei va fi jale multa in tara aceasta.
    • Like 3
  • Nici nu e de mirare. Dacă oamenii nu își vor schimba atitudinea și comportamentul, cu siguranță vom avea un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult