Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O liceană a făcut peste 1.600 de kilometri ca să se vaccineze. Gestul i-a adus aprecieri, dar și înjurături pe Facebook. „M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri”

Ștefania Ioana Marinescu, o liceană din Ilfov în vârstă de 17 ani care a povestit pe Facebook că a mers împreună cu părinții până într-o comună din județul Iași pentru a se vaccina, pentru că doar acolo a găsit loc în martie, a avut parte de multe aprecieri, dar și de înjurături în mediul online.

Foto Facebook RO Vaccinare

„Am parcurs, împreună cu părinții 406 km dus, 406 km întors, de două ori. 1624 km pentru a mă vaccina. Nu a contat, pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest vaccin", a spus ea, explicând efortul familiei. „M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri. Dacă noi nu încercăm să oprim această pandemie, cine o mai face?"

„Pe moment, le-am luat în râs (înjurăturile - n.r.), pentru că uneori, știți că râzi ca să nu plângi. Dar nu era de plâns, era doar dezamăgire. Nu cred că a contat ce vârstă aveam. În opinia lor, nu ești un om, în opinia lor ești doar o persoană”, a declarat Ștefania, miercuri seara, la Digi24.

„Era un text scris la 4 dimineața, am zis să scriu și eu, poate nu strică, poate ajut pe cineva, poate mobilizez pe cineva. M-am gândit apoi că dacă o singură persoană conving să se vaccineze, sunt mulțumită”, a spus Ștefania.

Tănăra a povestit că cei de la centrul de vaccinare s-au mirat când au văzut buletinul de Ilfov al tinerei și au aflat că a străbătut atâta drum. „Mi-au spus că e de admirat. Mie nu mi se pare nimic de admirat, pentru că am făcut-o pentru mine. Am vrut să mă vaccinez și nu regret că am făcut-o. Am văzut și un oraș foarte frumos”, a spus Ștefania la Digi24.

Liceana a mărturisit că gestul ei i-a contrariat la început pe colegi: „Mi-au spus: ești nebună, ce cauți până acolo, n-ai ce face, vrei să te plimbi? Dar eu am prieteni care au aceeași dorință de vaccinare ca și mine și mi-au spus: bravo ție! Eu fiind prima din cercul meu de prieteni care urma să se vaccineze, așteptau reacții, să știe la ce să se aștepte și apoi să ne întâlnim, să mai stăm și noi împreună, că de un an numai pe video call stăm”, a povestit tânăra.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să mai spună cineva că tinerii noştri sunt tâmpiţi!
  Pun pariu că sunt mulţi asemeni Ştefaniei, dar nu au loc în presă.
  • Like 3
 • Bravo fetei si parintilor sai! Buna educatie, buna gandire, bine ar fi sa avem cat mai multi oameni care sa fie astfel!
  • Like 3
 • Felicitari domnisoarei si parintilor ei.
  Exact asta este ideea: te vaccinezi inclusiv si pentru ceilalți cetateni.
  Toti aia care se dau mari patrioti, gen sosoaca, toti de la aur, becali, ghita, puric, si toata sleahta, teodosie si tot alaiul nu se vaccineaza.
  Ma si intreb cum ar actiona in caz de razboi patriotii astia. Evident, vor fi primii care vor dezerta, la fel cum fug de vaccin.
  • Like 4
  • @ GicaContra
   Păi cum să acționeze: ar sesiza CCR, Avocatul Poporului, CEDO, ...pt. încălcarea drepturilor și libertăților....
   • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult