Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O liceană a făcut peste 1.600 de kilometri ca să se vaccineze. Gestul i-a adus aprecieri, dar și înjurături pe Facebook. „M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri”

Ștefania Ioana Marinescu, o liceană din Ilfov în vârstă de 17 ani care a povestit pe Facebook că a mers împreună cu părinții până într-o comună din județul Iași pentru a se vaccina, pentru că doar acolo a găsit loc în martie, a avut parte de multe aprecieri, dar și de înjurături în mediul online.

Foto Facebook RO Vaccinare

„Am parcurs, împreună cu părinții 406 km dus, 406 km întors, de două ori. 1624 km pentru a mă vaccina. Nu a contat, pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest vaccin", a spus ea, explicând efortul familiei. „M-am vaccinat pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri. Dacă noi nu încercăm să oprim această pandemie, cine o mai face?"

„Pe moment, le-am luat în râs (înjurăturile - n.r.), pentru că uneori, știți că râzi ca să nu plângi. Dar nu era de plâns, era doar dezamăgire. Nu cred că a contat ce vârstă aveam. În opinia lor, nu ești un om, în opinia lor ești doar o persoană”, a declarat Ștefania, miercuri seara, la Digi24.

„Era un text scris la 4 dimineața, am zis să scriu și eu, poate nu strică, poate ajut pe cineva, poate mobilizez pe cineva. M-am gândit apoi că dacă o singură persoană conving să se vaccineze, sunt mulțumită”, a spus Ștefania.

Tănăra a povestit că cei de la centrul de vaccinare s-au mirat când au văzut buletinul de Ilfov al tinerei și au aflat că a străbătut atâta drum. „Mi-au spus că e de admirat. Mie nu mi se pare nimic de admirat, pentru că am făcut-o pentru mine. Am vrut să mă vaccinez și nu regret că am făcut-o. Am văzut și un oraș foarte frumos”, a spus Ștefania la Digi24.

Liceana a mărturisit că gestul ei i-a contrariat la început pe colegi: „Mi-au spus: ești nebună, ce cauți până acolo, n-ai ce face, vrei să te plimbi? Dar eu am prieteni care au aceeași dorință de vaccinare ca și mine și mi-au spus: bravo ție! Eu fiind prima din cercul meu de prieteni care urma să se vaccineze, așteptau reacții, să știe la ce să se aștepte și apoi să ne întâlnim, să mai stăm și noi împreună, că de un an numai pe video call stăm”, a povestit tânăra.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Să mai spună cineva că tinerii noştri sunt tâmpiţi!
  Pun pariu că sunt mulţi asemeni Ştefaniei, dar nu au loc în presă.
  • Like 3
 • Bravo fetei si parintilor sai! Buna educatie, buna gandire, bine ar fi sa avem cat mai multi oameni care sa fie astfel!
  • Like 3
 • Felicitari domnisoarei si parintilor ei.
  Exact asta este ideea: te vaccinezi inclusiv si pentru ceilalți cetateni.
  Toti aia care se dau mari patrioti, gen sosoaca, toti de la aur, becali, ghita, puric, si toata sleahta, teodosie si tot alaiul nu se vaccineaza.
  Ma si intreb cum ar actiona in caz de razboi patriotii astia. Evident, vor fi primii care vor dezerta, la fel cum fug de vaccin.
  • Like 4
  • @ GicaContra
   Păi cum să acționeze: ar sesiza CCR, Avocatul Poporului, CEDO, ...pt. încălcarea drepturilor și libertăților....
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult