Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O poveste despre weekendul în care am plecat într-o mini-vacanță la Brașov și am ajuns direct acasă

Apartamentul în care am înnoptat în weekendul cu pricina ne-a dat exact confortul și siguranța la care ne așteptăm de la casa în care alegem să trăim. Mai punem la socoteală finisajele atent alese, soluțiile funcționale, designul cursiv, materialele naturale și avem imaginea completă. Bine ai venit și tu, hai să îți spunem întreaga poveste.


Apartamentul de două camere (54 mp și o terasă de 8 mp) este showroom-ul ansamblului Urban Residence din cartierul brașovean Tractorul, despre care ți-am mai povestit un pic anul trecut, când ți-am prezentat biroul dezvoltatorului imobiliar Urban Invest. Îți spuneam atunci că responsabilă de întreaga amenajare a biroului este echipa companiei, în colaborare cu arh. Dumitru Dima și designerii Uniq Interiors. Designul apartamentulul care ne-a găzduit este rezultatul planurilor acelorași persoane.

De fapt, amenajarea showroom-ului este un teasing a ceea ce poți primi dacă hotărăști să cumperi un apartament în Urban Residence: după ce devii proprietar, departamentul tehnic Urban Invest te poate consilia sau chiar îți poate personaliza amenajarea, iar showroom-ul îți poate folosi ca inspirație. Cât să te muți direct “acasă”, în cele mai mici detalii.

De altfel, ne-a plăcut că “în cele mai mici detalii” trasează întreaga personalitate a ansamblului. Totul începe de la amplasare: în cazul în care nu cunoști Brașovul, e bine să știi că Urban Residence se află într-una dintre zonele în plină dezvoltare a orașului – vizavi de Coresi Shopping Resort și la o plimbare de doar 5 km de centrul orașului (noi ne-am bucurat zilnic de plimbarea asta).

Apoi, vârful Tâmpei, care se zărește în depărtare, aerul tare și natura dictează coordonatele amenajării: ansamblul de 13 blocuri și 1400 de apartamente are o grădină interioară uriașă, fiecare apartament are propria terasă (cele mai mari dintre apartamente au chiar două terase), materialele și texturile sunt cât mai naturale, iar cromatica, atât la exteriorul clădirilor, cât și la interior, include mai ales nuanțe neutre, împrumutate din cele ale muntelui și pădurii.


Ți-am povestit de multe ori despre lumină ca element de decor, așa că atunci când am văzut că apartamentul-showroom are spații vitrate foarte mari, care lasă lumina naturală să pătrundă peste tot, ne-am bucurat și mai mult – apropo, noi am avut parte de vreme bună și am băut cafeaua de dimineață pe terasă , dar pentru zilele mai mohorâte, să știi că ai parte de (aproape) aceeași panoramă de basm și din living.

Mai mult, echipa Urban Invest ne-a spus că zonele vitrate au făcut parte din brieful tuturor apartamentelor, așa că o să le găsești peste tot. Iar dacă tot ți-am menționat confortul, trebuie să vezi că nu am exagerat: am fost uimiți de cât de spațioase sunt bucătăria – numai bună pentru o familie căreia îi place să gătească – și baia – cât să ai suficient loc să te relaxezi.



Funcționalitatea și compartimentarea isteață intră întotdeauna în ecuația confortului, așa că nu puteau lipsi din această poveste. Ca urmare, la Urban Residence, și spațiile de depozitare multiple au intrat în brieful fiecărui apartament – debara/le și dressing/uri, în funcție de suprafață. Trebuie să știi că fiecare dintre apartamente vine echipat cu finisaje, gresie, faianță, parchet și instalații sanitare în băi (pe toate le poți alege din gama standard a ansamblului – noi am studiat-o o bună bucată de vreme, chiar ai de unde alege). Ah, iar încălzirea se poate face si prin pardoseală, deci nu-ți face griji că riști să scurtcircuitezi estetica designului.

Iar la capitolul siguranță intră și videointerfonul cu camere instalate pe toate laturile clădirii – cu siguranță o să-ți fie pe plac dacă ești un mic tech-lover, mai ales că filmările se pot stoca pentru și mai multă siguranță. Ne-a plăcut mult că la finalul amenajării primești o carte tehnică a apartamentului, în care ți se spune care este perioada de garanție a fiecărei componente a casei – un fel de manual de instrucțiuni.

Povestea noastră despre Urban Residence se apropie de final, însă trebuie să știi că, dacă spațiul din imagini îți face cu ochiul, avem o veste tristă și una veselă . Cea tristă: e cazul să te grăbești – au mai rămas doar câteva apartamente neocupate. Contrabalansăm cu vestea veselă: portofoliul Urban Invest tocmai s-a completat cu proiectul Segovia Garden Apartments, patru blocuri cu regim de înălțime mai mic, create pe aceleași coordonate – multe spații verzi, aceleași finisaje de calitate superioară și apartamente plus size. Încă un avantaj: Segovia se află tot în Tractorul, însă în zona mai liniștită, populată cu multe case și spații de joacă pentru copii, deci este perfectă pentru familiile tinere. Aici băile vin direct amenajate ca în showroom-ul pe care l-ai văzut mai sus.


Gata, noi ne-am bucurat suficient de apartamentele Urban Invest. Acum e rândul tău: poți vizita oricând apartamentul-showroom, ba chiar și întregul proiect. 

Fotografii: prin Urban Invest

Articol preluat de pe designist.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Despre blocarea intersectiilor

    Oamenii din trafic sunt suparati, desigur. Toti suntem in criza de timp si avem 1000 de lucruri de facut intr-o zi. A tine pe loc traficul auto e fix ce mai lipsea. Unii din trafic sunt sau au fost :) si ei protestatari, altii sunt pro-PSD, si o parte din ei, din ambele 'tabere', spun ca blocarea intersectiilor e o obraznicie, o incalcare a drepturilor lor. Ca nu e o forma de protest anti PSD-ALDE-UDMR la devastarea Romaniei. Si au dreptate in mare masura. Problema e ca ei stiu ce NU este, dar nu inteleg ceea ce ESTE.

    A crede ca blocarea traficului e un protest anti-PSD e o eroare pentru ambele tabere care stau cateva minute in plus in masini. De ce?

    Pentru ca nu au inteles. Blocarea intersectiilor nu e nici macar pe planul 3 un protest impotriva devastarii Romaniei de catre PSD-ALDE-UDMR. Este in primul rand un strigat catre co-oraseni sa nu isi vada de treburile zilnice cand Romania e facuta stat infractional si scoasa din Europa de facto. Moartea lui Calin, doar un caz mediatizat din miile existente, s-a dispus tocmai pentru ca ticalosii din functiile administrative politice, infestate PSD, au scos deja Romania din Europa in privinta tratarii lor in Europa, cand nu se poate in Romania (dar cand se poate, apropo?). In al doilea rand, blocarea intersectiilor este o incercare de a face auzit altfel strigatul care nu a reusit la zidurile goale ale cladirilor. Sa iti vezi de treaba azi, cand maine o sa te trezesti in 1988 inseamna somnul ratiunii. Dar asta nu o pot intelege cei care nu au iesit 1.5 ani la proteste, pentru ca au treburi. Sigur ca e cel putin discutabila situatia blocarii, dar totul este un strigat de disperare: "suntem asa imbecili sa fim mintiti, furati, scosi din Europa, si noi sa ne vedem de 'ale noastre'? Doar 100 de oameni in Brasov au atata educatie cat sa inteleaga mizeria in care e trasa Romania? Ce cred cei care stau la terase si acasa, ca o tara ca afara le vine asa, ca PET-ul pe apa?
    In concluzie, blocarea intersectiilor este acest strigat: "Treziti-va (dracului)!". "Intelegeti (dracului) odata versurile imnului, 'Desteapta-te romane'"!

    Si inca ceva. Cand au loc un accident de avion, o calamitate naturala, un jaf in care sigur vor fi implicati toti de pe margine, fara exceptie, ce fac cei care prevad aceste nenoriciri, cei care au mai trecut prin ele si au fost devastati, ucisi, furati? Nu striga la ceilalti "Faceti si voi naibii ceva! Haideti sa fim solidari!"? Asta este cu blocatul intersectiilor. (Octavian Taranu, Brasov)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult