Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O primă fisură în blocul PSD-ALDE-UDMR: Liderii Uniunii maghiare anunță că nu pot accepta modificările „hard” propuse de parlamentarii PSD la Codul Penal

Attila Korodi

( Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Codul Penal şi cel de Procedură Penală vor fi bulversate de modificările propuse de parlamentarii PSD, a afrimat la RFI liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi.

În opinia lui Attila Korodi, propunerile PSD la Codul Penal şi cel de Procedură Penală nu pot fi susţinute de UDMR.

„Sunt enumerate acolo modificări care nu au cum să fie acceptate de către noi, pentru că bulversează de tot Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi sper ca şi PSD-ul să se gândească în acelaşi sens, în sensul că indiferent că au fost propuneri făcute de câteva zeci de parlamentari, dar dacă acelea nu sunt acceptate, atunci nu trebuie susţinute. Noi nu vom susţine”, a spus Attila Korodi.

„Când am văzut şi informaţiile cu privire la pragul de 200 de mii de euro, ne-am exprimat foarte ferm poziţia: nu, n-avem cum să susţinem astfel de modificări, pentru că tot ce s-a întâmplat până acum a fost bine, tot ce înseamnă redimensionarea, reaşezarea, reechilibrarea sistemului judiciar, dar când vorbim de Codul de Procedură Penală şi Codul Penal, lucrurile deja trebuie să intre într-un făgaş mult mai lent şi cu abordări mult mai serioase şi cu o perioadă de gândire asupra acestor propuneri mult mai largă”, consideră deputatul UDMR.

Disocierea UDMR de inițiativele venite dinspre PSD reprezintă o primă fisură în alianța indestructibilă PSD-ALDE-UDMR care a funcționat până acum pentru modificarea legilor justiției. Mesajul Uniunii maghiarilor este că nu susțin reforma „hard”, pe care o promovează linia dură din PSD și din ALDE.

De precizat că, în cursul zilei de astăzi, Cătălin Rădulescu a anunțat că-și retrage amendamentele, pe care mulți dintre parlamentarii semnatari nu le-au mai recunoscut ca fiind ale lor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu este absolut nici o fisura , numai mimeaza onorabilitatea ... Si propunerile lu' Nea Mitraliera au fost o fumigena din care sa iasa un Iordache rezonabil. Daca nimeni nu intelege ca adunatura PSD-ALDE-UDMR este o adunatura de veleitari si derbedei , nu o sa ne facem bine vreodata . Toata lumea incearca sa gaseasca gesturi minimale care sa ofere speranta normalitatii ... Gresit , in cazul lor nu mai este speranta.
  • Like 3
 • Al Lui Al Lui check icon
  SERIOS ?....Dar guvernul PSD-ALDE il sustin domnii de la UDMR ?
  Sigur il sustin, asa cum sustin si modificarile la Codurile Penale, numai ca...mai vor si dumnealor ceva in plus fata de ce au obtinut pana acum ! ( e loc... dupa cum s-ar expima cunoscatorii in domeniu)
  Mai mult, aceste modificari sunt pe placul PNL si PMP (au si ei penalii lor care trebuiesc salvati), doar ca pentru moment, PSD-ul contorizeaza pierderile de imagine iar cele doua partide cresc in sondaje. La final, beneficiaza toti fara culoare politica, la fel cum s-a intamplat si cu maririle de salarii pentru primari, consilieri, presedinti de consilii judetene, etc.
  Aceasta clasa politica trebuie schimbata din temelii, in primul rand prin limitarea numarului de mandate ptr parlamentari la maxim doua.
  In felul acesta, dispar dinozaurii politici care astazi fac jocurile in Parlament si sunt complet rupti de problemele reale a celor care-i voteaza.
  Iar de ceea ce voteaza astazi domnii parlamentari, la semnalul discret a sefului de grup, vor beneficia domniile lor maine....ca simpli cetateni.
  • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult