Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O primă fisură în blocul PSD-ALDE-UDMR: Liderii Uniunii maghiare anunță că nu pot accepta modificările „hard” propuse de parlamentarii PSD la Codul Penal

Attila Korodi

( Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Codul Penal şi cel de Procedură Penală vor fi bulversate de modificările propuse de parlamentarii PSD, a afrimat la RFI liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi.

În opinia lui Attila Korodi, propunerile PSD la Codul Penal şi cel de Procedură Penală nu pot fi susţinute de UDMR.

„Sunt enumerate acolo modificări care nu au cum să fie acceptate de către noi, pentru că bulversează de tot Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi sper ca şi PSD-ul să se gândească în acelaşi sens, în sensul că indiferent că au fost propuneri făcute de câteva zeci de parlamentari, dar dacă acelea nu sunt acceptate, atunci nu trebuie susţinute. Noi nu vom susţine”, a spus Attila Korodi.

„Când am văzut şi informaţiile cu privire la pragul de 200 de mii de euro, ne-am exprimat foarte ferm poziţia: nu, n-avem cum să susţinem astfel de modificări, pentru că tot ce s-a întâmplat până acum a fost bine, tot ce înseamnă redimensionarea, reaşezarea, reechilibrarea sistemului judiciar, dar când vorbim de Codul de Procedură Penală şi Codul Penal, lucrurile deja trebuie să intre într-un făgaş mult mai lent şi cu abordări mult mai serioase şi cu o perioadă de gândire asupra acestor propuneri mult mai largă”, consideră deputatul UDMR.

Disocierea UDMR de inițiativele venite dinspre PSD reprezintă o primă fisură în alianța indestructibilă PSD-ALDE-UDMR care a funcționat până acum pentru modificarea legilor justiției. Mesajul Uniunii maghiarilor este că nu susțin reforma „hard”, pe care o promovează linia dură din PSD și din ALDE.

De precizat că, în cursul zilei de astăzi, Cătălin Rădulescu a anunțat că-și retrage amendamentele, pe care mulți dintre parlamentarii semnatari nu le-au mai recunoscut ca fiind ale lor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu este absolut nici o fisura , numai mimeaza onorabilitatea ... Si propunerile lu' Nea Mitraliera au fost o fumigena din care sa iasa un Iordache rezonabil. Daca nimeni nu intelege ca adunatura PSD-ALDE-UDMR este o adunatura de veleitari si derbedei , nu o sa ne facem bine vreodata . Toata lumea incearca sa gaseasca gesturi minimale care sa ofere speranta normalitatii ... Gresit , in cazul lor nu mai este speranta.
  • Like 3
 • Al Lui Al Lui check icon
  SERIOS ?....Dar guvernul PSD-ALDE il sustin domnii de la UDMR ?
  Sigur il sustin, asa cum sustin si modificarile la Codurile Penale, numai ca...mai vor si dumnealor ceva in plus fata de ce au obtinut pana acum ! ( e loc... dupa cum s-ar expima cunoscatorii in domeniu)
  Mai mult, aceste modificari sunt pe placul PNL si PMP (au si ei penalii lor care trebuiesc salvati), doar ca pentru moment, PSD-ul contorizeaza pierderile de imagine iar cele doua partide cresc in sondaje. La final, beneficiaza toti fara culoare politica, la fel cum s-a intamplat si cu maririle de salarii pentru primari, consilieri, presedinti de consilii judetene, etc.
  Aceasta clasa politica trebuie schimbata din temelii, in primul rand prin limitarea numarului de mandate ptr parlamentari la maxim doua.
  In felul acesta, dispar dinozaurii politici care astazi fac jocurile in Parlament si sunt complet rupti de problemele reale a celor care-i voteaza.
  Iar de ceea ce voteaza astazi domnii parlamentari, la semnalul discret a sefului de grup, vor beneficia domniile lor maine....ca simpli cetateni.
  • Like 2


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult