Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O româncă plecată în Marea Britanie a donat bani pentru reîmpădurirea Munţilor Făgăraș

Nico de Transilvania

Foto captura vimeo

O româncă plecată din ţară de peste două decenii a decis să investească din banii câştigaţi în Marea Britanie în arbori pe care să îi planteze în Munţii Făgăraş. Nicoleta Cărpineanu este DJ în Londra şi a plantat 15.000 de copaci împreună cu zeci de voluntari, potrivit Digi24. 

„După succesul campaniei noastre, vom continua să plantăm copaci, iar obiectivul nostru este să plantăm 50.000 de copaci până în primăvara anului viitor. Acum avem acces la suficient teren pentru a planta 1.000.000 de copaci, adică 200 de hectare de pădure. Acest lucru va ajuta la crearea celui mai mare Parc Național din Europa”, a scris pe Facebook artista, care își spune Nico de Transilvania, pentru că acolo a crescut.

Câteva zeci de persoane, majoritatea oameni de-ai locului, au urcat pe munte cu lopata în mână şi au plantat copaci.

Foto Facebook/Nicoleta Carpineanu

„După cum vedeţi, sunt într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Transilvania. Din păcate, nu toată Transilvania arată aşa... Au fost foarte multe defrișări aici. De aceea am ales să plantăm aici în această toamnă”, a explicat tânăra într-un video.

În doar câteva zile, aproape 15.000 de puieţi de brad, molid şi pin au fost plantanţi într-o zonă care fusese defrișată. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Nicoleta Cărpineanu - DJ în Londra "trebuie si este parlamentarul Diasporei,prin fapta ei,care face mai mult ca 15.000 de cuvinte.
    • Like 0
  • Oare se poate renaște și un popor asa cum se reimpaduresc sutele de hectare defrisate mișelește?
    • Like 0
    • @ Liana Bogdan
      Se poate dar sunt necesare două condiții realizate : 1-- un demnitar (de preferat cel mai înalt) care să constituie un exemplu prin propriul comportament și propriile preocupări, și 2-- un sistem de justiție independent dar drept ! Din păcate în prezent nu avem nici realizată nici
      una din cele două condiții ! Și.... judecând după lipsa de discernământ dovedită în alegeri, nici nu vom avea în curând ! Cel mai ușor de îndeplinit ar fi putut fi prima condiție dar când auzi (de la cel mai înalt nivel) că ”nu cunoaște sau că nu există abuzuri în justiție și - pe de altă parte - că nici nu-l interesează” moare și speranța ! Dacă exista discernământ al poporului votant nu am fi ajuns unde suntem și am fi îndreptat de mult timp toate nemulțumirile la nivelul societații !!
      • Like 0
    • @ Ion Filip
      90% din cuantumul pensiilor speciale sa fie directionate la plantarea copacilor pt.ca beneficiarii acestor pensii nesimtite au beneficiat in mod sigur din despadurirea muntilor si dealurilor,devenite plesuve.Primii judecatorii CCR,care graiesc ca s drepturi castigate pensiile acestea - furt de la contributivitatea celor multi.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult