Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O româncă plecată în Marea Britanie a donat bani pentru reîmpădurirea Munţilor Făgăraș

Nico de Transilvania

Foto captura vimeo

O româncă plecată din ţară de peste două decenii a decis să investească din banii câştigaţi în Marea Britanie în arbori pe care să îi planteze în Munţii Făgăraş. Nicoleta Cărpineanu este DJ în Londra şi a plantat 15.000 de copaci împreună cu zeci de voluntari, potrivit Digi24. 

„După succesul campaniei noastre, vom continua să plantăm copaci, iar obiectivul nostru este să plantăm 50.000 de copaci până în primăvara anului viitor. Acum avem acces la suficient teren pentru a planta 1.000.000 de copaci, adică 200 de hectare de pădure. Acest lucru va ajuta la crearea celui mai mare Parc Național din Europa”, a scris pe Facebook artista, care își spune Nico de Transilvania, pentru că acolo a crescut.

Câteva zeci de persoane, majoritatea oameni de-ai locului, au urcat pe munte cu lopata în mână şi au plantat copaci.

Foto Facebook/Nicoleta Carpineanu

„După cum vedeţi, sunt într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Transilvania. Din păcate, nu toată Transilvania arată aşa... Au fost foarte multe defrișări aici. De aceea am ales să plantăm aici în această toamnă”, a explicat tânăra într-un video.

În doar câteva zile, aproape 15.000 de puieţi de brad, molid şi pin au fost plantanţi într-o zonă care fusese defrișată. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Nicoleta Cărpineanu - DJ în Londra "trebuie si este parlamentarul Diasporei,prin fapta ei,care face mai mult ca 15.000 de cuvinte.
  • Like 0
 • Oare se poate renaște și un popor asa cum se reimpaduresc sutele de hectare defrisate mișelește?
  • Like 0
  • @ Liana Bogdan
   Se poate dar sunt necesare două condiții realizate : 1-- un demnitar (de preferat cel mai înalt) care să constituie un exemplu prin propriul comportament și propriile preocupări, și 2-- un sistem de justiție independent dar drept ! Din păcate în prezent nu avem nici realizată nici
   una din cele două condiții ! Și.... judecând după lipsa de discernământ dovedită în alegeri, nici nu vom avea în curând ! Cel mai ușor de îndeplinit ar fi putut fi prima condiție dar când auzi (de la cel mai înalt nivel) că ”nu cunoaște sau că nu există abuzuri în justiție și - pe de altă parte - că nici nu-l interesează” moare și speranța ! Dacă exista discernământ al poporului votant nu am fi ajuns unde suntem și am fi îndreptat de mult timp toate nemulțumirile la nivelul societații !!
   • Like 0
  • @ Ion Filip
   90% din cuantumul pensiilor speciale sa fie directionate la plantarea copacilor pt.ca beneficiarii acestor pensii nesimtite au beneficiat in mod sigur din despadurirea muntilor si dealurilor,devenite plesuve.Primii judecatorii CCR,care graiesc ca s drepturi castigate pensiile acestea - furt de la contributivitatea celor multi.
   • Like 1


Îți recomandăm