Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

O soprană, eliminată dintr-o competiție în Norvegia, după ce s-a descoperit că are cetățenie rusă

Anastasiya Taratorkina

Foto Facebook Anastasiya Taratorkina

O soprană a fost eliminată dintr-o competiție din Norvegia pentru că are cetățenie rusă, scrie portalul de muzică clasică slippedisc.com, preluat de G4Media.

Este vorba de soprana Anastasiya Taratorkina, care locuiește și lucrează în prezent în Wiesbaden, Germania, și are cetățenie rusă. Ea s-a înscris în Concursul Regina Sonja cu pașaportul german pe care îl are.

„Regulamentul din acest an nu permite participanților cu cetățenie rusă sau belarusă, ceea ce, din păcate, înseamnă că sunteți descalificată chiar dacă aveți și pașaport german. Vă vom rambursa, desigur, taxa de înscriere plătită și sperăm că situația se va schimba, astfel încât să vă putem primi cu plăcere să vă înscrieți la următorul concurs”, se arată într-un email transmis sopranei, potrivit Opera Wire. 

Organizatorii norvegieni au anunțat încă din ianuarie că, din solidaritate cu Ucraina, nu vor admite concurenți cu cetățenie rusă sau belarusă. Nici organizatorii, nici soprana nu au confirmat deocamdată incidentul, anunță sursa citată.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult