Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O ucraineancă, mamă a patru copii, care se afla în tranzit în România a postat pe Facebook o întâmplare emoționantă, momentul în care un bărbat român i-a dat 200 de lei ca să o ajute, într-o benzinărie din Moeciu

O ucraineancă, mamă a patru copii, care se afla în tranzit în România a postat pe Facebook o întâmplare emoționantă, momentul în care un bărbat român i-a dat 200 de lei ca să o ajute, într-o benzinărie din Moieciu.

"Acești bani mi i-a dat un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie când am coborât în ​​mașină, după ce am plătit un rezervor plin.

Și-a șters parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (În limba română)

I-am răspuns: Ucraina.

Probabil că m-a așteptat când a văzut numere ucrainene.

Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei.

Și spune: Slavă Ucrainei!

Am inceput sa plang. Am refuzat să iau banii pentru că avea chiar și o mașină veche.

Dar si-a deschis portofelul să îmi mai da încă 100 de lei!

Spune că: ai nevoie de ei! Glorie Ucrainei!

M-am sufocat cu lacrimi. Până la urmă, nu știe că mai am încă 4 copii care așteaptă acasă

Si bine ca nu i-am spus, altfel își golea portofelul.

Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat.

Dacă omul acesta îmi citește vreodată postarea, să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii.

M-am așezat liniștit în mașină, mi-am șters lacrimile ca să înțeleg! Ce zici de asta!!!

Lumea intreaga ne sustine, ne ajuta! Ne dau gratuit cazare, mâncare, haine, bani!

Și vecinii, Rusia ne omoară!

Mulțumesc!!!!

Mulțumesc tuturor!

Cine m-a adoptat cu copiii! Că ne ajută în toate!

Prietenilor care trimit bani ca să avem de ce să trăim!

Tovarăși! Războiul îți arată multe.

Războiul deschide ochii pentru mulți!

Mulțumește pentru experiență.

Dar, te rog, să pleci de lângă noi.

Nu am meritat-o.

Întoarce-te de unde ai venit!”

Postarea a atras sute de comentarii în care sunt povestite întâmplări similare din toate țările Europei prin care trec refugiați:



Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mike mike check icon
    Speram sa fie pace și în România și sa putem sa va ajutam în continuare. Nu știm care sunt planurile acestui psihopat de la Kremlin, însă după cum arata lucrurile, cred ca vrea sa avanseze cât mai spre vest. Este teribil.
    • Like 1
  • Foarte frumos gestul, pentru un om de la un om.
    • Like 1
  • Ucrainianca despre care ati scris se numeste Yulia Chernitskaya si pana acum 2 saptamani era o mama antreprenor de sycces in Kyiv si blogger cunoscut. https://fitnessmama.com.ua/
    https://instagram.com/fitness_mama_ua?utm_medium=copy_link
    A fugit din calea razboiului si s-a refugiat alaturi de cele 4 fetite asteptand cu nerabdare sa se intoarca acasa, la viata lor. Nu sunt in tranzit. Nu au o destinatie. Au doar dorinta de a supravietui, de a nu deranja si de a se descurca singure. Noi le-am oferit o casa, Yulia intr-o saptamana a avut capacitatea de a o lua de la zero si are acum un loc in care isi ofera serviciile profesionale. Dar, pentru a putea supravietui intr-o tara straina are mare nevoie de ajutor sa fie promovata.
    O gasiti la Belaqva Active Welness in Brasov unde merge in fiecare zi in speranta ca proaspetele mamici vor apela la serviciile ei.
    Acum este socata ca ati scris despre povestea ei si va multumeste din inima.
    Cu stima,
    Georgiana Levivier
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult