Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oamenii de afaceri acuză modificarea legilor justiției: „Independența puterii judecătorești e singura cale către consolidarea unui ecosistem de afaceri eliberat de practici corupte”

afacere-

(Foto: Guliver/Getty Images)

Mediul de afaceri ia în premieră atitudine în fața modificărilor legilor justiției.

Romanian Business Leaders (RBL), care reunește oameni de afaceri, își exprimă dezacordul față de graba și modul în care sunt votate legile justiției în Parlament. 

Reprezentanții antreprenorilor și șefilor de companii din mediul de business privat consideră că independența puterii judecătoresti e singura cale către consolidarea unui ecosistem de afaceri corect, competitiv și eliberat de practici corupte. RBL amintește că potrivit unui studiu din 2016, corupția costă România 25 de milarde de euro, adică echivalentul alocării pentru șase ministere.

„Credem că independența puterii judecătorești e singura cale către consolidarea unui ecosistem de afaceri corect, competitiv și eliberat de practici corupte. Conform unui studiu întocmit în 2016 pentru Parlamentul European, de către RAND Europe, corupția ne costă pe noi, românii, anual, 15% din ceea ce producem cu toții (PIB-ul țării), deopotrivă muncitori în fabrici și țărani, medici și ingineri, șoferi și contabili, vânzători în magazine și programatori IT, profesori și mineri. Înseamnă 25 de miliarde euro în fiecare an, adică totalul alocărilor făcute de Guvernul României, în proiectul de buget pe 2018, pentru Educație, Sănătate, Justiție, Transporturi, Apărare, Muncă și Protecție socială”, se arată într-un comunicat al RBL.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din pacate astfel de mesaje sunt nascute cvasi-moarte, deoarece:
    - Cei ce sunt implicati in mutilarea legilor au dovedit ca sunt surzi / imuni la orice mesaj rational; au o agenda de implementat, au niste infractori de aparat - asadar nu avem asteptari;
    - Celor ce au un interes in mutilarea legilor - evident ca nu le pasa de astfel de studii; eventual vor mai polua cate un forum cu cine stie ce alte aberatii (din sirul Soros, stat paralel, structuri, fascisti, multinationale, banci, etc.)
    - Cei ce nu au inteles inca natura profund toxica a guvernarii actuale (includ aici si legislativul) - nu prea sunt interesati in privinta unor astfel de mesaje;
    - Cei ce inteleg despre ce este vorba au fost convinsi de mult in privinta impactului coruptiei asupra vietii noastre de zi cu zi; o dovada in plus nu vad ce efect ar mai avea
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult