Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Olguța Vasilescu: Prin afirmația „Domnul Klaus Johannis cred că se vede deja șef de lagăr de concentrare” nu am vrut să lezez sentimentele comunității evreiești

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, legea salarizării

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Olguța Vasilescu și-a cerut public scuze după ce a declarat la Antena3 că „domnul Klaus Johannis cred că se vede deja sef de lagăr de concentrare și reeducă acolo PSD-istii".

„Prin afirmația făcută duminică seara: «Domnul Klaus Johannis cred că se vede deja sef de lagăr de concentrare si reeducă acolo PSD-istii », nu am vrut, sub nicio formă, să lezez sentimentele comunității evreiesti, care a fost cea mai afectată de crimele și ororile perioadei naziste. Dacă cineva a înțeles alt lucru, îmi cer scuze public! Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri și simpatizanți PSD care nu trebuie să fie considerați vinovati că votează cu un partid democratic! Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite si eu sunt prima care îmi cer scuze dacă se considera că s-a ajuns prea departe!”, a scris pe Facebook Olguța Vasilescu.

Organizația ActiveWatch a anunțat că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după ce Lia Olguța Vasilescu a spus la Antena3 că președintele Iohannis se vede „şef de lagăr de concentrare”, unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • dan check icon
  Trista Olguta impreuna cu si mai tristul ei consort, e mare lucru daca nu-si vor manca beregatile in propria intimitate, atunci cand nu vor mai avea tot felul, de la fel de triste motive, sa descinda intempestiv in spatiul public, pentru a-si deversa ineptiile.

  Sper sa se plimbe in curand, patrunsi de propria importanta si afectare, doar prin sufrageria proprie, de unde in cel mai scurt timp, banuiesc, vor fugi si gandacii de atata plictiseala....si miros.
  • Like 1
 • ”Mulguța” e o prm-istă împuțită și ”fălnicoasă” de nu-și mai încape-n piele, caracteristică neamului prost! Iar xenofobia ei recidivează constant! Cel mai mult mă enervează la mocofană disprețul cu care privește pe orice interlocutor la orice emisiune televizată la care participă, are o ”moacă” care (cacofonie inevitabilă!) cere insistent palme și, zău, că i le-aș ”oferi” cu mare plăcere dacă eu aș fi de față! Asta, totuși, nu că n-aș avea ce-i reproșa plăvanului de sas, dimpotrivă!
  • Like 3
 • AlexisZ check icon
  O tzatzà ordinara si oportunista, care a intrat in politica cu fundul si tot cu el gandeste. Sa se ia de'o aripa pentru completarea cvartetului de ciumàfài lobotomizate cu Dancila, Plumb, Firea. Arunca cu rahat in ventilator si dup'aia vin cu un aer neprihanit : aa, scuze credeam ca'i friscà ! Peee buneee !?!?!?
  • Like 7
  • @ AlexisZ
   Dan check icon
   Dupa ,,principiul psd-ist ;;ca cine nu-i cu ea ,,este impotriva ei ,!! Vomita tot felul de ineptii ,pe care si ea le rgreta apoi , datorita faptului ca a uitat sa cupleze si creerul atunci ,cand a jignit ,evreii prin frazale veninoase adresate Domnului Johanis,.
   • Like 1
 • Daca dna Olguta Vasilescu a spus asta la A3 , atunci tot acolo sa prezinte scuzele comunitatii evreiesti din Romania si a celorlalte popoare care au fost in lagarele naziste si nu erau evrei , ca pe FB e oleaca de apa de ploaie ! Cred ca dna Vasilescu vrea sa fie un nou Vadim Tudor dar mult mai dus la extrem si in nici un caz sa aibe capacitatea intelectuala a regretatului poet, publicist, politician si etc.
  • Like 6
  • @ Ovidiu Gura
   check icon
   Adică de ce să prezinte scuze comunității evreiești și nu și celei românești??
   • Like 2
  • @ Ovidiu Gura
   Dan check icon
   =Ovidiu Gura ,, aceasta persoana ,a fost introdusa in Politica ,chiar de vadim tudor,,unde a functionat ca secretara la Filiala PRM Craiova !! Deci ,a avut de la cine invata ,rautati ,caci sa nu uitam ca vadim tudor a avut si merite .
   • Like 2
  • @ Ovidiu Gura
   Doamnă? Asta? Cu ce-i ”fată” mintea având creierul cât nuca? Poate o purcea care s-a urcat în copac, mai exact a fost urcată acolo de niște fraieri bătuți în cap și acum, drept mulțumire, își golește mațul și vezica, fix în capul lor! Nu-i bai, ăștia o și merită, dar noi, care încă avem toți ”boii” acasă, de ce-am fi obligați să-i suportăm dejecțiile? Asta ar terbui luată cu pietre de cum scoate nasul pe stradă!
   • Like 1
  • @
   Celelalte victime ale holocaustului, dupa evrei, au fost tiganii. Rromanii, cum vrem sa le spunem. Daca Lia Olguta Vasilescu doreste sa prezinte scuze comunitatii romanesti, ar trebui sa isi ceara scuze pentru ca face parte din ea.
   • Like 2
 • 1. Dar despre comunitatea saseasca niciun cuvant, nu-i asa? Ne-stimabila uita (ori se preface ca uita) ca a reusit sa jigneasca doua comunitati in acelasi timp. Nu mai vorbesc de Iohannis, dar este problema lui daca accepta jignirea sau alege sa raspunda in vreun fel.
  2. Ca de obicei, pesedeii se vor ascunde in spatele cuiva. In acest caz - al votantilor proprii (chipurile aparati de aceasta madam prin zicerea inepta). Cand, de fapt, ei isi apara doar propriile prostii si pe confratii infractori.

  Dar vine vremea cand acest popor - care isi faureste istoria - va decide ca pesedeii sa devina istorie. Proasta, detestabila, dar istorie.
  • Like 8
  • @ Iron Spike
   Dan check icon
   Despre Comunitatea saseasca, as putea povesti enorm. Am ,,trudit si trait foarte multi ani in comunitatea lor. Era ceva foarte diferit de ,,conceptia romaneasca,, Deci 1) ,Erau si mai sunt , si acum ,foarte corecti in mai tot ce faceau , Adica ,nu intarzia la lucru ,erau consecventi ,NU FURAU,,, era o greseala imensa ca un sas sa fie depistat ca a frurat. Apoi ,tot timpul ei erau implicati sa fie rentabili in munca , sa fie eficienti . Aveau metodele lor specifice ptr , pregatirea porcului de Craciun , a vinului , a tuicii , aveau traditiile lor foarte utile ptr romani .Prin plecarea lor din Romania ,poporul roman a pierdut mult .
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult