Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Omul din spatele costumului de protecție. Vlad Ghețu, asistent medical: „Luptăm cu necunoscutul. Știm că suntem singura lor speranță”

Fotografia unui asistent medical de la UPU-SMURD Iași pe al cărui chip se văd urmele oboselii și ale măștii de protecție a devenit în aceste zile virală pe rețelele de socializare. 

Ea vorbește despre eforturile pe care le fac cadrele medicale din România în lupta cu coronavirusul.

„Luptăm cu necunoscutul. Știm că suntem ultima speranță a pacienților”, explică Vlad Ghețu, care este student în anul 4 la Medicină.

Fotografia este făcută după o intervenție la un pacient suspect de COVID-19, după câteva ore în care a stat în aceeași cameră cu el și l-a îngrijit.

„Este loc de frică, și noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienții noștri, mai ales în contextul actual.

Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienților cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecție. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală”, a spus tânărul la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult