Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Omul din spatele costumului de protecție. Vlad Ghețu, asistent medical: „Luptăm cu necunoscutul. Știm că suntem singura lor speranță”

Fotografia unui asistent medical de la UPU-SMURD Iași pe al cărui chip se văd urmele oboselii și ale măștii de protecție a devenit în aceste zile virală pe rețelele de socializare. 

Ea vorbește despre eforturile pe care le fac cadrele medicale din România în lupta cu coronavirusul.

„Luptăm cu necunoscutul. Știm că suntem ultima speranță a pacienților”, explică Vlad Ghețu, care este student în anul 4 la Medicină.

Fotografia este făcută după o intervenție la un pacient suspect de COVID-19, după câteva ore în care a stat în aceeași cameră cu el și l-a îngrijit.

„Este loc de frică, și noi suntem oameni, dar de cele mai multe ori încercăm să ne facem datoria în cel mai profesional mod posibil. Trebuie să fim alături de pacienții noștri, mai ales în contextul actual.

Avem echipament special pe care îl folosim în cazul pacienților cu coronavirus. Este destul de gros, dar ne oferă protecție. După ce lucrăm cu ajutorul echipamentului, după câteva ore intervin semne de oboseală”, a spus tânărul la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult