Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Imaginea unui medic din prima linie a luptei cu noul coronavirus, după 12 ore de salvat vieți: vreau să îi arăt fetei mele de un an când se face mare

Medic din Italia

Foto: CNN

În timp ce majoritatea oamenilor stau în casă pentru a limita răspândirea coronavirusului, medicii și asistentele din toate spitalele lumii luptă în prima linie pentru a salva viețile celor infectați.

În Italia, țară aflată acum în centrul pandemiei, în jur de 5.500 de oameni au murit din cauza noului virus, în timp ce numărul pacienților diagnosticați oficial se apropie de 60.000. Spitalele din Peninsulă sunt pline, iar medicii, care fac tot ce pot, sunt depășiți de situație. Pe rețelele sociale, apar câteodată portrete ale cadrelor medicale aflate la datorie. Pe chipurile lor se văd limpede semnele epuizării.

Un medic din Modena a postat pe Facebook, pe 14 martie, o fotografie făcută după un schimb de 12 ore în care a tratat pacienți cu COVID-19 aflați la Terapie Intensivă. 

După ce Nicola Sgarbi, în vârstă de 35 de ani, și-a dat costumul jos, a văzut urmele pe care i le-a lăsat pe față masca de protecție. 

„Am făcut această fotografie din 2 motive. În primul rând, pentru a i-o trimite partenerei mele și a-i spune că mi-am terminat schimbul și că vin spre casă, puțin vânăt. Al doile, pentru a i-o arăta fiicei mele în vârstă de un an când va fi mare. Îi voi povesti de acest moment”, a declarat medicul pentru CNN.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult