Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Imaginea unui medic din prima linie a luptei cu noul coronavirus, după 12 ore de salvat vieți: vreau să îi arăt fetei mele de un an când se face mare

Medic din Italia

Foto: CNN

În timp ce majoritatea oamenilor stau în casă pentru a limita răspândirea coronavirusului, medicii și asistentele din toate spitalele lumii luptă în prima linie pentru a salva viețile celor infectați.

În Italia, țară aflată acum în centrul pandemiei, în jur de 5.500 de oameni au murit din cauza noului virus, în timp ce numărul pacienților diagnosticați oficial se apropie de 60.000. Spitalele din Peninsulă sunt pline, iar medicii, care fac tot ce pot, sunt depășiți de situație. Pe rețelele sociale, apar câteodată portrete ale cadrelor medicale aflate la datorie. Pe chipurile lor se văd limpede semnele epuizării.

Un medic din Modena a postat pe Facebook, pe 14 martie, o fotografie făcută după un schimb de 12 ore în care a tratat pacienți cu COVID-19 aflați la Terapie Intensivă. 

După ce Nicola Sgarbi, în vârstă de 35 de ani, și-a dat costumul jos, a văzut urmele pe care i le-a lăsat pe față masca de protecție. 

„Am făcut această fotografie din 2 motive. În primul rând, pentru a i-o trimite partenerei mele și a-i spune că mi-am terminat schimbul și că vin spre casă, puțin vânăt. Al doile, pentru a i-o arăta fiicei mele în vârstă de un an când va fi mare. Îi voi povesti de acest moment”, a declarat medicul pentru CNN.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult