Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

ONG-uri: Președintele ne-a spus că va convoca Referendum pentru Justiție pe 26 mai

Iohannis la Cotroceni

(Foto presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi decis organizarea referendumului pentru Justiție pe data de 26 mai, au declarat reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale care au participat marți la consultările de la Cotroceni.

„Depinde ce întrebare va alege președintele, dacă e o întrebare, dacă e o combinație. Se poate construi o întrebare pentru fiecare mesaj. S-a așezat pe scaun și ne-a spus: sunt hotărât să convoc referendum la alegerile europarlamentare. A spus că referendumul va avea loc pe 26 mai și ne-a cerut o părere și o sugestie din partea noastră privind forma și conținutul întrebării”, a declarat unul dintre reprezentanții ONG-urilor prezente la discuțiile de la Cotroceni.

La discuții au participat reprezentanţi ai Funky Citizens, Expert Forum, Centrul de Resurse Juridice, Iniţiativa România, Asociaţia Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for Democracy, #Rezistenţa, Vă Vedem din Sibiu, Curaj înainte, Umbrela Anticorupţie Cluj-Napoca, VeDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog Social, Corupţia Ucide.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va pune o întrebare simplă, care să nu necesite modificări legislative sau constituționale, dar care să arate că poporul nu mai vrea guvernare PSD-ALDE. Așa că întrebarea va fi cam asta: „Sunteți de acord că guvernarea PSD-ALDE a eșuat din cauza modificărilor legilor justiției în interes personal ?”.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult