Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Orban cere „controale bruște” pe litoral: „Au avut ponturi din echipele de control, știau că vin și toți respectau regulile”

litoral Romania - iulie 2020 - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a infirmat azi scenariul carantinării unor zone de pe litoral sau luarea unor măsuri restrictive suplimentare. Nici măcar închiderea teraselor după ora 23:00 nu mai este atât de sigură. „Nu cred că este nevoie de un regim special pe litoral”, a subliniat șeful Executivului.

Orban a constatat că „problemele apar înainte de ora 23:00” și, în consecință, a cerut prefecților suplimentarea controalelor pe litoral.

Recomandarea premierului este ca aceste controale să fie efectuate „brusc”, deoarece patronii teraselor sunt avertizați „din interior” că le vine un control: „Au avut ponturi din echipele de control, știau că vin și toți respectau regulile”.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • practica veche de a face controale 'cu informatori sifonari'. Si vizitele lui Ceausescu erau asa, aranjate, si controalele de la inspectoratul muncii la fabrica din timpul comunismului erau la fel.
    Controlul nu ar trebui sa fie pe post de baubau!! toti ar trebui sa il primeasca nu cu frica! ci ca pe o unealta sa ajute afacerea sa mearga mai bine. Din pacate controlorii sunt pusi pe dat amenzi sau spagi grase, iar patronul ar respecta daca ar sti ce si daca nu i-ar fi mai ieftin sa dea spaga si sa nu respecte. Uneori ma gandesc daca nu e un razboi a alora ce fac conroale CONTRA a intregului sistem privat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult