Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Orban cere „controale bruște” pe litoral: „Au avut ponturi din echipele de control, știau că vin și toți respectau regulile”

litoral Romania - iulie 2020 - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a infirmat azi scenariul carantinării unor zone de pe litoral sau luarea unor măsuri restrictive suplimentare. Nici măcar închiderea teraselor după ora 23:00 nu mai este atât de sigură. „Nu cred că este nevoie de un regim special pe litoral”, a subliniat șeful Executivului.

Orban a constatat că „problemele apar înainte de ora 23:00” și, în consecință, a cerut prefecților suplimentarea controalelor pe litoral.

Recomandarea premierului este ca aceste controale să fie efectuate „brusc”, deoarece patronii teraselor sunt avertizați „din interior” că le vine un control: „Au avut ponturi din echipele de control, știau că vin și toți respectau regulile”.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • practica veche de a face controale 'cu informatori sifonari'. Si vizitele lui Ceausescu erau asa, aranjate, si controalele de la inspectoratul muncii la fabrica din timpul comunismului erau la fel.
    Controlul nu ar trebui sa fie pe post de baubau!! toti ar trebui sa il primeasca nu cu frica! ci ca pe o unealta sa ajute afacerea sa mearga mai bine. Din pacate controlorii sunt pusi pe dat amenzi sau spagi grase, iar patronul ar respecta daca ar sti ce si daca nu i-ar fi mai ieftin sa dea spaga si sa nu respecte. Uneori ma gandesc daca nu e un razboi a alora ce fac conroale CONTRA a intregului sistem privat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult