Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, Klaus Iohannis va anunța mâine seară noul prim-ministru

Iohannis - Orban

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, iar Klaus Iohannis va anunța mâine seară numele noului prim-ministru.

„Această situație se datorează PSD. Riscam să ajungem într-un blocaj”, a susținut președintele.

„Dl Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru premier”, a spus Klaus Iohannis. Întrebat cine ar putea fi nominalizat pentru funcția de premier și dacă Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării, ar putea fi o opțiune, șeful statului a răspuns: „Veți afla mâine (miercuri - n.n.) după ce se încheie consultările”.

Întrebat și despre posibila cooptare a USR la guvernare, președintele Iohannis a punctat că va ține cont de toate informațiile pe care le va primi de la partidele parlamentare, adăugând că „o majoritate se probează prin votul exprimat în ședință”.

Marcel Ciolacu, PSD: În spatele dlui general Ciucă se ascunde PNL

PSD vrea un Guvern de specialiști, tehnocrat, a spus marți Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, după ce Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat.

Întrebat dacă PSD l-ar susține pe Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării, pentru funcția de premier, Ciolacu a spus că „în spatele dlui general Ciucă se ascunde PNL”, adăugând că partidul nu ar susține o asemenea variantă.

Ciolacu a respins acuzația președintelui Iohannis potrivit căruia PSD ar fi vinovat de actuala situație de pe scena politică. „Ne-am apărat un drept și ne-am adresat CCR. Este un drept legitim al meu și al PSD”, a spus liderul PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult