Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. „Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi”

Laura Codruța Kovesi - Inquam

Parlamentul European o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. 

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi, folosind Parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arate că sunt sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Ska Keller, copreședinta Grupului Verzilor din PE, citată de G4media.ro.

Aceasta a subliniat că Parlamentul European a trimis prin decizia de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției și a fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență: ”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ALDE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller.

Parlamentul European urmează să înceapă negocierile cu Consiliul UE, care îl susține la șefia Parchetului European pe candidatul francez Francois Bohnert.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parlamentul european, știind foarte bine cine sunt și ce fac borfașii de la psd și alde România, ar fi făcut foarte bine să urgenteze numirea lck și să o scutească de mizeriile slugilor lui dragnea și tariceanu. Cu care slugi ordinare nu ar mai trebui sa,-și piardă timpul in discuții sterile. Să fie tratați cu ignorare, la fel ca pe dancila.
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  bravo Codruta !!!! te sustinem si noi si suntem mandri de tine !!!!
  • Like 1
 • Opinion check icon
  Probabil ca si verzii astia fac parte din statul (continentul) paralel....
  • Like 1


Îți recomandăm

Cu 3 ani în urmă am devenit mamă de adolescentă

Încă de la început pe traseul nostru spre a o aduce acasă la noi, ne-am lovit de chichițe birocratice. Adopția nu era posibilă de fapt, din motive pe care aleg să nu le expun, așa că am fost îndrumați spre varianta cea mai apropiată ei, plasamentul familial.

Citește mai mult