Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. „Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi”

Laura Codruța Kovesi - Inquam

Parlamentul European o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. 

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi, folosind Parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arate că sunt sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Ska Keller, copreședinta Grupului Verzilor din PE, citată de G4media.ro.

Aceasta a subliniat că Parlamentul European a trimis prin decizia de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției și a fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență: ”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ALDE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller.

Parlamentul European urmează să înceapă negocierile cu Consiliul UE, care îl susține la șefia Parchetului European pe candidatul francez Francois Bohnert.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parlamentul european, știind foarte bine cine sunt și ce fac borfașii de la psd și alde România, ar fi făcut foarte bine să urgenteze numirea lck și să o scutească de mizeriile slugilor lui dragnea și tariceanu. Cu care slugi ordinare nu ar mai trebui sa,-și piardă timpul in discuții sterile. Să fie tratați cu ignorare, la fel ca pe dancila.
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  bravo Codruta !!!! te sustinem si noi si suntem mandri de tine !!!!
  • Like 1
 • Opinion check icon
  Probabil ca si verzii astia fac parte din statul (continentul) paralel....
  • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult