Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. „Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi”

Laura Codruța Kovesi - Inquam

Parlamentul European o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. 

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi, folosind Parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arate că sunt sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Ska Keller, copreședinta Grupului Verzilor din PE, citată de G4media.ro.

Aceasta a subliniat că Parlamentul European a trimis prin decizia de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției și a fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență: ”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ALDE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller.

Parlamentul European urmează să înceapă negocierile cu Consiliul UE, care îl susține la șefia Parchetului European pe candidatul francez Francois Bohnert.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parlamentul european, știind foarte bine cine sunt și ce fac borfașii de la psd și alde România, ar fi făcut foarte bine să urgenteze numirea lck și să o scutească de mizeriile slugilor lui dragnea și tariceanu. Cu care slugi ordinare nu ar mai trebui sa,-și piardă timpul in discuții sterile. Să fie tratați cu ignorare, la fel ca pe dancila.
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  bravo Codruta !!!! te sustinem si noi si suntem mandri de tine !!!!
  • Like 1
 • Opinion check icon
  Probabil ca si verzii astia fac parte din statul (continentul) paralel....
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult