Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Pasionată de alimentația echilibrată, o antreprenoare și-a deschis un „business sănătos”. „Când am deschis restaurantul, am fost casieriță o lună, 12 ore pe zi, și nu a fost deloc ușor”

Din pasiunea pentru mâncare sănătoasă și alimentație echilibrată, Sabrina Marinescu a deschis în urmă cu patru ani, împreună cu un partener de afaceri, un restaurant care are ca ingredient principal avocado.

Antreprenoarea spune că localul, deschis în mallul Băneasa Shopping City, în București, se adresează celor cu un stil de viață sănătos și care îşi doresc să mănânce ceva rapid şi sănătos.

După ce a studiat o perioadă la Paris, unde a încercat să pună pe picioare un mic business, împreună cu o prietenă, Sabrina Marinescu s-a întors în țară unde a mai avut și alte încercări în lumea antreprenoriatului. Unele soldate cu eșec, altele dimpotrivă. Din toate a învățat lecții pe care se străduiește să le aplice în prezent.

Sabrina Marinescu

Încă de la început, în toamna anului 2018, restaurantul Avocadoo s-a bucurat de succes, spune antreprenoarea care își amintește că „am avut cozi la casă chiar din prima zi”, când localul a avut peste 300 de clienți.

Cea mai grea perioadă de până acum, de când a intrat în lumea afacerilor, consideră că a fost lockdown-ul din 2020, când mallul din Băneasa, în care se află Avocadoo, la fel ca toate celelalte centre comerciale, a fost închis din cauza pandemiei, iar Sabrina Marinescu a fost nevoită să se reorienteze: a căutat și achiziționat un nou spațiu și a introdus serviciul de livrare la domiciliu.

A muncit pe toate posturile, de când are propria afacere. „Când am deschis restaurantul la Mall Băneasa am fost casieriță o lună, 12 ore pe zi, și nu e ușor deloc”, a spus Sabrina Marinescu, invitata lui Claudiu Pândaru la podcastul „Business sănătos”. În pandemie, Sabrina a fost și livrator, pentru clienții care comandau acasă, îmbrăcată din cap până în picioare cu echipament de protecție.

Orice angajat poate să ajungă și antreprenor? Exista o genă diferită? a întrebat-o Claudiu Pândaru la podcastul „Business sănătos”.

„Pot să spun despre situația mea. Părinții mei s-au ocupat de un hotel în Mamaia și eu am crescut lucrând acolo - o vară la plajă, o vară în receptie, câte o vară în fiecare sub-business pe care acest hotel îl cuprindea. Tind să cred că asta a fost foarte important în formarea mea. Prima firmă pe care am făcut-o a fost la 18 ani, când am ajuns la facultate la Paris, cu o prietenă. Ne-am gândit să facem private shopping. Am avut mici încercări, multe esecuri, dar absolut toate acestea au fost niște lecții”, spune Sabrina Marinescu.

În prezent, afacerea pe care o deține tânăra antreprenoare are în total 50 de angajați.

Ascultați integral interviul cu Sabrina Marinescu în podcastul „Business sănătos” atașat acestui articol.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo. Un dram de minte si un car de noroc, proverb romanesc xD
    Jeff Bezos ducea la posta cartile comandate online, cu un carucior. Nu vroia sa cheltuie banii pe un taxi sau un currier.
    Sa auzim numai de bine.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult