Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Patru mari companii românești lansează platforma „Donează pentru linia întâi" pentru a sprijini lupta împotriva coronavirusului

Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG lansează platforma „Donează pentru linia întâi” pentru a sprijini lupta împotriva coronavirusului și  îi cheamă pe toți cei care doresc să ajute să li se alăture. Cele patru companii au donat până acum, cumulat, 4 milioane de lei și s-au implicat în achiziții, distribuție și organizarea platformei de donații. 

Până acum au fost contractate peste 40 de milioane de măști, mănuși, combinezoane și peste 2 milioane de măști FFP2, iar produsele ajung în țară cu avioane cargo charter, inclusiv cu avioane Tarom transformate în cargo, se arată într-un comunicat.

Necesarul de produse este centralizat săptămânal de către Departamentul pentru Situații de Urgență în colaborare cu Ministerul Sănătății, iar pe baza acestui necesar se realizează distribuția către cei din linia întâi: Spitale, DSP, Ambulanță, SMURD, Armată, Poliție, Jandarmerie.

„Donațiile se pot face online sau prin transfer bancar, toate detaliile sunt pe www.emag.ro/doneaza. Tot aici vor fi toate informațiile centralizate despre sumele donate, produsele și beneficiarii către care au fost distribuite, detalii despre produse, preț și cantitate. Obiectivul este să strângem donații lunare de 50 de milioane de lei”, se precizează în comunicatul emis de cele patru companii.

„Facem asta pentru România, facem asta pentru comunitățile locale, facem asta pentru toți românii. Pentru noi este un semn de speranță că patru companii reușim să cooperăm în momente de criză pentru binele comunității și abia aștept să ajungem la 4.000 de companii în proiect. Cooperarea și solidaritatea sunt cel mai important lucru acum, ca să trecem cu bine criza medicală și să păstrăm societatea și economia într-o formă cât mai bună, astfel încât oamenii sa fie cât mai puțin afectați. Curaj, România!”, a declarat Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Dan Șucu, Mobexpert a adăugat: „Cu toții vrem să trecem peste această nenorocire și să ne reîntoarcem la viețile de dinainte. Dar să vrem nu este suficient! E nevoie ca fiecare dintre noi să facă ceva, oricât de puțin, pentru ca acest lucru să fie posibil.”

La rândul său, Florin Talpeș, CEO Bitdefender a spus că Bitdefender a oferit încă de la începutul pandemiei securitate informatică gratuită pentru toate instituțiile sanitare din lume pentru a le asigura activitate neîntreruptă și a le feri de atacurile inerente acestei perioade. „Noi suntem doar unul dintre cei mulți din societatea civilă care pun umărul astfel încât să trecem cu bine, ca și comunitate, de o situație grea. Ne-am unit acum forțele cu alți întreprinzători pentru a găsi în afara țării și a distribui echipamente de protecție celor cărora le sunt atât de necesare, celor care sunt primii pe liniile frontului acum: cadrele medicale, politiștii, jandarmii, armata. Umăr lângă umăr”, a afirmat Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.

„Această criză ne oferă oportunitatea să ne unim în susținerea celor care ne ajută. Avem speranța că vom trece cu bine peste acest moment, până atunci încercăm să îi ajutăm cât mai mult pe cei din prima linie care se luptă cu această pandemie, astfel încât multe vieți să fie salvate și viața comunității să-și revină la normal", a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult