În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.
Patru sportivi nevăzători, participanți la Jocurile Paralimpice, au alergat mai repede decât campionul olimpic la 1500 de metri
Patru sportivi africani din probele atletice de semifond pentru nevăzători au trecut linia de sosire, în finala paralimpică de 1500 de metri, cu timpi mai buni decât performanța de aur înregistrată pe aceeași distanță, în cadrul Jocurilor Olimpice.
Aurul olimpic în cursa masculină de 1.500 de metri a fost câștigată de americanul Matthew Centrowitz.
Timpul său - 3:50.00.
Cursa paralimpică T13 a fost câștigată de algerianul Abdellatif Baka, cu timpul de 3:48.29.
Argintul i-a revenit etiopianului Tamiru Demisse (3:48.59), iar bronzul, kenyanului Henry Kirwa (3:49.59).
Toți cei trei medaliați, dar și fratele noului campion paralimpic, Fouad Baka, ocupantul locului patru, au scos timpi mai buni decât cel care i-a adus aurul câștigătorului de la Jocurile Olimpice de la Rio.
„N-a fost simplu să câștig aurul. Am muncit unul sau doi ani non-stop. Mi-a fost foarte, foarte greu”, a declarat, după cursă, campionul Abdellatif Baka.
Jocurile Paralimpice se desfășoară la Rio, în perioada 7-18 septembrie.
Ce bine ar fi daca si aceasta parte a Jocurilor Olimpice ar fi mai mult mediatizata. Sunt impresionante efortul si performanta celor care au de dus doua batalii si care reușesc sa le câștige pe amândouă. Asemenea reușite sunt cu atât mai valoroase cu cat sunt mai greu obținute. Ma gândesc ca ceea ce s-a pierdut dintr-o privința s-a castigat in alta si astfel toți cei patru au avut timpi mai buni decât aurul văzătorilor. Bravo lor!
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.