Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Pentru că se teme de „fraude la alegeri”, Liviu Dragnea a cerut Biroului Electoral să-i dea „toate aplicațiile informatice” pe care AEP le va folosi la scrutinul din 11 decembrie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL și USR și spune că a solicitat Biroului Electoral Central (BEC) să pună la dispoziția PSD toate aplicațiile informatice pe care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le va folosi pentru distribuirea mandatelor.

„Sunt foarte preocupat şi îngrijorat. Acesta este motivul pentru care am solicitat oficial BEC, în numele partidului, să ne pună la dispoziţie toate aplicaţiile informatice pe care AEP le va folosi, (...) ca fiecare reprezentant al nostru să poată, pe o tabletă, să verifice dacă ceea ce este, după ce se introduc datele, ceea ce scrie în lege şi ceea ce au votat românii”, a declarat duminică la România TV președintele PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că la Guvern există un grup de tineri angajați care sunt „postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL și USR”.

„Există un grup de tineri angajați la Guvern, care inițial au fost voluntari, acum am înțeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 - 3.000 de euro pe lună, despre care inițial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriați, spun că de fapt acești tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL și USR. Ne poate spune și nouă ce fac băieții ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiți din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului?”, a continuat Liviu Dragnea care a cerut premierului Cioloș să arate ce activități au făcut aceștia la Guvern. 

„Ei au câteva ținte importante — să scadă cât pot din procentele PSD, care contează, pentru ca un eventual vot de încredere (...) să aibă o legitimitate mai mică. 4-5 procente în plus la PNL și USR fac ca aceste două partide să aibă mai mult. Deci pe nuanța asta vor să meargă și spun oameni din interiorul PNL", a declarat Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că la partid au primit „fotografii cu pungi cu mită electorală” în județul Prahova și în alte județe.

„Toate aceste lucruri ne fac să ne gândim serios că poate această disperare a lor, generată de faptul că n-au un program economic, n-au ce să le spună românilor, poate să-i ducă cu gândul că aceste alegeri să fie fraudate ca să-și pună «guvernul meu», așa cum spune președintele Iohannis", a spus președintele PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în aprilie la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că, în vara anului 2012, la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, ar fi pus la punct un sistem pentru deturnarea rezultatului votului, pentru a se întruni cvorumul necesar demiterii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  hotul striga primul hotii ! va pare curios ?
  Nu merită oboseala unui comentariu serios.
  mereu ma intreb mereu cum poate fi un prost limitat, cand prostia este infinita !
  • Like 0
 • Dragnea ori este disperat ori este la andropauza,cert este că fabuleaza.Eu de ex.sunt o postacă veritabilă pentru Cioloș...zilnic postez sau distribui câte ceva impotriva penalilor din PSD...nu ca nu ar exista și la alte partide,dar PSD bate de departe orice record.
  • Like 0
 • Iată că hoțul (dovedit), strigă cel mai tare "hoțul!" (ipotetic, de această dată). Dacă la dl. preș. PSD s-a dovedit hoția, prin condamnarea primită, la "hoțul" ipotetic (real doar în mintea d-lui anterior menționat) nu s-a dovedit hoția, ci doar dorința de a stârpi (acțiune care nu convine multora) corupția, minciuna, hoția.
  • Like 0
 • Uitati-va atent la privirea acestui ipochemen! Ori care psiholog, daca ar avea curaj, ar spune ca este tipul taranului hot, gata sa isi jefuiasca staoanul pentru parvenirew propiei persoane. Gasiti in literatura aceasta tipologie, perfect descrisa de marii scriitori. Este tipul arivistului lipsit de scrupule. Toti sustinatorii sai si ai clicii sale sunt, fie timorati, fie profitori. Nici unii nici ceilalti nu sunt prosti. Cei de ai doi-lea sunt cei mai periculosi.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Nu cred că un om se poate analiza/condamna numai după cum arată deși, corect, fața poate spune multe.
   • Like 0
  • @
   Ochii sunt lumina sufletului. Uitati-va doar la ochii lui, la zambetul ca un ranjet de fiara pregatita sa sfasie. Nu este un individ prost, dsr este limitat si calat pe rau, perfid si periculos. Nu trebuie sa-l analizam dupa fata. Ochii spun tot, impreuna mimica fetii in timp ce vorbeste. Oricare psiholog poate spune asta.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Dacă ăsta vi se pare un argument juridic, OK, dați-i bătaie. Să nu aveți cumva impresia că mi-ar plăcea individu’.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Aproposito, nu aveți impresia că seamănă cu d-l Dîncu, alt corifeu al PSD-ului. Ah, am uitat, acu’ e tehnocrat și/sau prof la academia de info sau toate la un loc, că nici nu mai știi... Așa e cînd omu’ e multifuncțional.
   • Like 0
  • @
   Nu, nu este un termen juridic. Nici nu am afirmat asa ceva. Insa, in judsecata oamenilor acest argument este de luat in considerare. Cine are acest simt. Si nu, nu seamana cu psd-istul dancu. Dancu nu are perfidia si rautatea lui dragnea in privire si in grimase. Poate mai stilat?! Sigur e mai stilat.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Un perfid stilat este infinit mai periculos, dv. ați spus-o, dar văd că am căzut cumva la pace. Dîncu a fost creierul pe față și pe ascuns al PSD-ului din dec. 89 pînă azi, a avut un rol crucial în mandatul Iliescu-Năstase 2001–2004. Este cel căruia i se poate recita faimosul poem din anii ’60: partidul e-n toate/ e-n cele ce sînt /și-n cele ce mîine vor rîde la soare.
   • Like 0
  • @
   Da.
   • Like 0
 • Deci, un condamnat are dreptul sa emita pretentii guvernului? Nu credeti ca se depasesc limitele bunului simt si ale legaljtatii? "Presedintele" partidului care a furat la toate alegerile anterioare, cu cei ma multi corupti, hoti si tradatori si vanzatori de tara, are obraznicia de a verifica el alegerile! Daca nu vor castiga majoritatea, evident, au fost furati! Nu ii intereseaza judecarea si condamnarea mentorului lor criminal, pe ei ii intereseaza sa nu fie furati, in ciuda aparatului lor de furt electoral, pregatit sa lucreze si de data asta.
  • Like 0
 • Cred ca cel mai mult se teme de alegeri corecte.
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Asta e o retorică devenită clasică în politică: cel care pierde va da vina întotdeauna pe învingător. Au făcut-o şi americanii, deci se poartă. E la modă.
  • Like 1
 • check icon
  Chiar îi este teamă șefului hoțiilor sau ca de obicei pregătește o măgărie mimând „hoțului de hoț îi este frică(acuzând astfel în alb guvernul tehnocrat de hoție)?
  • Like 1
 • Valentin check icon
  Părerea mea e că după episodul (şocant) al orientării Americii către Rusia alegerile noastre nu mai prezintă un interes deosebit.
  • Like 0
 • check icon
  Temerea d-lui Dragnea este justificată, deoarece știe că la fel făcea și PSD-ul în vremurile sale de glorie, dec. 1989–iunie 2004. Țin minte un interviu al unui marcant membru PSD în urmă cu ceva ani, am uitat cine era, parcă unul migrat de la PD și care acuza PD-ul și alianța D.A. că manipulase alegerile, clipă în care l-a luat gura pe dinainte spunînd (citez din memorie) „la scară mult mai mare...” (adică mult mai mult decît făcuseră ei). Și s-a oprit brusc, amuțind.
  Așadar, gura păcătosului adevăr grăiește, știe d-l Dragnea ce știe, ascultați-l!
  • Like 2


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult