Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Perioada de carantină a fost scurtată: 5 zile pentru vaccinați, 10 zile pentru nevaccinați

carantina - verificari - Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Perioada de carantină a fost redusă. Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care au fost contact direct al unui caz COVID-19 vor sta acasă doar cinci zile, anunțat vineri Raed Arafat, șeful DSU. Nevaccinații vor fi nevoiți să stea în carantină timp de 10 zile, față de 14 zile, cât era stabilit până acum. 

Secretarul de stat în ministerul Sănătății Adriana Pistol a precizat că măsura carantinării se aplică persoanelor sănătoase, iar cele care au boala COVID stau în izolare 7 zile, dacă au o formă ușoară sau medie. Pentru formele severe de boală, persoanele vor fi spitalizate atât cât este necesar, scrie G4Media.

Deciziile sunt cuprinse în hotărârea CNSU adoptată vineri și vor fi valabile începând de sâmbătă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult