Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Peste 45.000 de copiii părăsesc anual școala. eMAG și Fundația Nouă ne pasă continuă campania de combatere a abandonului școlar

Noua ne pasa

Foto: captura Facebook Nouă ne pasă

Anual, peste 45.000 dintre copiii României abandonează școala, iar 44,3% dintre copiii din mediul rural se află în pragul sărăciei și al excluziunii sociale. Încurajați de rezultatele obținute până acum în ceea ce privește educația remedială în ciclul primar, eMAG și Fundația Nouă ne pasă au anunțat lansarea unei noi campanii de conștientizare a abandonului școlar, prin care își propun să strângă donații care să transforme absențele din orarul copiilor din mediul rural în ore de educație: „Orarul Clasei care nu se lasă”.

În primăvara acestui an, clienții eMAG au susținut copiii din programul „Nouă ne pasă” prin donații în valoare de peste 160.600 de lei, care au asigurat peste 5.900 de ore de educație remedială în anul școlar 2021-2022, potrivit unui c0municat transmis de eMAG. Totodată, 2.442 de copii din programul „Nouă ne pasă” au reușit să obțină note mai bune cu aproximativ un punct, cu ajutorul a 377 de profesori din program, iar prezența lor la ore a crescut cu 80%. 

„Atunci când un copil nu termină școala, el poate fi considerat o pierdere definitivă în plan educațional și social. Va deveni un adult care va depinde de ajutoarele sociale pe care le va plăti statul, ca pentru fiecare cetățean care nu are nicio pregătire. În același timp, un tânăr care are un parcurs școlar complet va intra imediat în câmpul muncii. Abandonul școlar are un impact negativ asupra economiei, pentru că suma ajutoarelor sociale care sunt destinate celor care nu au o calificare va depăși creșterea pe care un om pregătit și format profesional o va aduce economiei,” a declarat Tudor Vlad, președinte Fundația Nouă ne pasă.

„Am văzut deja cum, cu sprijinul comunității noastre, copiii cu risc de abandon și-au îmbunătățit prezența și performanța școlară și au răspuns „prezent” în noul an școlar. Acest lucru ne determină să continuăm programul nostru și să ne dorim să ajungem în cât mai multe școli pentru a ajuta cât mai mulți copii să transformele absențele în ore de educație. Doar așa, oferind copiilor noștri șansa la educație, putem spera la un viitor mai bun,” a declarat Tudor Manea, CEO eMAG. 

Oricine poate dona direct din aplicație sau din site-ul eMAG atunci când achiziționează un produs, contribuind astfel la susținerea orelor de educație remedială pentru copiii cu risc de abandon școlar, se arată în comunicatul eMAG. De asemenea, donațiile pot fi realizate direct și accesând pagina www.emag.ro/nouanepasa.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, spuneti-i si d-lui. ministru. Ah! E ocupat putin cu plagiatul, Dar sa nu-si faca probleme, daca a reusit dl. Ciuca, reuseste si dumnealui sa treaca peste acest mic obstacol.
    • Like 0
  • Poate faceţi un mic efort şi corectaţi greşeala din titlu (“Peste 45.000 de copiii părăsesc anual școala”). În cazul de faţă, substantivul este în forma nearticulată, deci corect este “copii”, cu doi “i”.

    Mai ales că articolul are legătură cu educaţia…
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult