Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Pierce Brosnan îi aduce un omagiu lui Sean Connery: „Aţi fost cel mai grozav James Bond al meu”

Sean Connery/ Pierce Brosnan

Foto: Variety.com

Șapte actori au intrat, de-a lungul timpului, în rolul lui James Bond: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

În 1962, când Sean Connery îi dădea pentru prima dată viață agentului 007 pe ecrane, Pierce Brosnan avea 9 ani. 

Ieri, cel de-al șaselea James Bond i-a adus un omagiu celui dintâi, care a murit la vârsta de 90 de ani,  după ce a făcut istorie în cinematografie.

„Sir Sean Connery, ați fost cel mai grozav James Bond al meu, atât pe vremea când eram un băiat, cât și atunci când am devenit bărbatul care l-a jucat el însuși pe James Bond. Ați deschis calea pentru noi toți, cei care am mers pe urma pașilor dumneavoastră emblematici. Pe rând, fiecare dintre noi v-am privit cu respect și admirație, în timp ce ne croiam drumul spre propria interpretare. Ați fost măreț în toate privințele, ca actor și ca om, și veți rămâne așa până la capătul timpului. Ați fost iubit de către lume și vă va fi simțită lipsa. Dumnezeu să vă odihnească în pace”, a scris Pierce Brosnan pe Instagram.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In clasa Cary Grant, cariera impresionanta, actor nu caricatura, multifunctional ca personaj, The Hill(1965) un prim film reusit dupa care au urmat toate insiruite ca margelele pe ata. Dumnezeu sa te odihneasca!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult