Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Pilotul german Christian Gernemann face ocolul României la bordul unei mașini electrice. „Electric tour-ul” care îl poate duce în Cartea Recordurilor

Să mergi pe distanțe lungi cu o mașină electrică poate părea pentru unii o provocare. Însă pilotul german Christian Gernemann traversează România la bordul unui Renault ZOE și le demonstrează tuturor că acest lucru este departe de a fi o misiune imposibilă.

Susținut de Restart Energy, germanul vrea să stabilească un nou record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă vreodată cu o mașină electrică - 24.000 de kilometri.

Și a trecut deja de jumătatea călătoriei care îl poartă prin 2.950 de localități și în care descoperă, cu ajutorul energiei verzi, frumusețea României.

În aventura sa, supranumită Electric Tour, pilotul a văzut deja peste 1.400 de sate și orașe și a demonstrat că poți străbate fără probleme, cu o mașină electrică, România de la un capăt la altul. Parcurgând în medie 270 de kilometri pe zi și încărcând mașina de 2 ori zilnic, pilotul îndrăgostit de România a mers atât pe șosele principale cât și pe drumuri de țară, ajungând chiar în localități care nu au parte de energie electrică. A găsit însă acolo oameni buni care i-au oferit mâncare caldă și i-au arătat împrejurimile pentru a nu se rătăci.

Felul în care decurge călătoria lui Christian Gernemann este considerat deja o reușită de către Restart Energy și demonstrează utilitatea mașinilor electrice și rolul pe care acestea urmează să îl joace în viitorul apropiat.

„Așa cum cu o singură floare nu se face primăvara, nici o viață mai bună nu se construiește pe cont propriu. Restart Energy crede într-un viitor ecologic-un viitor verde-unde putem transforma visurile în realitate, împreună. ‘Electric Tour’ este menit să demonstreze puterea lucrului în echipă și realizarea visului nostru”, spune Armand Doru Domuta, CEO Restart Energy.

Restart Energy este o companie românească independentă care oferă posibilitatea de a consuma și furniza energie verde. Este parte din Armand Group care, prin divizia Armand Energy, oferă soluții și expertiză în domeniul energiei alternative. 

Odată cu producția și furnizarea de energie regenerabilă, grupul tinde spre optimizarea tehnologiilor folosite în sistemele fotovoltaice, inclusiv în ceea ce privește criteriile de dezvoltare durabilă.

Poți face și tu parte din aventura lui Christian și din planul Restart Energy dedicat unei Românii mai verzi! Oricine îl poate susține pe Christian, distribuindu-i povestea. Poți chiar să îi oferi cazare sau să îi încarci mașina! Susținându-l pe Cristian, poți promova energia verde, poți alege să plătești mai puțin și să trăiești mai mult într-un mediu sigur pentru copiii tăi. Intră și tu pe https://www.electrictour.ro/, susține-l cum știi mai bine pe Christian și Electric Tour te va răsplăti cu premiile Restart Energy!

Înscrie-te pe concurs pe pagina mai sus menționată și poți câștiga premii precum energie gratis timp de un an, baterii externe solare, Smart Apple Watch și multe altele! Viitorul e Verde, viitorul ești tu!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Detest concursurile. Sunt un blestem. O minciuna identificata de catre toti dar la care inchidem ochii, in speranta ca vom fi noi cei care castigam.
    Vinovata e lacomia si speranta imbogatirii peste rand.

    Asa ca nu ma voi inscrie pe nicio pagina sus mentionata, pentru ca nici macar experienta nu voi castiga. O am deja si va spun si voua: de cate ori vedeti un "concurs" menit sa va atraga intr-o actiune de vreun fel, evitati-l. E o metoda primitiva, medievala, de a atrage publicul care din capul locului nu crede in acea idee, iar singurul fel de a-i convinge e sa ii momesti cu premii!

    Suna bine "energie verde", asa-i? Monkey see, monkey do.

    Viitorul tanarului pilot german este in cu totul alta tara decat asta, una in care oamenii au timp si mai ales energie pentru asa ceva. Iar daca doriti, fie, energia poate avea ce culoare vreti voi. Verde ca dolarul, raw-vegana si organica.

    Chiar nu vedeti ca in nenorocita asta de tara primitiva si subdezvoltata, nici cu caruta nu poti circula in multe locuri? Nu v-ati saturat de atata ipocrizie si fatarnicie?
    Probabil daca am fi cu totii o tara de piloti germani, am circula mai bine, cu sau fara masinute electrice cu baterii. Asta trebuie sa invatam? Ca suntem de fapt cu totii niste mici piloti germani meniti sa stabileasca un record?

    Psihoza energiei verzi, concretizata in acest caz in nepracticul automobil electric, este indusa paradoxal tocmai de concernele automotive, care incearca sa isi vanda un produs fara viitor!

    Vreau sa vad camioane electrice capabile sa-si transporte ceva mai mult decat bateria, sa coste cat un camion clasic, sa polueze cat unul clasic (da, producrerea unei baterii e infinit mai toxica decat cat noxele diesel). Vreau sa pot sa incarc o masina in cinci minute, vreau sa am posturi de incarcare cate statii de benzina exista acum, vreau sa fie la fel de ieftina ca una clasica si vreau ca zbarnaitoarea electrica sa aibe autonomia unei masini clasice.

    Vreau cu alte cuvinte sa fim lasati in pace cu propaganda asta absurda si ipocrita la o moda in care in realitate nu crede nimeni si care nu are nicio aplicabilitate in tara asta, secole de acum incolo.
    • Like 1
    • @ Zeno Marin
      Vanu Vanu check icon
      ai foarte , foarte, foarte (foarte foarte foarte ) mari sanse sa fii cel mai mare i d i o t in viata :)). Btw, cand vei fi contrazis de viitor, ai sa iti gasesti scuze . Tipic pt cei cu creierul atat de sarac in resurse
      • Like 0
    • @ Vanu
      Regretabil ca Republica.ro admite prezenta huliganilor asemeni celui care se semneaza "Radu Mihai", a carui replica eleganta si subtil argumentata poate fi vazuta mai sus.

      Ma tem ca Republica.ro va avea in curand aceeasi soarta cu Ziare.com, unde vandalii, postacii si badaranii cu vocabular sarac au infestat complet sectiunea de comentarii, jignind in mod abject nu doar pe cei care comenteaza, ci adesea chiar si pe autorii articolelor.

      Vorba aceea "Dacă te bagi în tărâţe, te mănâncă porcii".
      • Like 0
  • Frumos basmul asta. Si, ca orice basm, bun de adormit copiii. Pentru cei ce doresc sa afle cam cum vine treaba cu "energia regenerabila" si verdeata din electricitate, recomand expunerile domnului profesor C Cranganu facilitate pe www.contributors.ro

    • Like 0
  • În localități fără statie de încărcare, ce facea ? Cum îl ajutau binevoitorii ? Daca dau Dacia 1310 (e din 1999 și are 90000 km) care circula fara probleme (are o mica defecțiune, nu pornește fara benzina) la Program rabla, câti bani mai trebuiesc pt. a cumpăra un autoturism electric?
    • Like 0
    • @ Stefan Grozav
      Cati bani mai trebuie.......?
      Toti !
      • Like 0
    • @ Stefan Grozav
      Masina electrica este o opurtunitate extraodinara pentru ca fiecare birt sau "binevoitor" de pe marginea drumului iti poate oferi posibilitatea de a incarca bateriile masinii contra - costul consumului de enrgie - pentru ca asa sunt Romanii! Chestia cu statiile de incarcare e valabila poate la Paris sau Berin! La noi se rezolva usor pe marginea soselei la orice casa care are o priza de 230V si nu costa 30 de lei ca la statia de incarcare! Trebuie numai sa ai in masina un cablu de maxim 50 m lungime!
      • Like 1


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult