Trăim în prezent, dar ne proiectăm atât visurile, cât și fricile în viitor. Ne dorim o viață echilibrată, sănătoasă, care să fie clădită pe principii trainice și, mai nou, pe principiile economiei sustenabile. Dar ce înseamnă grija aceasta pentru viitor și cum îl putem influența în mod pozitiv și echilibrat? La astfel de întrebări au încercat să răspundă cele două prezentatoare TV, Iulia Ionescu și Teodora Tompea, în podcastul MOON Channel powered by Volkswagen România.
Auzim tot mai des despre concepte menite să ne îmbunătățească calitatea vieții: sustenabilitate, viitor electric, energie verde sau responsabilitate socială și ne bucurăm ori de câte ori aflăm că am făcut câțiva pași spre binele general. Însă toate acestea nu se pot înfăptui peste noapte și stă în puterea noastră să modelăm obiceiuri și să susținem cauze în care credem și care pot avea ecou pe termen lung.
În prima parte a podcastului, Iulia și Teodora au vorbit despre pasiunile sănătoase și despre alegerile zilnice care, prin repetiție și educare, pot da rezultate pe termen lung. “Pasiunea pentru ecologie o aveam de la 14 ani, pentru că mama a demarat multe proiecte de-a lungul timpului pe dezvoltare durabilă, pe sustenabilitate. Am crescut cu principii încă de mică. Cred că oamenii vor să învețe. Eu nu sunt specialist, sunt un jurnalist curios și lumea mă întreabă ce ar putea face acasă, cu pași mici, pentru a putea schimba ceva. Sunt mai atentă, spre exemplu, la alegerile mele. Când merg la job, iau caserolă și tacâmuri de acasă, umplu mașina de spălat vase la capacitate maximă, pentru a nu folosi mai multe cicluri de spălat. Colectez selectiv, folosesc sticla de plastic de apă de mai multe ori, o reumplu. Sunt atentă la partea de reciclare, încerc să nu fac risipă alimentară, cumpăr cât am nevoie și refolosesc”, a declarat Teodora.
Sustenabilitatea este cheia către viitor mai bun. Oamenii se bazează pe resursele naturale pentru dezvoltarea domeniilor de business, pentru activități personale și pentru supraviețuire. Ignorarea durabilității poate duce la epuizarea resurselor naturale. Și pentru că cele două prezentatoare împărtășesc aceeași pasiune pentru un viitor sustenabil, cea de-a doua parte a podcastului s-a desfășurat într-un studio mobil, 100% electric, cât se poate de modern, la volanul unui Volkswagen ID 4 pe care cele două l-au testat. “Cu o autonomie de până la 530 km și cu un design minimalist, prietenos, acest model este ideal atât pentru oraș, cât și pentru distanțe lungi. Extrem de spațioasă, cu un portbagaj generos, cu un plafon din sticlă care te ajută să te bucuri mai mult de lumina naturală și motor silențios, este o delectare să conduci. Eu mi-aș cumpăra o mașină electrică în primul rând pentru că reprezintă viitorul”, a adăugat Teodora.
Dezvoltarea de care a avut parte domeniul auto în ultimii ani a transformat pentru mulți condusul dintr-o nevoie într-o pasiune. Iar dacă această pasiune ne va face să protejăm mediul și pe noi, alegând modele electrice pentru un viitor verde, putem spune că suntem în direcția corectă: „Mașina electrică este ceva revoluționar. Modelul ID.5 de la Volkswagen este perfect pentru oraș, dar foarte potrivit și la drum lung. Acest model are o baterie de 77 kW net, un sistem de navigație intuitiv, care se adaptează la stilul tău de condus, ți se furnizează ușor toate informațiile legate de autonomie sau stații de încărcat disponibile pe ruta ta. Poate fi prietena ta cea mai bună și în oraș, acest model având o servodirecție foarte fină. M-am simțit extrem de confortabil și nu a fost nevoie să fac foarte multe reglaje. Ca o concluzie, ID.5 este mașina pe care trebuie să o ai, este potrivită pentru cuplu, pentru familie, pentru tineri sau pentru o persoană vârstnică, pentru că vei găsi oricând un element care să ți se potrivească”, a încheiat prezentatoarea.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.