Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Pleșu, despre lupul dacic ca logo al președinției românești a Consiliului Europei: „Aș fi propus o oaie și un lup îmbrățișați”

Scriitorul Andrei Pleșu a comentat ironic alegerea lupului dacic drept logoul care va reprezenta președinția românească a Consiliului Europei. „Aș fi propus o oaie și un lup îmbrățișați, ca să arătăm ospitaliatatea, tandrețea poporului român. Înfrățirea ca simbol național”, a spus Andrei Pleșu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

România va prelua președinția Consiliului Europei în 2019, iar logo-ul care o va marca va fi o imagine stilizată a lupului dacic. „Înduioșător, dacii erau acolo înainte de români, Ca să vii cu acest logo e ca și cum ai spune noi suntem români, dar simbolul nostru sunt ăia care erau înainte să existăm noi. Un fel de orgoliu infantil. Ideea cu lupul nu e prea încurajatoare pentru eventualii parteneri, dar lumea din Europa nu o să înțeleagă despre ce e vorba”, a spus Pleșu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Crabu check icon
    Drapelul cu tricolorul pe verticala este de la stanga la dreapta: albastru, galben, rosu, iar pe orizontala este de sus in jos: albastru, galben, rosu. Lupul este gresit!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult