Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Pleșu, despre lupul dacic ca logo al președinției românești a Consiliului Europei: „Aș fi propus o oaie și un lup îmbrățișați”

Scriitorul Andrei Pleșu a comentat ironic alegerea lupului dacic drept logoul care va reprezenta președinția românească a Consiliului Europei. „Aș fi propus o oaie și un lup îmbrățișați, ca să arătăm ospitaliatatea, tandrețea poporului român. Înfrățirea ca simbol național”, a spus Andrei Pleșu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

România va prelua președinția Consiliului Europei în 2019, iar logo-ul care o va marca va fi o imagine stilizată a lupului dacic. „Înduioșător, dacii erau acolo înainte de români, Ca să vii cu acest logo e ca și cum ai spune noi suntem români, dar simbolul nostru sunt ăia care erau înainte să existăm noi. Un fel de orgoliu infantil. Ideea cu lupul nu e prea încurajatoare pentru eventualii parteneri, dar lumea din Europa nu o să înțeleagă despre ce e vorba”, a spus Pleșu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Crabu check icon
    Drapelul cu tricolorul pe verticala este de la stanga la dreapta: albastru, galben, rosu, iar pe orizontala este de sus in jos: albastru, galben, rosu. Lupul este gresit!
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult